Αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των θανάτων που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία από τον κορωνοϊό.

Ο νεότερος απολογισμός των Αρχών αποτυπώνει σημαντική αύξηση των νεκρών, σε σύγκριση με τα χθεσινά στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τις αρχές 1 στους τρεις θανάτους από τον κορωνοϊό καταγράφεται στα γηροκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, οι 10.129 θάνατοι από τον κορωνοϊό, διαπιστώθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ σε 5.600 ανέρχονται οι νεκροί που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε γηροκομεία της χώρας.

Μειώνονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό

Στα θετικά νέα από τη Γαλλία, για μια ακόμη ημέρα μειώνονται οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, 6.730 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στη Γαλλία, αριθμός μειωμένος κατά 91 πολίτες με τη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός σε σύγκριση με χθες.

Συνολικά στη χώρα, έχουν διαπιστωθεί 103.573 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, καθιστώντας τη Γαλλία μία από τις ελάχιστες χώρες που ξεπερνά τις 100.000 θετικών ασθενών στον ιό.

Από αυτά, 32.292 ασθενείς εξακολουθούν νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Ως και 6 εκατομμύρια Γάλλοι ενδέχεται να κόλλησαν τον κορωνοϊό

Ο Ζερόμ Σαλομόν εκτίμησε τη Μεγάλη Τρίτη πως 5 με 10% του συνολικού πληθυσμού της Γαλλίας ήρθε σε επαφή με τον κορωνοϊό. Το ποσοστό αυτό ισοδυναμεί με 3 ως 6 εκατομμύρια πολίτες περίπου.

Ο Γάλλος επιστήμονας εκτίμησε πως αυτό θα μπορούσε να συμβάλει σε επόμενη φάση στην περίφημη πια διάδοση της αγέλης, με την προϋπόθεση πως θα υπάρχουν διαθέσιμα αξιόπιστα τεστ για τον εντοπισμό αντισωμάτων.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/762-104000-15800.html

Share.