Αμετανόητος για τις πρακτικές που ακολούθησε το καλοκαίρι του 2015, τόσο στην Ελλάδα όσο . Eurogroup, εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από το βήμα της Βουλής, μάλιστα, κάλεσε τον Χρήστο Σταϊκούρα να ηχογραφήσει το σημερινό Eurogroup.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε, ακόμα, στον υπουργό Οικονομικών πως ελπίζει να έχει ηχογραφήσει και τα προηγούμενα Eurogroup στα οποία έχει συμμετάσχει.

«Ελπίζω ο κ. Σταικουρας να ηχογραφήσει σήμερα και τις προηγούμενες φορές να έχει ηχογραφήσει πατώντας το κουμπί record την τηλεδιάσκεψη που έχει, γιατί η ιστορία απαιτεί από εμάς να καταθέσουμε πρακτικά για το τι είπαμε εκ μέρους των πολιτών τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης».

Νωρίτερα ο υπουργός οικονομικών αντιπαρατέθηκε σε υψηλούς τόνους με τον Γιάννη Βαρουφάκη λέγοντας πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις συμβουλές που του έδωσε για βέτο στη σημερινή διαδικασία γιατί έτσι θα οδηγούσε τη χώρα στο καλοκαίρι του 2015.

Ο διάλογος ανάμεσα σε Βαρουφάκη και Σταϊκούρα

Χρήστος Σταϊκούρας: «Έχω επίγνωση των ευθυνών μου απέναντι στη χώρα και με αυτό το κριτήριο θα δράσω μακριά από δημιουργικές ασάφειες σαν αυτές που μας κόστισαν και θα μας κοστίζουν»

Γιάνης Βαρουφάκης:

«Η ιστορία κρίνει τους υπουργούς οικονομικών όχι ο ένας τον άλλον, θα μας κρίνει και σας κι εμένα η ιστορία. Με την απάντηση που δώσατε σε μένα όμως κάνετε ένα κακό στον εαυτό σας. Σήμερα θα πρέπει να πάτε να δώσετε μια μάχη και το μόνο όπλο που έχετε είναι το όπλο ενός εν δυνάμει βέτο. Μόλις το απολέσατε. Πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας στην ολομέλεια της Βουλής σας ώθησε να ασκήσετε βέτο κι εσείς στείλατε μέσα απ’ αυτό το κοινοβούλιο ένα μήνυμα στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών .υς υπόλοιπους σκληρούς ότι δεν θα το χρησιμοποιήσετε. Πετάξατε στο καλάθι των σκουπιδιών τη μόνη διαπραγματευτική δύναμη που είχατε σήμερα στο Eurogroup. Δεν είχατε το δικαίωμα να κάνετε αυτό το κακό στον εαυτό σας».

Χρήστος Σταϊκουρας: 

«Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια διδάσκονται το πρώτο εξάμηνο του 2015 ως ένα από τα κορυφαία παραδείγματα προς αποφυγή.

Επί ημερών σας έγινε η μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων από το 2010 και χρειάστηκε η επόμενη κυβέρνηση να κάνει επώδυνη ανακεφαλαιοποίηση.

Τωρα να μιλάτε εσείς πάει πολύ.

Δεν θέλω να οδηγήσω τη χώρα μου εκεί που την οδηγήσατε εσείς το καλοκαίρι του 2015, δεν έχω απεμπολήσει κανένα δικαίωμα.

Μιλάτε σε ένα υπουργό ο οποίος μέχρι τώρα εκπροσωπώντας την χώρα έχει πετύχει σε εφτά μήνες

  • δύο θετικές αξιολογήσεις, 
  • εκταμίευση πόρων για την Ελλάδα, 
  • μειώσεις φόρων, 
  • παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και 
  • αντιμετώπιση της Ελλάδας όχι ως μία εξαίρεση αλλά ως κανόνα. 

Δεσμεύομαι ότι θα παλέψω να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα.»

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/eurogroup_9.html

Share.