Επιστημονική μελέτη υπολογίζει ότι το «πρώτο κύμα» της πανδημίας θα τελειώσει στις 4 Αυγούστου

Η Βρετανία θα είναι μακράν η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME), η οποία προβλέπει συνολικά 151.000 θανάτους σε ολόκληρη την ήπειρο κατά τη διάρκεια του «πρώτου κύματος» της πανδημίας που οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα κλείσει στις 4 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να μετρήσει πάνω από 60.000 νεκρούς από Covid-19. Στη δεύτερη θέση της μακάβριας λίστας είναι η Ιταλία με 20,300 νεκρούς και ακολουθεί η Ισπανία με 19.209 θύματα. 


Η Ελλάδα βρίσκεται στη 16η θέση σε σύνολο 18 χωρών της κατάταξης, με 457 νεκρούς.

Mέχρι εκείνη την ημερομηνία, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι 81.766.

Η ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία που αντλήθηκαν από διάφορες πηγές όπως εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ενώ ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως οι κατά τόπους πολιτικές που εφαρμόζονται για την κοινωνική απόσταση, καθώς και οι αντοχές του υγειονομικού συστήματος της κάθε χώρας.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας «η ζήτηση για κλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φτάσει στα 102.704 κρεβάτια ενώ διαθέσιμα είναι μόλις 17.765, ενώ η ζήτηση για κλίνες σε εντατικές αναμένεται στα 24.544 έναντι μόλις 799 που είναι διαθέσιμες. Επίσης χρειάζονται 20.862 αναπνευστήρες.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η Βρετανία αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό θνησιμότητας στις 17 Απριλίου, οπότε οι ερευνητές προβλέπουν ότι θα υπάρξουν συνολικά 2.932 θάνατοι σε μία ημέρα. 


Η χώρα βρίσκεται σε μια τροχιά που υποδεικνύει ότι συνολικά θα υπάρξουν 66.314 θάνατοι μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μοντέλο πρόβλεψης του IHME αμφισβητήθηκε από τον Neil Ferguson του Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στον Guardian ότι τα νούμερα για τις κλίνες και τους θανάτους είναι διπλάσια από αυτό που θα έπρεπε κανονικά να είναι.

Το Imperial College που έχει βοηθήσει στο να καταρτιστεί το σχέδιο της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού υπολογίζει ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη Βρετανία θα κυμανθεί μεταξύ 7.000 και 20.000. Πάντως μέχρι σήμερα οι νεκροί από κορωνοϊό ξεπερνούν τις 7.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώρες που θα έχουν τον μικρότερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με το IHME θα είναι η Μάλτα και η Κύπρος με πρόβλεψη για 19 και 54 θανάτους αντίστοιχα μέχρι τις 4 Αυγούστου..

newmoney.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/o.html

Share.