Είναι κάποιες συγκυρίες που οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι.

Διότι την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρτούσε τρυφερές φωτογραφίες με την Κάρμεν, το αγαπημένο του κανίς –το οποίο, για όσους ξεχνούν εύκολα, μας είχε συστήσει για πρώτη φορά μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, μπας και γυρίσει το κλίμα–

…έκανε την τακτική εμφάνισή του και το αγάπημενό του μιντιακό μπουλντόγκ.

Ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου και στενός φίλος του, Θανάσης Καρτερός, αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο στην κομματική «Αυγή» με σκοπό να επιτεθεί στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ναι, στον Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο εξυμνούσαν οι New York Times, αλλά τι να μας πουν οι New York Times μπροστά στην «Αυγή»;

Στο άρθρο με τον χαρακτηριστικά ειρωνικό τίτλο «Οταν έκλαψε ο Τσιόδρας», ο κ. Καρτερός δεν αμφισβήτησε βέβαια την επιστημονική επάρκεια του καθηγητή –θαυμαστή αυτοσυγκράτηση, εδώ που τα λέμε, πιθανότατα αναγνώρισε ότι δεν είναι τόσο καλός γνώστης της λοιμωξιολογίας, όπως για παράδειγμα ήταν γνώστης της πυρηνικής φυσικής τότε που έγραφε για «υστερία» και «αντισοβιετικό» ραδιενεργό νέφος του Τσερνόμπιλ στον «Ριζοσπάστη».

Δεν αμφισβήτησε ούτε τα στοιχεία τα οποία παραθέτει ο κ. Τσιόδρας.

Τον κατηγόρησε ότι κάνει κυβερνητική προπαγάνδα. 

Γιατί; Δεν θέλει και ρώτημα.

Επειδή δεν λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο κ. Καρτερός, επειδή είναι εκπρόσωπος της «κυβέρνησης της Δεξιάς».

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το συγγραφικό μένος του κ. Καρτερού.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, όπως έχει φανεί σε κάθε δύσκολη συγκυρία, λέει αυτά που θέλει να πει ο αρχηγός του αλλά διστάζει.

Ο κ. Καρτερός είναι και αυτός εκφραστής μιας συνολικής προσέγγισης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Covid-19 και της κυβερνητικής επιτυχίας στην αντιμετώπισή της.

Η άλλη από τη Λέσβο, που ποζάριζε πασίχαρη με τον κ. Τσίπρα και τον Νίκο τον Παππά, ευχήθηκε να αυξηθούν τα θύματα από τον κορονοϊό για να «ισοφαρίσουμε» τους νεκρούς με το Μάτι και όταν τη μάζεψαν διαμαρτυρήθηκε για τους συντρόφους της που δεν τη στήριξαν.

Ο Στέλιος ο Κούλογλου υπόσχεται ότι θα μας γ…σει, όπως και ο Σωτήρης ο Καψώχας (θα είναι άραγε και οι δύο μαζί ή ένας ένας; ρωτώ για να ξέρουμε να οργανωθούμε που έλεγε και το παλιό άνεκδοτο περί γκρουπ σεξ).

Και όλοι μαζί ανώνυμοι και επώνυμοι Συριζαίοι κρώζουν #Θα_λογαριαστουμε_μετά στο .. Αντίστοιχα λέει και ο Παύλος ο Πολάκης.

Είναι δυνατόν ο κ. Καρτερός να συγκρατηθεί; Αυτός που ψέγει ως «ευγενή Συριζαίο» τον Ανδρέα Ξανθό επειδή τόλμησε να πει ότι «κι εμείς τον Τσιόδρα θα επιλέγαμε»;

Η πραγματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που γράφει ο κ. Καρτερός, όχι αυτή που ψιθυρίζει ο κ. Τσίπρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εύχονται την αποτυχία της κυβέρνησης, ακόμη και αν κάτι τέτοιο έχει τραγικές συνέπειες για τους πολίτες. 

Αντί να χαίρονται που τα μέτρα αποδίδουν, λυσσομανούν και επιτίθενται κατά του κ. Τσιόδρα.

Τρελαίνονται, όταν ακούν γύρω τους «Θεός μας φύλαξε και είναι στο τιμόνι ο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας».

Αν τα πράγματα πάνε καλά στο πεδίο της Υγείας, ετοιμάζονται να αλλάξουν πίστα και να μεταφερθούν σε αυτό της Οικονομίας, όπου ήδη τάζουν τον ουρανό με τα άστρα. Ενα δεύτερο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» σύντομα θα βγει «στον αέρα».

Το γήπεδο της συναίνεσης είναι ξένο στον κ. Τσίπρα.

Εντός έδρας, παίζει στο γήπεδο της πόλωσης και του λαϊκισμού. Αυτό του ταιριάζει.

Σήμερα βλέπει το ρεύμα. Και δεν θέλει να πάει εναντίον του.

Αφού κρύφτηκε επί τρεις μέρες, τη στιγμή που η χώρα δεχόταν «ασύμμετρη επίθεση» στον Εβρο, όταν είδε ότι η κυβέρνηση τα καταφέρνει, βγήκε για να πει «κι εγώ τα ίδια θα έκανα».

Τώρα που βλέπει ότι τα κυβερνητικά μέτρα αποδίδουν κάνει τρυφερές αναρτήσεις και κρατάει στην αγκαλιά το κανίς.

Κι αμολάει στη μιντιακή αρένα τα μπουλντόγκ…

Ανδρέας Στασινός
protagon

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/blog-post_247.html

Share.