[ccpw id="136103"]
Ποιος είπε ότι οι Ελληνες είναι απείθαρχοι, απρογραμμάτιστοι και «χύμα»; Κι αν το είπε, ποιος θα τολμήσει να το ξαναπεί μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού;

Αν κάτι θετικό αναδύεται από τις στάχτες της πανδημίας που μας κατατρύχει είναι καταρχήν ότι αυτό που χρειάζονταν τελικά αυτός ο λαός ήταν απλώς κάποιος να του δώσει τη σωστή «γραμμή», ξεκάθαρα, με λογική βάση και με αρχή, μέση και τέλος. Και τότε ήταν και είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει οποιαδήποτε πολιτική, ακόμα και την πιο σκληρή.

Το είχε αποδείξει στο (απώτερο) παρελθόν, το επαναλαμβάνει και τώρα.

Αρκεί να ξέρει ότι αξίζει τον κόπο και προπαντός ότι αποδίδει. Και μάλιστα με έναν τόσο απίστευτα καλβινιστικό τρόπο, που μπορεί να κάνει το Βέλγιο και την Ολλανδία – χώρες με ανάλογο σε μέγεθος πληθυσμό – να κοκκινίζουν, κρίνοντας με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα από το μέτωπο της αντιμετώπισης του αόρατου εχθρού.

Προφανώς, λοιπόν, αυτό που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση ήταν να εμπνεύσει, να πείσει, αν χρειαστεί να φοβίσει . τέλος να επιβάλλει και να εφαρμόσει ένα από τα πιο σκληρά πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού.

Και μάλιστα σε τόσο πρόωρο χρόνο, που κυβερνήσεις άλλων χωρών δεν μπόρεσαν καν να συλλάβουν.

Συνεπώς, ένα credit στον Πρωθυπουργό .υς συνεργάτες του, υπουργούς, συμβούλους και όλους όσους, άμεσα ή έμμεσα, ενεπλάκησαν στον σχεδιασμό και στην ενεργοποίηση της γραμμής άμυνας με τόση και τέτοια πειθαρχία.

Ενα ακόμα credit όμως κι ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερο σε όλους εκείνους που αποτελούν τον λεγόμενο «κρατικό μηχανισμό», που ήταν τόσο αποκρουστικός μέχρι χθες, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε – όταν χρειάσθηκε – τόσο αποτελεσματικός.

Καταρχήν, αποδείχθηκε ότι υπάρχει, ότι λειτουργεί κι ότι όλα του τα «μέλη» είναι στη σωστή θέση τη σωστή ώρα.

Από τον διευθυντή κλινικής, σε οποιαδήποτε μονάδα σε όλη την επικράτεια, έως τον πρωτοδιόριστο οδηγό ασθενοφόρου που κάνει περισυλλογές.

Κι από τον προγραμματιστή που στήνει τις ενημερωτικές εφαρμογές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής έως το πλήρωμα του περιπολικού που θα επέμβει, όπου κι όποτε χρειαστεί, σε άμεσο χρόνο.

Κι όλα αυτά, σημειώστε, την ώρα που ένα δεύτερο μεγάλο μέτωπο ήταν ορθάνοικτο μέχρι προχθές, σχεδόν παράλληλα, στον Εβρο.

Το οποίο έκλεισε με έναν απίστευτα αποτελεσματικό τρόπο.

Τελικώς, αυτή η περιπέτεια δεν θα αφήσει μόνο στάχτες πίσω της.

Μπορεί να είναι τελικά και η επανεκκίνηση που ψάχναμε.

Γιώργος Μαντέλας
in.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/blog-post_720.html