Η Ευρώπη αποτελεί την πλέον πληγείσα ήπειρο. 

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, από τους οποίους σχεδόν το 85% στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό που κατάρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών σήμερα στις 21.00 ώρα Ελλάδος.

Με συνολικά 46.033 θανάτους (για 627.203 επίσημα δηλωμένα κρούσματα), η Ευρώπη είναι η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία του Covid-19. 

Η Ιταλία (15.362) και η Ισπανία (11.744) είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο. 

Η Γαλλία μετρά 7.560 θανάτους στο έδαφός της και η Βρετανία 4.313.

Πεντάχρονο παιδί στην Βρετανία στα θύματα του κορωνοϊού

Ένα πεντάχρονο παιδί περιλαμβάνεται στα τελευταία θύματα στη Βρετανία, γεγονός που υπενθυμίζει ότι η ασθένεια δεν σκοτώνει μόνο τους ηλικιωμένους ή όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Κορωνοϊός: Τραγωδία στα νοσοκομεία της Γαλλίας

Η Γαλλία μετρά 7.560 νεκρούς από τον Covid-19 από την αρχή της επιδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, εκ των οποίων 5.532 στο νοσοκομείο και 2.028 σε οίκους ευγηρίας και άλλα νοσηλευτικά και κοινωνικά ιδρύματα.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από λοιμώξεις από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο ήταν 441, λιγότεροι από τους 588 μια μέρα νωρίτερα, τόνισε ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι πρώτοι απολογισμοί που αφορούν τα νοσηλευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των οίκων ευγηρίας, άρχισαν να δημοσιεύονται την Πέμπτη. Την Παρασκευή, τουλάχιστον 1.416 θάνατοι είχαν αναφερθεί σε αυτά τα ιδρύματα.

Πάνω από 1 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως, τα περισσότερο από τα μισά στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς πολλές χώρες κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις μόνο στις περιπτώσεις που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/45000.html

Share.