Οικονομία

Έπαιξαν, έχασαν – Φύλλο φτερό κάνουν την ACS του Πρόεδρου του ΣΕΒ Θ.Φέσσα οι ελεγκτές του Άδωνι

H εταιρεία σύμφωνα με καταγγελίες προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της κατά 22,5% από τις αρχές Απριλίου

Στα κεντρικά γραφεία της ACS, τη γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών πήγε σήμερα αιφνιδιαστικά κλιμάκιο ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες ότι η εταιρεία προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της κατά 22,5% από τις αρχές Απριλίου, ενώ σχετική ενημέρωση έγινε .ν υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη. 


Με Δελτίο Τύπου η Σύμπραξη Ελλήνων Εκδοτών Βιβλίου καταγγέλλει την εταιρεία ταχυμεταφορών ACS αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της.

Η ACS ανήκει στον όμιλο Quest του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα.

Η καταγγελία:


Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και των πρωτοφανών συνθηκών που διανύουμε, την ώρα που άτομα, επιχειρήσεις, οργανώσεις και κυβερνήσεις συμπράττουν για να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν ανώδυνα η κρίση και οι επιπτώσεις της, μία συγκεκριμένη εταιρεία βλέπει την παρούσα συγκυρία ως ευκαιρία να κερδοσκοπήσει και να στερήσει από το κοινωνικό σύνολο το βασικό μέσο απασχόλησης, διασκέδασης, μόρφωσης, ενημέρωσης: το βιβλίο.

Η εταιρεία ταχυμεταφορών ACS – κάνοντας πράξη το ρητό “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται” – προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της, με επιπλέον επιβάρυνση (αύξηση covid-19) κατά 22,5% από την 1η Απριλίου, (αγνοώντας προσφορές που έχει προτείνει, ακόμη και συμφωνίες σε ισχύ).

Με τα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες κλειστές και χιλιάδες συμπολίτες μας να καταφεύγουν στις ηλεκτρονικές παραγγελίες και τις παραδόσεις βιβλίων κατ’ οίκον, η αναίτια και αιφνιδιαστική αυτή αύξηση της ACS έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις:

* επιβαρύνει ειδικότερα τα πανεπιστημιακά συγγράμματα που σε επικείμενη συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας θα διακινηθούν κατ’ οίκον στους φοιτητές, με τους εκδότες να επωμίζονται εξ ολοκλήρου το κόστος της αποστολής ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή έκθεσης των φοιτητών σε σημεία συνωστισμού. Με την απόφαση της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, αδυνατούν οι εκδότες να υποστηρίξουν οικονομικά το ήδη κοστοβόρο εγχείρημα, με κίνδυνο να μην μπορέσει να εκκινήσει η διαδικασία διανομής προς τους φοιτητές.

* υποχρεώνει το κοινό σε λιγότερες παραγγελίες βιβλίων (που έχουν αναχθεί σε είδος πρώτης ανάγκης)

* επιβαρύνει υπέρογκα τα βιβλιοπωλεία και τους εκδότες

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέσω των επαφών μας με την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP) ότι σε καμία χώρα δεν έχει εφαρμοστεί παρόμοια τακτική από καμία εταιρεία ή οργανισμό. 


Την ώρα που προτάσσεται η “ατομική ευθύνη”, η δε έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποκτά ουσιαστικό νόημα, η ACS επιλέγει την κερδοσκοπία, πλήττοντας κάθε έννοια επιχειρηματικής ηθικής.

Οι Σύλλογοι Εκδοτών καταγγέλλουμε δημόσια την ACS και ενημερώσαμε σχετικά τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/acs.html

Popular

To Top