[ccpw id="136103"]

Έχει ειπωθεί ότι στο γήπεδο και στα χαρτιά φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου.

Βάλτε και την καραντίνα μέσα. Από το πώς βιώνουμε την πρωτόγνωρη περιπέτεια που ζούμε όλοι μας αποκαλύπτονται πολλά.

Εδώ φαίνεται εκείνος που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και ακολουθεί τις οδηγίες/εντολές των αρμοδίων.

Εδώ φαίνεται ο πειθαρχημενος που προσπαθεί να προσαρμόσει τη ζωή του σε συνθήκες που προφανώς σε κανέναν δεν αρέσουν.


Εδώ φαίνεται εκείνος που αντιμετωπιζει το όλο θέμα με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σεβασμό προς όσους βράζουν στο ίδιο καζάνι με εκείνον, αλλά και προς όσους παλεύουν νυχθημερόν να διαχειριστούν την κρίση, ο καθένας από το δικό του πόστο.

Αλλά εδώ φαίνεται και αυτός που εχει αρχίσει να κρασάρει και τρώγεται με τα ρούχα του γκρινιάζοντας επι παντός του επιστητού συχνά και με αντιφατικά επιχειρήματα.

Εδώ είναι και εκείνοι που ο φόβος τους οδηγεί σε υπερβολές πέραν κάθε λογικής.

Εδώ φαίνεται ο κακομαθημένος που κατηγορεί ταυτόχρονα το κρατος και επειδή του βάζει περιοριστικά μέτρα και επειδή δεν του έχει ατομική ΜΕΘ στο σπίτι του αν πάθει τίποτα.

Εδώ φαίνεται ο προβληματικός που κάνει όλη μέρα την τρίχα-τριχιά και που τα προσωρινά μέτρα – για την αναγκαιότητα των οποίων ουδείς πλέον αμφιβάλει – τα θεωρεί προσβολή της μοναδικής και υπέροχης προσωπικότητας του, σε αντίθεση φυσικά με εμάς τα πρόβατα που στο ταραγμένο του μυαλό χαιρόμαστε με όλο αυτό.

Εδώ βλέπεις τα αφιονισμένα κομματόσκυλα που δεν χάνουν αφορμή να παπαρολογήσουν μετατρέποντας τα πάντα σε σκυλοκαυγα λες και αυτό είναι το μείζον ή (ακόμα χειρότερα) αναμένουν χαιρέκακα να γίνει χαοτική η κατάσταση για να σπεκουλάρουν κατά των οχτρών.

Εδώ βλέπεις τα ατενσιον χορ που δεν το αντέχουν να στοιχηθούν με την πλειοψηφία και ψάχνουν όλη μέρα από κάπου να πιαστούν για να ξεχωρίσουν και να παραστήσουν τους έξυπνους και τους σπουδαίους. Συνήθως δε άνευ λογου. Έτσι, για την πουν σε αυτους που αντιπαθούν στο… φεησμπουκ(!) ή τους πολιτικούς τους «εχθρους»…

Ολους εδώ τους βλέπεις. 

  • Και τους σοβαρούς και τους ψεκασμένους και
  • τους πειθαρχημενους και τους αδύναμους και 
  • τους στιβαρούς και τους επιπόλαιους 
  • και τους συγκροτημένους και τους ανόητους.

Με αλλά λόγια εδώ ξεχωρίζουν “men from boys”, που λένε οι Αγγλοσάξωνες ή «οι άντρες από τα αντράκια» που λέμε στην Κρήτη.

Και οι γυναίκες από τις γυναικούλες επί το φεμινιστικότερον. Εδώ ξανασυστηνόμαστε λοιπόν.

Eftychis Vardoulakis

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/blog-post_49.html