[ccpw id="136103"]

«Ας πάψει επιτέλους η κυβέρνηση να λέει ψέματα και ας πει ευθέως ποιο θα είναι το πραγματικό μέγεθος της ύφεσης για το 2020.» 


Λες και ο Σταϊκούρας ξέρει πότε θα σταματήσει η πανδημία στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ώστε να μπορεί να υπολογίσει επακριβώς και τις απώλειες. Και να τις διαμηνύσει στους Συριζαίους για να ξέρουν από τώρα ποιους θα ξεσηκώσουν.

Κι αφού λένε αυτό το «γενικό» επί της καταστάσεως που βιώνουμε, αρχίζουν να «εξειδικεύουν» τα αντιπολιτευτικά τους χτυπήματα.

Με γλυκό τρόπο, κατά που λέει και ο Μάκης: «Η ύφεση θα ξεπεράσει το 10%.»

Που στηρίζονται και αναφέρουν τον θανάσιμο αυτόν αριθμό; Πουθενά, αλλά το λένε.

Σιγά μην κολώσουν. «Πότε θα αρχίσουν να μειώνουν τις συντάξεις του κοσμάκη; Μάιο; Ιούνιο;»

Το μπουμπουνάνε αυτό κι ό, τι μείνει στα αυτιά του τρομοκρατημένου συνταξιούχου.

«Και πότε θα αρχίσουν τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων; Απ’ αυτόν ή απ’ τον άλλον μήνα;»

Κόκκαλο και οι δημόσιοι υπάλληλοι. «Έχει γούστο…» σκέφτονται.

Τα χετε ακούσει δα όλα τούτα. Τους δυο-τρεις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν να τα λένε απ’ έξω απ’ έξω. Βουλευτές και «αναλυτές» τους.

Μετά το σοκ των πρώτων εβδομάδων, ξεμουρίζουν σιγά-σιγά. Βρίσκουν τα αντιπολιτευτικά τους πατήματα, που θα ‘λεγε και ο φίλος μου ο Μπαλάφας.

Λίγο φαρμάκι από δω, μια προβοκατσιούλα από κει, μια κατάμαυρη σαν κατράμι προφητεία παρά πέρα, αρχίζει να «χτίζεται» το καταστροφολογικό αφήγημα.

Λες και η πραγματικότητα δεν είναι ακόμα αρκετά ζοφερή και την θέλουν χειρότερη.

Κι αν βρεθεί κανένας λογικός και τους ρωτήσει, «μα που τα βρήκατε όλα αυτά με τις δήθεν περικοπές σε συντάξεις και σε μισθούς του δημοσίου;», η απάντηση είναι επαγωγική:

«Οι Γερμανοί δεν δίνουν ομόλογο. Και λένε να υπάρξει βοήθεια στις χώρες από τον ESM, αλλά με δεσμεύσεις. Δηλαδή μνημόνια. Και τι κάνουν πάντα τα μνημόνια; Κόβουν μισθούς και συντάξεις.»

Τέλειο. Ήξερα ένα maniac ζευγάρι κάποτε, που μόλις έμεινε έγκυος η γυναίκα άρχισαν να ψάχνουν για τον καλύτερο ορθοδοντικό της Αθήνας, διότι όλα τα παιδάκια κάποια στιγμή φοράνε σιδεράκια στα δόντια, οπότε θα έβαζε κάποτε και το δικό τους που δεν ήξεραν καν αν ήταν αγόρι ή κορίτσι. Έτσι και οι Συριζαίοι μας.

Κι αν ο λογικός επιμείνει, κάνοντας την παρατήρηση ότι η ελληνική κυβέρνηση (καμιά κυβέρνηση ανά τον κόσμο δηλαδή) δεν έχει ευθύνη γι αυτή την κρίση, ούτε φταίει για το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν δίνουν το ομόλογο, η απάντηση τους είναι εξίσου μυθική:

«Ναι, αλλά δεν βλέπουμε τον Μητσοτάκη να οξύνει την ρητορική του εναντίον των Γερμανών.»

Καταλάβατε τώρα;

Οι τύποι που είχαν καταντήσει κωλοσφουγγάριοι της Άγκελας, κατηγορούν τον Μητσοτάκη ότι δεν άρχισε τους Γερμανούς στα μπινελίκια, πράγμα που θα τους υποχρέωνε να δώσουν το ομόλογο.

Ενώ τώρα που είναι «με το σεις και με τι σας» μαζί τους, βρίσκουν ευκαιρία και το αρνούνται.

«Μα ο Κυριάκος υπέγραψε το αίτημα μαζί με τους άλλους ευρωπαίους και το υποστήριξε σθεναρά στην σύνοδο κορυφής» τους ξαναλές. «Ε καλά τώρα…» σου απαντούν.

Ωραίοι, ε;

Στο μεταξύ και διακινούν τα περί μνημονίων και περικοπών, αλλά παράλληλα απαιτούν συνεχώς να διευρυνθεί το πακέτο στήριξης, λες κι έχει βγει το ευρωπαϊκό ομόλογο και τα λεφτά τρέχουν απ’ τα μπατζάκια του ελληνικού κράτους.

«Άφησαν έξω το 25% των ελεύθερων επαγγελματιών, έδωσαν δυνατότητα αναβολής σε κάποια δώρα του Πάσχα, δεν βοηθούν τους αγρότες όσο χρειάζεται, δεν καλύπτονται όλοι άνεργοι, τι να σου κάνουν 800 ευρώ μέσα σ’ αυτή την λαίλαπα» και άλλα παρόμοια.

Απαιτούν δηλαδή και άπειρο χρήμα σε όλους, αλλά και αυτό το χρήμα να το βρει δωρεάν (από κάπου) η κυβέρνηση. Όχι παίζουμε.

Μωρέ αυτοί σε έξι μήνες θα λένε ότι ο κορονοϊός ήταν μια ψευδαίσθηση και ότι αυτή η κυβέρνηση κατέστρεψε οικονομικά τον τόπο.

Και θα καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Εδώ θα ‘μαστε.

Κι έπειτα μου λένε μερικοί ότι ο Κυριάκος δεν πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την ανανέωση της λαϊκής εντολής μέσα στις καινούριες συνθήκες…

Δημήτρης Καμπουράκης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/blog-post_85.html