[ccpw id="136103"]
Μια μετά την άλλη μεγάλες επιχειρήσεις και όμιλοι, όπως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda Development, ΗΡΩΝ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Times Navigation, ΕΥΔΑΠ, αλλά και ιδρύματα, όπως του Ωνάση, καθώς και γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες, όπως η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου στηρίζουν έμπρακτα τις τελευταίες ημέρες μέσα από δωρεές τους το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το προσωπικό του που δίνει τη «μάχη» κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα:

– Στην δωρεά χρηματικού ποσού για την άμεση κάλυψη αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας προχώρησαν η Lamda Development και τα εμπορικά της κέντρα The Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, επιθυμώντας να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Το χρηματικό ποσό θα διατεθεί για νοσοκομειακό εξοπλισμό για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID-19, ώστε να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες δημοσίων νοσοκομείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

– Στην αγορά μηχανημάτων και υλικών, που κρίνονται απαραίτητα για την ενίσχυση του έργου του υπουργείου Υγείας και των νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, προχώρησαν οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας.

Η δωρεά αφορά πλήρη εξοπλισμό για λειτουργία 8 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν», αναλώσιμα πρώτης ανάγκης για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ιατρικά μηχανήματα σε νοσοκομεία της περιφέρειας (Ιωαννίνων, Σερρών και «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας).

– Στην εξασφάλιση 13,5 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών αναφέρεται το Ίδρυμα Ωνάση, όπου μετά από πρωτοβουλία του και με συντονισμένες προσπάθειες και συνεργασία με το γραφείο του Πρωθυπουργού και το υπουργείο Υγείας άρχισαν να φτάνουν στη χώρα. Οι μάσκες θα παραδοθούν από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Αντώνη Παπαδημητρίου στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

– Στη δωρεά 1.000.000 ευρώ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας προχώρησε η οικογένεια των Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου και των τριών παιδιών τους.

– Δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, συνεισφέροντας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ΕΥΔΑΠ θα προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλωσίμων, καθώς και την ενίσχυση μονάδων εντατικής θεραπείας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

– Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το ύψος της προσφοράς κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει το διάστημα από σήμερα έως την 1/6/2020 (που θα είναι και μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης), ώστε να συμβάλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ.

– Στη δωρεά αναπνευστήρων και ιατρικού εξοπλισμού προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, προχωρά η ναυτιλιακή εταιρεία Times Navigation, ιδιοκτησίας Γιάννη Καραγεώργη.

Συγκεκριμένα, προβαίνει σε δωρεά προς τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείου Βόλου.

– Προϊόντα ΙΚΕΑ, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών προσφέρει στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) ο όμιλος Fourlis.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος FOURLIS παρακολουθεί καθημερινά την πέρα από κάθε όριο προσπάθεια των ανθρώπων που υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία. Στα νοσοκομεία, στα εργαστήρια, στους δρόμους των πόλεων και των χωριών, σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

– Ποσό 450.000 ευρώ θα διαθέσει η Πλαστικά Κρήτης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της εθνικής προσπάθειας στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες, σε δωρεές στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ & Βενιζέλειο) για ιατρικό εξοπλισμό, στην Περιφέρεια Κρήτης για υγειονομικό υλικό, καθώς . Υπουργείο Εθνικής Αμυνας για ειδικό εξοπλισμό.

– Ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα.

– Η WIND θέλοντας να στηρίξει τα αποκλεισμένα λόγω κορονοϊού (COVID-19) χωριά της Ξάνθης και της Καστοριάς προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές κινητής (συμβολαίου και καρτοκινητής) που βρίσκονται στο χωριό Έχινος του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη και στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στον δήμο Βοΐου 1500? προς όλους και 1.5 GB για 30 ημέρες.

– Η ΑΧΑ Ασφαλιστική από την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργεί κανονικά με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια από απόσταση, προκειμένου να συμβάλλει στην πρωτόγνωρη κρίση παγκόσμιας υγείας, με την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της και κατ? επέκταση την εξυπηρέτηση των πελατών της, με γνώμονα την προστασία του προσωπικού της και της κοινωνίας.

– Σε εκπτώσεις για τους πελάτες της εταιρείας και ειδικά μέτρα ελάφρυνσης για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες προχωρά η Volton, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο εναλλακτικός πάροχος ενέργειας.

– Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τη Speedex προκειμένου να ενισχύσει την υπηρεσία της «παράδοσης στο σπίτι» για αγορές από τα καταστήματα της εταιρείας.

Η ενισχυμένη υπηρεσία για «παράδοση στο σπίτι» ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου και θα εφαρμοστεί σε 129 καταστήματα ΑΒ στην Αττική.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_909.html