Η τραγωδία από την πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει τέλος στην Ισπανία, που κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ με άλλα 9.222 νέα κρούσματα και 849 θανάτους σ’ ένα εικοσιτετράωρο.

Με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να έχει φθάσει τα 8.189 η Ισπανία -hot spot πλέον του φονικού ιού – είναι η δεύτερη στον κόσμο χώρα που θρηνεί τις περισσότερες απώλειες από την Covid-19.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα εκτινάχθηκαν σε 94.417 (από 85.195 την προηγουμένη) βάσει των τελευταίων στοιχείων, μια αύξηση της τάξης του 10,8% που βάζει τέλος στην προσωρινή ανάπαυλα των τελευταίων ημερών που κατέγραφε μια επιβράδυνση στη διασπορά του κορωνοϊού.

Από τα νέα κρούσματα τα 3.419 καταγράφηκαν στην περιοχή της Μαδρίτης, που θρηνεί σχεδόν τους μισούς από τους νεκρούς στην Ισπανία, ενώ άλλα 2,616 αναφέρθηκαν στην Καταλονία. Η χώρα της Ιβηρικής είναι πλέον η τρίτη που ξεπερνά την Κίνα σε συνολικό αριθμό μολύνσεων μετά την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Σφοδρός ο αντίκτυπος της πανδημίας στην ισπανική οικονομία

Η κυβέρνηση στη Μαδρίτη εφαρμόζει ακόμη αυστηρότερα μέτρα περιορισμού από αυτή την εβδομάδα παρά το σφοδρό αντίκτυπο στην ισπανική οικονομία. 

Οι Αρχές επέβαλαν από χθες αναστολή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων, πλην εκείνων που θεωρούνται ζωτικής σημασίας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα ανεργίας από τα μέσα Μαρτίου, που άρχισαν να εφαρμόζονται τα δρακόντεια μέτρα.

Η κυβέρνηση έχει διαθέσει ένα πακέτο βοήθειας 200 δις. ευρώ -μεγάλο μέρος του οποίου από τα κρατικά ταμεία – για να βοηθήσει τους εργαζομένους και τις πληττόμενες εταιρείες να αντέξουν το χτύπημα από τη μείωση της παραγωγής.

Κι όλα αυτά την ώρα που ομάδες εργατών και στρατιωτών στήνουν νοσοκομεία εκστρατείας στη Μαδρίτη και γύρω πόλεις καθώς δεκάδες μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων μολύνονται από τον κορωνοϊό και χρειάζονται καραντίνα, ενώ παρουσιάζονται καθυστερήσεις στις εισαγωγές προστατευτικού εξοπλισμού. 

Η περιοχή της Μαδρίτης περιλαμβάνεται στις έξι από τις συνολικά 17 περιφέρειες της Ισπανίας, όπου βρίσκονται στο όριο της εξάντλησης οι νοσοκομειακές κλίνες στις ΜΕΘ.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/849-24.html

Share.