Η Ισπανία κατέγραψε 838 θανάτους από κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί νέο “μαύρο” ρεκόρ για τη χώρα της Ιβηρικής μετά τα 832 θύματα της χτεσινής ημέρας.

Όπως αναφέρει η El Pais στην Ισπανία έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 6.528 άτομα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 78.797.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 43. 397 άτομα, ενώ 4.907 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα 14.709 νοσούντες έχουν αποθεραπευτεί.

Σταματάνε τα πάντα

Τη διακοπή κάθε “μη αναγκαίας” οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ο Σάντσεθ είπε ότι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται σε τομείς όχι απολύτως αναγκαίους θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα αυτό, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Ιταλίας. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες κάποια στιγμή αργότερα.

Το μέτρο αναμένεται να εγκριθεί αύριο από το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα ισχύσει από την Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου. 


Απολύτως αναγκαίοι τομείς θεωρούνται κατά κύριο λόγο οι τομείς της υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.

Στόχος του νέου μέτρου είναι να περιοριστούν κατά το μέγιστο δυνατό οι μετακινήσεις και κατά συνέπεια η διάδοση του ιού. 


Στην Ισπανία έχει τεθεί σε εφαρμογή μια από τις πιο αυστηρές καραντίνες στον κόσμο: 


οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργαστούν (αν δεν είναι εφικτή η τηλεεργασία), να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στον γιατρό ή να βγάλουν τον σκύλο τους μια σύντομη βόλτα.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/838-24.html

Share.