Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η χώρα έφτασε έτσι τους 4.858 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα βρίσκονται στα 64.059, το τέταρτο υψηλότερο νούμερο στον πλανήτη

Tο 24ωρο με τους περισσότερους νεκρούς από κορονοϊό στην Ισπανία ήταν το τελευταίο, από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, με 769 θανάτους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η χώρα έφτασε έτσι τους 4.858 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα βρίσκονται στα 64.059, το τέταρτο υψηλότερο νούμερο στον πλανήτη.

Συνολικά 4.165 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν και 9.357 ασθενείς που έχουν ιαθεί.

Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη, προειδοποιούν οι ειδικοί. Νοσηλευτικό προσωπικό παραλαμβάνει φαγητό για τους εργαζόμενους σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης

Ενας από τους λόγους της τόσο μεγάλης εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τους αναλυτές, ήταν το μοιραίο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 19 Φεβρουαρίου, όταν 2.500 φίλαθλοι της Βαλένθια αναμείχθηκαν με 40.000 υποστηρικτές της ιταλικής Αταλάντα στο Μιλάνο, ένα παιχνίδι το οποίο ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης, ο Τζόρτζιο Γκόρι, θεωρεί τη «βόμβα» του κορονοϊού που εξερράγη στη Λομβαρδία.

Στην Ισπανία, οι παίκτες της Βαλένθια, οι φίλαθλοι και οι αθλητικοί συντάκτες ήταν από τους πρώτους που νόσησαν. Το ίδιο ματς θεωρείται η βασική αιτία για τον τραγικό απολογισμό της νόσου στο Μπέργκαμο.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/769-24.html

Share.