[ccpw id="136103"]

Σε ποια νέα πραγματικότητα θα βρεθούμε και θα κληθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε και να προσαρμοσθούμε.

Από πλευράς κοινωνικής συμπεριφοράς, οικονομίας, ανθρώπινης ενσυναίσθησης, θεώρησης του κόσμου, αναθεώρησης των… προ κορωνοϊού «βεβαιοτήτων» μας.

Είναι αλήθεια ότι ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι και η αφυσική στέρηση της ανθρώπινης ζωντανής επαφής, μαλάκωσε, οδήγησε σε «ταπείνωση» τους περισσότερους, μας έκανε λιγότερο δογματικούς και απόλυτους.

Καταλαβαίνουμε ότι κοινό το δέος, κοινή η μοίρα που δεν επιτρέπουν ανόητους εγωισμούς και διακίνηση «απόλυτης αλήθειας».

Όσοι απλοί, ταπεινοί, γήινοι το καταλαβαίνουμε…

Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι. Αυτοί που θεωρούν την ολέθρια πανδημία… ευκαιρία για πρόσκαιρα οφέλη πάσης φύσεως.

Από τον ανεκδιήγητο Τράμπ που σκέφτεται να μετριάσει τα μέτρα κατά του ιού «γιατί κάνουν κακό στην οικονομία» (τρέχα να του εξηγήσεις ότι οικονομία χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει) και σχεδιάζει… «πόλεμο» με την Ευρώπη για την πατέντα του εμβολίου που ΘΑ υπάρξει,

…μέχρι τους ιθαγενείς κατόχους και διακινητές της «μόνης αλήθειας», κάτι μπαγαπόντηδες πολιτικάντηδες, ιδεοληπτικούς κακιασμένους ρεβανσιστές, εμμονικούς της καθεστωτικής εξουσίας…

Μιλάμε για το απαράτ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντεύει χρόνος από τις εκλογές, κι’ ακόμη αρνούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα (και την πραγματικότητα…) της εκκωφαντικής ήττας τους, δεν επιχειρούν καν να αναλύσουν και να καταλάβουν τα αίτιά της- και τις δικές τους ευθύνες…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τα κάποια αρχικά λάθη και εσφαλμένες εκτιμήσεις της (κυρίως στο μεταναστευτικό), αντέδρασε έγκαιρα και υγιώς, αναθεώρησε την πολιτική της και προσαρμόσθηκε με ρεαλισμό στις νέες συνθήκες.

Τα μέτρα που πήρε στα νησιά, και η αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στον Έβρο, λειτούργησαν εκ των πραγμάτων υπέρ της και εξ αντιδιαστολής ανέδειξαν στην συνείδηση του κόσμου τον μικροκομματικό καιροσκοπισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η οποία επισήμως και σε κεντρικό επίπεδο έκανε προσεκτική κριτική στην κυβέρνηση, αλλά σ ’επίπεδο… Τουπαμάρος τύπου Πολάκη, Κυρίτση, κομματικού τύπου και τρολ της Κουμουνδούρου, ξεσάλωνε οργανωμένα και χυδαία, νομίζοντας ότι έτσι θα κρατήσει το φανατικό αριστερό κοινό που, δημοσκοπικά, φθίνει ανησυχητικά…

Ο τρόπος με τον οποίον η κυβέρνηση αντέδρασε και οργανώθηκε με τον κορωνοϊό, που έφερε την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης στην συγκεκριμένη απειλή,

…τα μέτρα που έσπευσε να πάρει και να επιβάλλει με πυγμή, οι πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες και πιέσεις για ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια,

…εκτιμήθηκαν από τους πάντες, πλην… ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησίας!

Θα ήταν πολύ, ίσως, να ζητήσει κανείς από την συγκεκριμένη αξιωματική αντιπολίτευση να πει μια θετική κουβέντα για την κυβερνητική δράση.

Θ’ αρκούσε μια αιδήμων σιωπή που θα «έβαζε πλάτη» σε μιαν εκστρατεία της πολιτείας που είναι πέρα και πάνω από ιδεολογίες και κομματικές σκοπιμότητες και μπακαλίστικα συμφέροντα.

Και μια τέτοια στάση ευθύνης, θα την εκτιμούσε ο κόσμος…

Ο ΣΥΡΙΖΑ το πήγε… στην άλλη άκρη!

Ο Τσακαλώτος μας είπε ότι «αυτός θα είχε εξαγγείλει πιο γρήγορα και πιο δραστικά μέτρα…».

Ο Πολάκης (ναι, ναι ο Πολάκης!) βγήκε και ούρλιαζε ότι αν ήταν αυτός στο τιμόνι της δημόσια υγείας, θα είχε… λύσει όλα τα προβλήματα του ΕΣΥ που.. δεν έλυσε στα 4 χρόνια που ήταν στο τιμόνι του!

Χαρίτσης και Αχτσιόγλου μας εξηγούν γιατί τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση «θα καταστρέψουν την οικονομία!» -κάνοντας πως δεν ακούν την παγκόσμια αγωνία για την απειλή μιας πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης εξ αιτίας της πανδημίας.

Αυτοί, ξέρουν καλύτερα- το απέδειξαν άλλωστε με την διακυβέρνησή τους…

Ο Τσίπρας… μένει στο σπίτι «και ασκεί υπεύθυνη κριτική…», όπως τουιτάρισε.

Άλλο, τώρα, που ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Ρήγας βγήκε στον (κομματικό) ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να κάνει πράξη τις φήμες που προβάλλουν τα ΜΜΕ περί παρουσία του στρατού στους δρόμους, γιατί θα βρει απέναντί της συλλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά… και τον ίδιο προσωπικά!»

Προφανώς αυτός ο αριστερός… Κινγκινάτος, υποψιάζεται απόπειρα πραξικοπήματος του Μητσοτάκη!

Κι’ αφού ο κόσμος «μένει σπίτι» αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ρήγας να σώσουν την Δημοκρατία!

Τα φαινόμενα αυτά, δεν είναι μεμονωμένα και ξώφαλτσα.

Εντάσσονται σε μια «λογική» που υπάρχει στον ζαλισμένο ακόμη από την ήττα ΣΥΡΙΖΑ:

το «παίζουμε» κεντροαριστεροί μπας και απορροφήσουμε το ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά ταυτόχρονα κάποιοι… Τουπαμάρος σε διατεταγμένη υπηρεσία κανακεύουν το σκληρό αριστερό ιδεοληπτικό κοινό, μην χάσουμε και αυτόν τον πυρήνα…

Ως αντιπολίτευση πριν το 2015, ευαγγελιζόταν (και μεθόδευε) μια κρίση θεσμών, για να καταλάβει την εξουσία.

Ως κυβέρνηση, προσπάθησε να στήσει καθεστωτική εξουσία με προσδοκίες για… τρίτο γύρο του Εμφύλιου.

Τώρα, βγάζει Πολάκη, Τόσκα, Ρήγα, Κυρίτση και Δούρου στο… μεϊντάνι, να φωνάζουν για λογαριασμό του «μετριοπαθούς» Τσίπρα, πως «μετά την κρίση του κορωνοϊού, θα λογαριαστούμε…»!

Να ευχηθούμε να βγούμε από αυτό τον εφιάλτη με τις λιγότερες απώλειες-σ’ όλους τους τομείς. 

Και μετά πράγματι «θα λογαριαστούν…»

  • η λογική και ο ρεαλισμός, με 
  • τον τυφλό φανατισμό και την εμμονική ιδεοληψία.

Ο κόσμος, αργεί αλλά καταλαβαίνει…

Θάνος Οικονομόπουλος

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_802.html