Οικονομία

Κορονοϊός: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τους εργοδότες, βροχή αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εργοδότες που έχουν αναστείλει την οικονομική τους δραστηριότητα ή έχουν δει τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά, θα δηλώνουν τα στοιχεία των εργαζομένων, προκειμένου να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες με το άνοιγμα της πλατφόρμας στην Εργάνη υποβλήθηκαν εκατοντάδες φόρμες από εργοδότες ενώ ανά λεπτό προστίθενται 100 νέες φόρμες.

Σημειωτέον ότι πέραν από τους εργαζόμενους για τους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις- εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί, στο διάστημα μεταξύ 1ης Μαρτίου και 20ης Μαρτίου.

Είναι οι συμβάσεις που έχουν λυθεί είτε με καταγγελία των ίδιων των εργαζομένων, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζομένου. 

Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι ξεπερνούν το 1,2 εκατομμύριο και οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης τις 600.000 με τζίρο περί τα 8,5 δισ ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο σύστημα εδώ.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_532.html

Popular

To Top