Το υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Στην απόφαση να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας προχώρησε το Υπουργείο Τουρισμού.

Ειδικότερα, το υπουργείο Τουρισμού “με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για 


…αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Σημειώνεται, πως πέρα από την προσπάθεια για μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα ξενοδοχεία μπορούν να επιταχθούν και να διατεθούν για τη νοσηλεία ασθενών. 


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επίταξης από το κράτος, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών από κορονοϊό, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. 


Ήδη μονάδα μεγάλου ομίλου στο κέντρο της πρωτεύουσας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αυτό, προχωρώντας σε απολύμανση των χώρων, κλείνοντας παράλληλα ορόφους.

Η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να κλείσει τα ξενοδοχεία έρχεται σε συνέχεια αποφάσεων για 

  • αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, 
  • την προσωρινή απαγόρευση του κατάπλου όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, 
  • το κλείσιμο της εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης λειτουργίας των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30 Απριλίου. 

Η κυβέρνηση εξετάζει “μπλόκο” σε πτήσεις από και προς την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, ακόμα ένα μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού εξετάζει η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη να σταματήσουν όλες οι επιβατικές πτήσεις από και προς την Ελλάδα συζητήθηκε και στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του κ. Μητσοτάκη με τους στενούς συνεργάτες του.

Οι τελικές αποφάσεις , βάσει των ίδιων πληροφοριών, δεν έχουν ληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση σχετική ανακοίνωση δεν πρόκειται να υπάρξει από το σημερινό μήνυμα του Πρωθυπουργού. 


Τυχόν ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, είτε στη σημερινή είτε στην αυριανή καθιερωμένη ενημέρωση.

Βίκυ Κουρλιμπίνη
Capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_176.html

Share.