Οι αριθμοί μάλιστα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτούς στην Ασία, όπου ξεκίνησε η πανδημία και μάλιστα, μόνο η Ιταλία αναμένεται να ξεπεράσει εντός των επόμενων… ωρών την Κίνα, με τους ρυθμούς που ανακοινώνονται οι αριθμοί των νεκρών ανά 24ωρο.

Στα όριά της η Ιταλία

Η Ιταλία βρίσκεται σε απόλυτο σοκ, καθώς οι νεκροί έχουν σχεδόν φτάσει τους 3.000 (2.978), ενώ πάνω από 2.000 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, από τα 35.713 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Ολόκληρες επαρχίες έχουν τεθεί σε καραντίνα, με την Λομβαρδία να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι γιατροί εργάζονται στα όρια της αντοχής τους και την ίδια ώρα η χώρα αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα, όπως αυτό με την ταφή των θυμάτων!

Είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές που δημοσίευσε η La Repubblica χθες αργά τη νύχτα, με στρατιωτικό κομβόι να μεταφέρει φέρετρα νεκρών που δεν μπορούσαν να ταφούν στο Μπέργκαμο, καθώς το νεκροταφείο της πόλης είχε γεμίσει!

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας ζητά από όλους να μένουν στα σπίτια τους, καθώς σύντομα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας τους, αφού έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία.

Δραματική έκκληση της Μέρκελ- Φόβοι για εκατομμύρια κρούσματα

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, που η Ανγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά στην θητεία της ως καγκελάριος, αποφάσισε να κάνει διάγγελμα στο γερμανικό έθνος.

Η Μέρκελ μάλιστα, για να τονίσει την δραματικότητα της κατάστασης, είπε πως ο πλανήτης έχει να βρεθεί σε τόσο μεγάλη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επεσήμανε μάλιστα τα αυστηρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, κλείνοντας τα σύνορά της ακόμη και σε χώρες της Ε.Ε., βλέποντας πως ο κορωνοϊός έχει πλήξει σοβαρά και κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 28, ενώ κάνουν προβλέψεις ακόμη και για 10 εκατομμύρια κρούσματα, καθώς οι αρχές βλέπουν πως οι Γερμανοί δεν συνετίζονται με τα μέτρα καραντίνας που έχει βάλει η κυβέρνηση.

Γαλλία: 264 οι νεκροί, αστυνομικοί ρίχνουν κλήσεις παντού

Στην Γαλλία ο Εμανουέλ Μακρόν έχει βγάλει στους δρόμους πάνω από 100.000 αστυνομικούς, που επιβλέπουν αν οι πολίτες τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης για άσκοπη μετακίνηση.

Οι Γάλλοι δεν δείχνουν ωστόσο να συμμορφώνονται, με αποτέλεσμα να πέφτουν «βροχή» οι κλήσεις, καθώς δόθηκαν πάνω από 4.000 μόνο την πρώτη ημέρα του μέτρου.

Τα μέτρα θα γίνουν ακόμη αυστηρότερα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε απότομα μέσα σε 24 ώρες και οι αρχές φοβούνται πως οι αριθμοί μπορεί να πλησιάσουν αυτούς της Ιταλίας τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, ακόμη και 5αστερα ξενοδοχεία κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και δίνουν τα δωμάτια σε γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στην Υγεία.

Τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό οι Ισπανοί

Αντίθετα, στην Ισπανία φαίνεται πως έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα της κυβέρνησης. Η χώρα είναι δεύτερη σε αριθμό θυμάτων στην Ευρώπη (638) με τα κρούσματα να είναι πάνω από 14.000.

Ο κόσμος προσπαθεί να μην το βάλει κάτω και βγαίνει στα μπαλκόνια του για να συναναστραφεί έστω και λίγο με κόσμο, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάτοικοι χτυπούν τα κατσαρολικά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον βασιλιά για τον αυστηρό, όπως θεωρούν, περιορισμό στις μετακινήσεις.

Εν τω μεταξύ, οι χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σύνορά τους και κάποιες προχωρούν σε επιπλέον μέτρα.

Στην Αυστρία, ο Σεμπάστιαν Κουρτζ έβαλε σε καραντίνα όλη την επαρχία του Τιρόλο, όπου κατοικούν 750.000 άνθρωποι, καθώς είναι η μεγαλύτερη εστία κορωνοϊού στην χώρα.

Το Βέλγιο τέθηκε σε συνολικά καραντίνα, ενώ στην Δανία έκλεισαν τα καταστήματα, αλλά και τα σύνορα.

Χιλιάδες περιοχές σε καραντίνα, σκέψεις για αποκλεισμό του Λονδίνο

Στην Μεγάλη Βρετανία οι αντιδράσεις για τα μέτρα του Τζόνσον συνεχίζονται, αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναμένοντας τα κρούσματα να αυξηθούν ραγδαία τα επόμενα 24ωρα, αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία, ενώ γίνονται σοβαρές σκέψεις να μπει σε καραντίνα ολόκληρο το Λονδίνο!

Η βρετανική πρωτεύουσα έχει το ένα τρίτο των κρουσμάτων και ο Τζόνσον δεν απέκλεισε το σενάριο να κλείσει την πόλη από επισκέπτες.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_214.html

Share.