[ccpw id="136103"]

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 12,20% στις 484,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,19 εκατ. ευρώ. 


Πτώση 13,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.197,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 12,23% στις 379,48 μονάδες.

Το ΧΑ ακολουθεί τη βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθεί να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. 


Την ίδια ώρα σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε καραντίνα, με τις οικονομικές συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες, παρά τη νέα παρέμβαση από τη Fed, η οποία προχώρησε σε νέα μείωση των επιτοκίων στην προσπάθειά της να στηρίξει την οικονομία που δοκιμάζεται από τον κορονοϊό.

Στην ίδια “μοίρα” και το ΧΑ, το οποίο έχασε το 20% της αξίας του μέσα σε μία εβδομάδα, με τον τραπεζικό κλάδο να δοκιμάζει και πάλι τις τιμές των ιστορικών του χαμηλών. 


Όπως αναφέρει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance μιλάμε για τον απόλυτο πανικό. Το χρηματιστήριο καλώς ή κακώς έχει προεξοφλήσει το χειρότερο σενάριο για την οικονομία.

Το πρόβλημα με την κρίση είναι ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί η ζημιά που θα προκληθεί στο μέλλον, με τον κ. Ζαχαράκη να εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να διαφαίνεται το μέγεθος της ζημιάς. 


Έτσι, σύντομα οι τίτλοι που πιέστηκαν και η κρίση δεν φαίνεται να επηρεάζει τα οικονομικά τους δεδομένα θα αρχίσουν να αντιδρούν πρώτες στην αγορά κλείνοντας την ψαλίδα της πτώσης. 


Εταιρίες τροφίμων, utilities και πολλές ακόμα εταιρίες πιθανότατα να μην επηρεαστούν καθόλου από την όλη κατάσταση. 


Από την άλλη οι αδάνειστες και με ρευστότητα εταιρίες θα ωφεληθούν σημαντικά από την όλη κατάσταση.

Μεσοπρόθεσμα η αγορά έχει γυρίσει πτωτική παρόλα αυτά το επόμενο διάστημα το πιο πιθανό είναι να δώσει μία σημαντική διόρθωση της πτώσης διορθώνοντας την υπερβολή του τελευταίου διαστήματος. 


Σε αυτή την περίπτωση θα δώσει την ευκαιρία στους έχοντες τίτλους να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και παράλληλα μπορεί να δώσει σημαντικά κέρδη σε αυτούς που τοποθετούνται σε καλές εταιρίες στην διάρκεια της πτώσης, τονίζει ο κ. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΠΑΠ σημειώνει απώλειες 18,22%, με την Coca Cola να είναι στο -14,41%, την Aegean στο -13,54% και τις Eurobank και Εθνική με πτώση 12,25% και 12,85% αντίστοιχα.

Οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Alpha Bank ξεπερνούν το 11%, σε Motor Oil, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Βιοχαλκο και Λάμδα το 10%, και σε Φουρλή, Jumbo και ΟΤΕ το 9%.

Η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 8,48%, οι Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια είναι στο -7,78% και -7,63% αντίστοιχα, η ΕΥΔΑΠ χάνει 6,08%, ο Titan υποχωρεί κατά 4,33%, ΟΛΠ κατά 2,60% και ο Σαράντης κατά 1,45%.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/12-500.html