[ccpw id="136103"]
Καταρχήν, ξεκινώ με ένα εύγε στην πρωτοφανή ομόψυχη αντίσταση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και του λαού μας, στις επιθετικές ενέργειες του τουρκικού στρατού και της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου.

Όμως στην αποτίμηση της πράγματι σθεναρής συμπεριφοράς των ελληνικών ένστολων και λαϊκών μας δυνάμεων, σκόπιμος και ωφέλιμος κρίνεται ο σχολιασμός σημαντικών παραλείψεων της ελληνικής πλευράς, ως προς την αντιμετώπιση της απόπειρας παράνομης εισβολής στην ελληνική επικράτεια χιλιάδων λαθρομεταναστών που καθοδηγούνται από τις τουρκικές δυνάμεις.

Τουρκικός στρατός και στρατοχωροφυλακή προωθούν καθημερινά βιαίως στα σύνορά μας αμέτρητους λαθρομετανάστες από Σομαλία, Μαρόκο, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές και βάλε… Στο κύμα αυτό των εισβολέων λαθρομεταναστών αναλογούν ελάχιστοι Σύριοι πρόσφυγες.

Με ασπίδα, κατά της ελληνικής αντίστασης, χιλιάδες παραπλανημένους από τους Τούρκους, ελάχιστους Σύριους πρόσφυγες και δεκαπλάσιους κατά το πλείστον λαθρομετανάστες και μετανάστες από Σομαλία, Μαρόκο, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές και βάλε, χρησιμοποιούνται ως ασπίδα στις επιθετικές ενέργειες των τούρκων.
 

Η λανθασμένη ξενάγηση

Βασική παράλειψη των ελληνικών αρχών η ξενάγηση, με ελικόπτερο, της πράγματι σημαντικής ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας, στην ταραγμένη από την τουρκική επίθεση ελληνο-τουρκική μεθόριο του Έβρου. Η ξενάγηση αυτή δεν έπρεπε ν’ ανακοινωθεί μερικές ημέρες, πριν από την πραγματοποίησή της. Και μάλιστα με σύμφωνη γνώμη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδη, σε περιοχή που διανύει περίοδο οιονεί εμπόλεμης κατάστασης. Διότι έτσι η είδηση αυτή πήρε διεθνείς διαστάσεις και ανάγκασε τους Τούρκους να εξαφανιστούν από την ελληνοτουρκική μεθόριο, κατά την επίσκεψη των προσκεκλημένων μας από την ΕΕ.

Η απερίσκεπτη αυτή γνωστοποίηση της αντιπροσωπείας της ΕΕ προετοίμασε τους Τούρκους να εγκαταλείψουν τους τόπους των επεισοδίων τους και να εμφανιστούν ως αγνές και κάθε άλλο παρά φιλοπόλεμες παρθένες, την ημέρα της επίσκεψης.

Βεβαίως, προβλήθηκαν video ή και δείχτηκαν στους καλεσμένους μας οι κάλυκες των τουρκικών βολίδων επικίνδυνων χημικών και καπνογόνων. Σε video προβλήθηκαν και κατεστραμμένα, από επιθέσεις τούρκων στρατοχωροφυλάκων και μεταναστών, στρατιωτικά ελληνικά οχήματα.

Όμως άλλο να ξεναγείς τους καλεσμένους με αιφνιδιαστική επίσκεψή τους στα πεδία της τουρκικής πολεμικής πολιορκίας με όλα τα έκτροπα και άλλο να τους τα δείχνεις με video στους πληχτικούς τηλεοπτικούς καναπέδες, ή ακόμη υστερόχρονα .ν τόπο των επεισοδίων και των καταστροφών.

Ας με συγχωρήσουν οι σεβαστοί κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοϊδης, αλλά θα τους υπενθυμίσω, ότι βασικός κανόνας μιας επιτυχημένης αμυντικής ή επιθετικής ενέργειας είναι ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ. Και όχι η εθιμοτυπία της διεθνούς αβροφροσύνης ή γαλλιστί la vie en roses (ανθόσπαρτος βίος)…

Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη επίσκεψη των υψηλών εταίρων μας της ΕΕ θα γίνει απροειδοποίητα, ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, με τα μάτια τους, τις βαρβαρότητες του χαλίφη της Άγκυρας.

Ο Πεμπτοφαλαγγίτης και οι δορυφόροι του…

Όμως ανεξάρτητα, από τις απανωτές εχθρικές και απρόκλητες κατά της Ελλάδας ενέργειές του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αδυνατεί να κρύψει τον πανικό που τον έχει καταλάβει, για τις σοβαρές απώλειες της Τουρκίας σε έμψυχο και οπλικό πολεμικό υλικό, στα μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης. Απώλειες που επηρεάζουν σχεδόν θανάσιμα την εθνική οικονομία της Τουρκίας, αλλά και την αξιοπιστία του ίδιου του Ερντογανικού καθεστώτος, διεθνώς.

Ως τελευταίο οχυρό στις απανωτές πολιτικές, διπλωματικές και πολεμικές ήττες του, ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Πέμπτη Φάλαγγα στις τάξεις των αντιπάλων του, τους οποίους ο ίδιος δημιούργησε με την δικτατορική του αλαζονεία.

Και όταν μιλάμε για Ερντογανική Πέμπτη Φάλαγγα εννοούμε την πιστή αντιγραφή από τον χαλίφη της Άγκυρας των απρόκλητων φασιστικών ανατρεπτικών επιθέσεων των στρατευμάτων του Φράνκο, κατά της νόμιμης δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας, στον εμφύλιο πόλεμο του 1936.

 

Ο στρατηγός των φασιστικών δυνάμεων του Φράνκο Εμίλιο Μόλα (φωτογραφία) επινόησε και εγκατέστησε στις τάξεις της δημοκρατικής κυβέρνησης και του νόμιμου στρατού της Ισπανίας, (στον Εμφύλιο Πόλεμο), την περιβόητη προδοτική Πέμπτη Φάλαγγα, που ήλεγχε όχι μόνο τον νόμιμο στρατό αλλά και ορισμένα προδοτικά και προβοκατόρικα Μέσα Ενημέρωσης.Τότε, ο Φράνκο, με τη βοήθεια του στρατηγού των ισπανών φασιστών Εμίλιο Μόλα, πολιόρκησε τη Μαδρίτη. Ο Μόλα όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους-πολεμικούς απεσταλμένους, ποια τακτική ακολουθεί γι’ αυτή την πολιορκία τους απάντησε: «Η δύναμή μας είναι τέσσερις φάλαγγες. Υπάρχει όμως και μια Πέμπτη Φάλαγγά μας μέσα στη Μαδρίτη από δικούς μας Μαδριλένιους, που υπονομεύουν τους δημοκρατικούς»…

Τέτοιους θυλάκους, δηλαδή παρόμοιες φάλαγγες στο χώρο των αντίπαλων στρατοπέδων, ο Ερντογάν ήδη χρησιμοποιεί με τους μισθοφόρους του στη Λιβύη γιατί όχι και στη Συρία.

Οι θύλακοι αυτοί του Ερντογανικού μηχανισμού, δρουν και ως μέσα ψυχολογικού πολέμου, «Ψι-Πι» που ονομάζονται από τα στρατιωτικά μας γραφεία. Εδώ πλέον αφήνουμε το χώρο των καπνογόνων και των χημικών στα λασποχώραφα του Έβρου και μεταφερόμαστε γιατί όχι . χώρο της ενημέρωσης, με τα γνωστά εξαπτέρυγα του Ερντογάν, που στρώνουν καθημερινά με τα επιπόλαια σχόλιά τους φέτες με βούτυρο για τον αχόρταγο Χαλίφη.

Πέτρος Μακρής
in.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_286.html