[ccpw id="136103"]
Στα σύνορα σε απειλεί ο οθωμανισμός. Στο εσωτερικό σου επιπλέουν στοιχεία οθωμανισμού.

Τι κάνεις όταν έχεις την κοινωνία μαζί σου; Μεταρρυθμίσεις.

Τι άλλο θέλεις όταν έχεις το 80-85% της κοινωνίας να σιχαίνεται κυριολεκτικά όλα εκείνα που παρασύρθηκε να υπηρετήσει, στα 45 χρόνια της δήθεν δημοκρατικής διαδρομής της, που την έσυρε στο σημερινό οικονομικό και πολιτικό χάος και να σου ζητάει πολιτική τόλμη, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, για να κάνεις μεταρρυθμίσεις. Αλλαγές, τομές και εκσυγχρονισμό.

Πόσα άλλα να ανεχθεί η κοινωνία όταν φθάνουμε στο σημείο να δικαιολογούμε τη μεταφυτευμένη μπαρουφολογία της νεολαίας και κάποιων παρακατιανών του ΣΥΡΙΖΑ για ανοικτά σύνορα στους λαθρομετανάστες.

Ορθότατα (ανάμεσα σε άλλα) αυξήθηκε στα 7 χρόνια η παροχή ιθαγένειας στους πιθανούς πρόσφυγες (θα το δούμε αυτό) που θα δεχθούμε. Και αν μετρηθεί το ποσοστό της κοινωνίας που συμφωνεί ασφαλώς και θα ξεπερνάει το 80%. Το άλλο 20% είναι το γνωστό του τίποτε και του πουθενά για την Ελλάδα.

Ποιος αμφιβάλλει πως το 80-90% της κοινωνίας θα επικροτήσει μέτρα ανατροπής του εισαγόμενου αναρχισμού ως “συμμαχική δύναμη” στο εγχώριο αλήτικο πόλης…

Το αλήτικο πόλης, με τα κλεφτρόνια και τους ναρκομανείς που παριστάνουν τους επαναστάτες μιας και στην Ελλάδα ούτε να αναπνεύσουμε μπορούμε χωρίς διχασμό και μπάχαλο.

Το 90% της ελληνικής κοινωνίας είναι ανοικτά και όχι με πλάγιο τρόπο…, δεδομένο και στις όποιες τακτικές απομόνωσης και αφανισμού του μοναδικού ελληνικού φαινομένου να μη βρίσκεις και έναν αναρχικό (εκτός από τους 5-10 ξεπεσμένους ινστρούχτορες) να αντιλαμβάνεται έστω και τη σημασία του όρου. Ρωτήστε και τον τοξοβόλο… Θα καταλάβετε.

Ποιος φορολογούμενος από τον λαό θα στηρίξει συνάξεις και μαζώξεις… των βολεμένων σε κρατικές παράγκες (αυτές που συντηρούν ακόμη την ταμπέλα της κρατικής βιομηχανίας) για συνέχιση της κρατικής προστασίας με τις αυξήσεις και τα επιδόματα που διασφαλίζουν οι κρατικές επιχορηγήσεις από τους φόρους του λαού. (στα 700 εκατ. ευρώ έφθασαν οι τελευταίες για κρατικά μονοπώλια, που κλείνουν…).

Το 90% του λαού είναι απροκάλυπτα αποφασισμένο να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις με συμφωνίες που να διασφαλίζουν τα συμφέροντά του. Το έκαναν και οι πρώην κουμουνιστές του Ανατολικού μπλοκ. Οι αντίθετες φωνές, του 10%, απλά βρίσκονται σε φάση ουτοπίας…, που λέει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάνω από το 90% της κοινωνίας θα συμφωνήσει με την απελευθέρωση της οικονομίας από τον κρατισμό της καταστροφικής σοβιετίας που επέβαλε στον ελληνικό λαό, μετά το 1974, ο δικομματισμός Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, την πρώτη 10ετία όπου ήταν στα χέρια τους και οι “αρμοί εξουσίας” (Εθνική, Αγροτική, ΕΤΒΑ, ΜΟΠ και Περιφερειακά Ταμεία της ΕΟΚ- μετά το 1980-).

Τους ίδιους “αρμούς εξουσίας” που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει. Έλεγχο στη χρηματοδότηση, . μοίρασμα της κρατικής πίτας των έργων ώστε να συμπαραταχθεί ξανά η διαπλοκή στους “χρήσιμους αριστερούς”. Έτσι παίχθηκε και τότε το παιχνίδι των “αρμών εξουσίας”, διαλύοντας 4 Τράπεζες και δύο φορές το Χρηματιστήριο.

Το 10% της αντίδρασης, είναι σταθερό και αμετακίνητο πελατειακό δυναμικό βάσης. Είναι αυτό που εξασφαλίζει έδρανα και σε φρόκαλα της ελληνικής (και μόνο ελληνικής) πολιτικής σκηνής.

Και για μη θυμηθώ ξανά το αδιάψευστο σχόλιο του dritz για την αμορφωσιά και την ασχετοσύνη στο 75% εκείνων που ακόμη κρατάνε τα “οχυρά” της ελληνικής κρατικής παιδείας διερωτώμαι αν είναι κάτω από το 85-90% το ποσοστό της κοινωνίας που συμφωνεί ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε κρατικά “οχυρά” για την παιδεία αλλά κρατικά “αχούρια” παιδείας, που παρουσιάζονται ως πανεπιστήμια.

Ποιος θα αντιδράσει λοιπόν (εκτός από το 10% που ονειρεύεται να κατακτήσει τους “αρμούς της εξουσίας”), αν υπάρξει χειρουργική τομή σε μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην παιδεία. Αν τα “αχούρια” με το άσυλο γίνουν τόπος εκπαίδευσης, αντί της σημερινής αλάνας για το αλήτικο πόλης…

Η κυβέρνηση δείχνει πρόθεση να συμπορευθεί με την κυριαρχούσα στο 80-90% κοινωνική βούληση. Την κοινωνική εντολή για μεταρρυθμίσεις τόλμης και ρεαλισμού. 

Θα μετασχηματισθεί όμως η εντολή σε πολιτική βούληση; Η πρόθεση δεν αρκεί. 

Και το βασικότερο. Η αντιπολίτευση (ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως) έχει την πρόθεση, να μεταφράσει σωστά αυτή την κοινωνική επιταγή; Την επιταγή για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. 

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_737.html