Oι Τούρκοι στέλνουν χίλιους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας τους στον Eβρο.

Το μάθαμε από δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σοϊλού, μαζί με την απόφαση της Τουρκίας να καταγγείλει την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια για τους φόνους και τους τραυματισμούς των μεταναστών, που η Aγκυρα διατείνεται ότι έγιναν στον Eβρο.

Εδώ είναι που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία, ο επιτιθέμενος στέλνει στα δικαστήρια τον αμυνόμενο επειδή αμύνθηκε, και μάλιστα με μαϊμού εγκλήματα.

Πλάκα πλάκα, όμως, το θέμα σοβαρεύει επικίνδυνα.

Oχι διότι φοβόμαστε κάποιον διεθνή εισαγγελέα που θα μας καταδικάσει για ανύπαρκτους φόνους, αλλά διότι η αμοιβαία μεταφορά ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτών στις δύο άκρες της παραμεθορίου είναι βέβαιο ότι θα κλιμακώσει την ένταση.

Πόσο θέλει, νομίζετε, η ανταλλαγή δακρυγόνων να γίνει ανταλλαγή σφαιρών;

Και όπως στην έρευνα των ποινικών εγκλημάτων ισχύει ο κανόνας «follow the money», έτσι και στα διεθνή παιχνίδια έντασης, ισχύει ο κανόνας «δες ποιον βολεύει η προβοκάτσια».

Αμέσως θα καταλάβεις ποιος θέλει να την αποφύγει και ποιος θα την κάνει.

Ετοιμασίες επεισοδίου στον Εβρο από τον Ερντογάν; Στα σύνορα 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας Πατήστε εδώ

Η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων και τηλεοπτικών συνεργείων σε μια μικρή περιοχή, συνήθως δεν βγαίνει σε καλό.

Ειδικά όταν στον ίδιο χώρο κινούνται χιλιάδες απελπισμένοι και αφιονισμένοι απάτριδες πρόσφυγες, που είναι το καλύτερο προσάναμμα για να ξεσπάσουν ένοπλες πυρκαγιές.

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το κρατήσει με κάθε τρόπο τα σύνορά της κλειστά, διαφορετικά, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, θα βρεθούν στη Θράκη όχι οι είκοσι χιλιάδες που περιμένουν σήμερα στην Αδριανούπολη, αλλά οι πεντακόσιες χιλιάδες που λαθροβιούν στην Κωνσταντινούπολη περιμένοντας τις εξελίξεις.

Αν πιστέψουμε τον Σοϊλού, οι χίλιοι αυτοί τούρκοι αστυνομικοί θα έχουν αποστολή τους να αποτρέπουν τις επαναπροωθήσεις που κάνουν οι έλληνες συνάδελφοί τους στους μετανάστες που προσπαθούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Κοντολογίς, όταν ο έλληνας φαντάρος ή αστυνομικός εμποδίζει έναν μετανάστη να περάσει τον φράκτη και τον σπρώχνει πίσω στην Τουρκία, θα έχει απέναντι του έναν τούρκο συνάδελφο του που έχει διαταχθεί να τον εμποδίσει.

Κι επειδή δεν νομίζω ότι ο Ελληνας θα σπρώχνει τον Αφγανό απ’ το στήθος και ο Τούρκος απ’ την πλάτη, οι δυο ένοπλοι αστυνομικοί ή στρατιωτικοί θα πιαστούν μεταξύ τους.

Με άλλους εκατό πίσω τους, που έχουν το δάχτυλο στη σκανδάλη;

Σας μοιάζει αυτό απλό ή ακίνδυνο; Σε μένα καθόλου.

Ισως αυτή η τακτική της Τουρκίας εξηγεί εν πολλοίς και την ακατανόητη εμμονή της να επιλέξει ως σημείο μεταναστευτικής πίεσης τον Εβρο και όχι τα νησιά.

Γιατί στριμώχνει χιλιάδες άτομα μπροστά σε έναν απόρθητο φράκτη, τη στιγμή που θα μπορούσε να βγάλει στη θάλασσα χίλια φουσκωτά προς τα ελληνικά νησιά;

Πόσα απ’ αυτά θα σταματούσε το Λιμενικό μας;

Μήπως ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της δεν είναι απλώς μια πλημμυρίδα μεταναστών σε ελληνικό (άρα και ευρωπαϊκό) έδαφος, αλλά η εμπλοκή απευθείας τουρκικών και ελληνικών δυνάμεων; Λίγων και ελεγχόμενων ίσως, αλλά αυτό το «απευθείας» είναι που έχει τεράστια σημασία.

Αυτό, μόνο στον Εβρο μπορεί να γίνει, στη θάλασσα ή στον αέρα ένα βουλιαγμένο πλοίο ή πεσμένο αεροπλάνο μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτο πόλεμο. Ενώ μερικές σοβαρές ένοπλες αψιμαχίες Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτικών δίπλα στο ποτάμι αποκτούν άλλη, συμβολική, αλλά και ουσιαστική συμμαχία.

Ο Ερντογάν θα κάνει άλλον έναν μικροπόλεμο στα δυτικά του για ανθρωπιστικούς λόγους, πολύ ωραία και ηθική παράσταση για την εσωτερική κοινή γνώμη του.

Στο μεταξύ, ενώ τώρα στο Μεταναστευτικό που διαδραματίζεται εκεί πάνω επεμβαίνει μόνο η Ευρωπαϊκή Ενωση, σε περίπτωση κλιμάκωσης θα εμπλακούν το ΝΑΤΟ και ο Τραμπ.

Τι διάολο, δυο σύμμαχοι θα ντουφεκίζονται. Και υπέρ τίνος λέτε ότι θα επέμβουν;

Μα φυσικά, υπέρ του ισχυρότερου και του πιο απρόβλεπτου.

Δεν τα βγάζω απ’ το κεφάλι μου, σας βεβαιώνω. Μείγμα εικασιών και εκτιμήσεων υψηλά ισταμένων μεταφέρω και όχι όλες όσες γνωρίζω.

Μετά τη μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών στην Αδριανούπολη, το θέμα για το ελληνικό Πεντάγωνο είναι ένα.

Οχι αν, αλλά πότε και πού θα εκδηλωθεί η προβοκάτσια. Και πώς θα την προλάβουν πριν πάρει διαστάσεις.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/e.html

Share.