Ο Γενικός Δείκτης έφτασε να ενισχύεται αρχικά άνω του 7%, ενώ πλέον κερδίζει 5,36% έχοντας φτάσει στις 758 μονάδες, με όλο τον FTSE 25 ανοδικά, ενώ εκρηκτική είναι η αντίδραση στον τραπεζικό κλάδο που κερδίζει έως 15%! 

Παράλληλα, σε καλό τέμπο και ο τζίρος, ξεπερνά ήδη τα 28 εκατ. ευρώ, πιστοποιώντας τη δραστηριοποίηση ισχυρών κωδικών.

Πιο αναλυτικά, κέρδη κοντά στο 15% καταγράφει η Eurobank, στο +12,90% είναι η Πειραιώς, +12,67% η Alpha Bank, +11,38% η Εθνική, ενώ 17,65% ενισχύεται και η Attica Bank.

Στο χώρο των μη τραπεζικών μετοχών, η Jumbo κερδίζει 13,65%, η ΔΕΗ ενισχύεται 10%, κέρδη 9,46% έχει η Motor Oil, +8,52% η Μυτιληναίος, +8,18% το ΑΔΜΗΕ, ενώ σημαντική άνοδο άνω του 7% έχουν τίτλοι όπως Τιτάν, Viohalco, Aegean Airlines, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Ελλάκτωρ.

Παρόμοια εικόνα ξεσπάσματος καταγράφεται . χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζουν μετοχές όπως AVAX και Κέκροπας με διψήφιο ποσοστό κερδών, η MIG είναι στο +9,16%, η Intralot +8,13%, η Intracom Holdings +8,55% κ.ο.κ.

Διεθνώς, υπάρχουν προσδοκίες για ανάληψη δράσης από τις κεντρικές τράπεζες ως αντίδοτο στις επιπτώσεις του ιού, κάτι που δημιουργεί ένα ανάχωμα στην κατρακύλα και δίνει αφορμή για ανοδική διόρθωση στις πρόσφατες ακρότητες.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας έκανε την αρχή, κάτι που οδήγησε σε αντίδραση τους ασιατικούς δείκτες, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και άλλες τέτοιες κινήσεις ενίσχυσης της ρευστότητας από τράπεζες άλλων χωρών.

Ασχέτως αν ακόμη το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι απολύτως αιφνιδιασμένο από το «χτύπημα» που έχει επιφέρει ο κορονοϊός που έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη καραντίνα της ανθρώπινης ιστορίας, οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών, τουλάχιστον προσωρινά, θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Χθες οι δείκτες της Wall Street έκαναν ράλι αντίδρασης με τον Dow Jones να κερδίζει 1.293 μονάδες ή ποσοστό 5,09%, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 4,60% και ο Nasdaq στο +4,49%.

Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν ανοδικά σε ποσοστό έως 2,70% και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα κρατήσουν τα κέρδη τους και στη συνέχεια, δεδομένου ότι χθες στην πορεία υπήρξε κρέμασμα και αλλοίωση της αντίδρασης.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_87.html

Share.