[ccpw id="136103"]
Η επιδημία του κορωνοϊού χρειάζεται υπεύθυνη αντιμετώπιση, γι’ αυτό και κρίθηκε απολύτως απαραίτητο να παρέμβει ο τέως αναπληρωτής υπουργός υγείας σ. Πολάκης ο οποίος έχει ως υπέρτατη αξία την ανθρώπινη ζωή, εκτός κι αν πρόκειται για τους εκπροσώπους των βοθροκάναλων που θέλει να τους χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη.

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεσμεύτηκε ότι «επειδή εμείς δεν είμαστε ίδιοι, όπου χρειαστεί θα βοηθήσουμε με κάθε δυνατότητα που έχουμε, πολιτική, οργανωτική, συνδικαλιστική, επιστημονική».

Επειδή ο σ. Πολάκης για πολλούς είναι ο πραγματικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, η επιθυμία του έγινε διαταγή.

Οι πιο πρόθυμοι από τους συντρόφους του ανέλαβαν το δύσκολο έργο να εξηγήσουν στο πόπολο την επέλαση του ιού με πολιτικούς και επιστημονικούς όρους.

Έλα όμως που ούτε ο Μαρξ, ούτε ο Ένγκελς, δυστυχώς ούτε και ο σ. Καρανίκας (τον μάγεψε η ντόλτσε βίτα και πλέον κάνει καριέρα- χολέρα στη μισητή ιδιωτική πρωτοβουλία) είχαν αφήσει Παγκόσμια Κληρονομιά κάποια ανάλυση για την γρίπη ή έστω το κρυολόγημα!

Λογικό και επόμενο ήταν να πέσει ο κλήρος στο φωτεινό μυαλό που ονομάζεται σ. Παπαδημούλης, ο οποίος προσφέρθηκε να ερμηνεύσει το ιατρικό φαινόμενο με όπλο τον επιστημονικό σοσιαλισμό που τον παίζει στα δάχτυλα).

Ο αγωνιστής που ψήφισαν πάνω από 200.000 αγωνιστές ψηφοφόροι (ξεπέρασε κατά 30.000 ψήφους ακόμη και την αγωνίστρια σ. Έλενα Κουντουρά),

…έχοντας πρόσβαση στους μηχανισμούς του ευρωκοινοβουλίου (το τιμά με την παρουσία του εκτός κι αν υπάρχει ψήφισμα για τη Βενεζουέλα),

…κατέληξε σε ένα βαθύ επιστημονικό, δηλαδή πολιτικό συμπέρασμα που θέλησε να μοιραστεί με ολάκερο τον ελληνισμό.

Φυσικά δεν το έστειλε για δημοσίευση στην «Αυγή» διότι η εφημερίδα αντιμετωπίζει κάποια προβληματάκια (το κόμμα που θέλει αύξηση του κατώτατου μισθού του δεν δίνει ούτε τον υποκατώτατο στους εργαζόμενους του, γι’ αυτό και εκείνοι απεργούν), αλλά το εμπιστεύτηκε στο Facebook:

«Αυτό, που τα πρώτα κρούσματα κορωναιού μας ήλθαν από το Μιλάνο κ τα πρώτα μέτρα αφορούν στο Κολλέγιο Αθηνών, ιδιωτική τράπεζα, τον δήμο Θεσνίκης, τη Βουλή κ τον Σκάι, είναι ασφαλώς τυχαίο. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία!»


«Γεια στο στόμα σου», είπαν όλοι οι σύντροφοι που τόσο καιρό περίμεναν να βρεθεί κάποιος για να ξεσκεπάσει την ταξική διάσταση του κορωνοϊού και να πει το Κολλέγιο-Κολλέγιο και το Μιλάνο-Μιλάνο. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή μας, πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις το γεγονός ότι τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού ήρθαν:

Από το Μιλάνο της πλουτοκρατίας και όχι από το Στρασβούργο της φτωχολογιάς.

Από το Κολλέγιο Αθηνών των βιομηχάνων και όχι απ’ τη σχολή Χιλ των μεροκαματιάρηδων.

Από καπιταλιστική τράπεζα που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και όχι λαϊκή τράπεζα που χρηματοδοτεί λαϊκούς εργολάβους να δανειοδοτηθούν μπας και αγοράσουν κάνα κανάλι.

Από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που γύρισε την πλάτη σε κοτζάμ Νοτοπόλιταν.

Από τον ΣΚΑΪ που ξέρει πότε θα ανάψουν οι φωτιές γι’ αυτό και στέλνει συνεργεία πριν από όλους (το έχει γράψει κι αυτό ο σ. Παπαδημούλης).

Όλα τα προηγούμενα νομοτελειακά αποτελούν «χαστούκι στο ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία» και αυτή ήταν η επωδός αυτής της ιστορικής παρέμβασης του σ. Παπαδημούλη, ο οποίος γενικώς θεωρείται ειδήμων και στα τρία χαστούκια που δόθηκαν.

Ήρθαν ιοί και κρούσματα πολλά και άδικα / όπως κοιμάσαι στα στενά παλιά λαδάδικα

Η Ιεραρχία των διανοούμενων του ΣΥΡΙΖΑ, στην κορυφή της δεν περιλαμβάνει μόνο τον σ. Παπαδημούλη αλλά και την γνωστή αγωνίστρια σ. Νοτοπούλου η οποία έχει θητεία στην αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων, μην ξεχνάμε ότι έλυσε το πρόβλημα της Thomas Cook απευθυνόμενη στον «Τσέο» της εταιρείας.

Η υποψήφια δήμαρχος και νυν βουλευτής που εξήγγειλε ως βασικό της πρόγραμμα την προσπάθεια να «επανανοματοδοτήσουμε την πολιτική», έχοντας και την εμπειρία της εκπροσώπησης του πρωθυπουργού σ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, μόλις άκουσε ότι στην συμπρωτεύουσα υπάρχουν κρούσματα του κορονοϊού, αμέσως έτρεξε να βοηθήσει τους συμπολίτες της με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Στο Instagram έγραψε «Θεσσαλονίκη μου μεγάλη Κοροινομάνα».

Στο Facebook «αναζητώ στη Σαλονίκη αντισώματα».

Στο . «άιντε κάντε όλοι στην μπάντα βήχει και γουστάρει ο σαλονικιός».

Με αυτή τη σημαντική παρέμβαση ολοκληρώθηκε η υπόσχεση του σ. Πολάκη ότι όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσουν «επιστημονικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά» την αντιμετώπιση του κορονοϊού, γιατί «εμείς δεν είμαστε ίδιοι». Ευτυχώς.

ΥΓ: Αν υπήρχε κράτος και ήταν στο ύψος των περιστάσεων όπως πριν από πέντε χρόνια, τώρα ο πρωθυπουργός θα εξήγγειλε δημοψήφισμα θέτοντας το δίλημμα «είστε υπέρ του ευρωπαϊκού τρόπου αντιμετώπισης του ιού, η θέλετε να τον εξαφανίσουμε από προσώπου γης;». 

Ο υπερήφανος λαός μας θα ψήφιζε «ΟΧΙ, απαιτούμε από τον ιό να παραδοθεί» και μετά θα χορεύαμε καλαματιανά στο Σύνταγμα σφιχταγκαλιασμένοι, χωρίς φόβο για την μετάδοση ασθενειών.

Όταν γυρίζαμε σπίτι αποκαμωμένοι από τα πανηγύρια θα είχαμε πυρετό, βήχα και κομάρες αλλά αποκλείεται να ήταν κορωνοϊός γιατί του είχαμε πει «Go home, πίσω στο Μιλάνο του Σαλβίνι».

Βαγγέλης Περρής
athensvoice.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_59.html