Η εικόνα υποτιθέμενων «προσφύγων» που μεταφέρονται με λεωφορεία και τουρκικά ταξί -κατά δήλωσή τους δωρεάν, τα πληρώνει ο Ερντογάν- στην Αδριανούπολη για να κινηθούν προς την Ελλάδα με την ιαχή «αβρούπα για» δείχνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ όσο μπορεί να δείχνει με την πρώτη ματιά.

Οι Τούρκοι στέλνουν ορδές λαθρομεταναστών από την Αφρική, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν προς την Ελλάδα, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για πρόσφυγες από την Ιντλίμπ της Συρίας.

Ομως

  • δεν είναι Σύροι κατατρεγμένοι και εκτοπισμένοι από τον επεκτατικό πόλεμο του Ερντογάν, 
  • είναι λαθρομετανάστες που σπρώχνονται κατά χιλιάδες προς την Ελλάδα, την Ευρώπη, όπως λένε και οι ίδιοι. 

Είναι μήπως… φιλική ενέργεια η κίνηση του Ερντογάν;

Υπάρχουν πολλοί δικαιωματιστές που θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι οι λαθρομετανάστες που πετάνε πέτρες και φλεγόμενα ξύλα στους Έλληνες αστυνομικούς και στρατιώτες, τους σύγχρονους ΑΚΡΙΤΕΣ, για να εισβάλουν στην ελληνική επικράτεια πρέπει να αντιμετωπιστούν με αγάπη .ργή;

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης αυτές τις πρώτες ώρες της προσπάθειας να εισβάλουν στην Ελλάδα οι ορδές των παράνομων μεταναστών.

Διότι αν δεν αποτραπούν, θα καταφτάνουν όλο και περισσότεροι.

Και είναι περιττό να πούμε τι θα συμβεί αν καταφέρουν και εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, από την στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν τους… Κινέζους.

Πού είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τώρα; 

Πού είναι η FRONTEX, η υποτιθέμενη ευρωπαϊκή δύναμη φύλαξης των συνόρων;

Γιατί δεν στέλνουν εκτάκτως οι Ευρωπαίοι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις για να αποκρουστεί η εισβολή των λαθρομεταναστών στον Έβρο και τα νησιά;

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα τιτάνιο έργο. 

Όχι μόνο για να αποτρέψει την αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας.

Αλλά και για να σταματήσει το εξελισσόμενο σχέδιο του Ερντογάν να τουρκοποιήσει το Αιγαίο.

Το τελευταίο διάστημα η τουρκική αεροπορία, με συνεχείς πτήσεις πάνω από συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, προσπαθεί να γκριζάρει περίπου 10 νησιά της Δωδεκανήσου.

Τι θέλει η Άγκυρα; Να δημιουργήσει τετελεσμένα προφανώς.

Μπορούμε να το επιτρέψουμε; Η απάντηση είναι ΌΧΙ, προφανώς.

Σε αυτή την χρονική στιγμή δεν πρέπει να υπάρχουν δισταγμοί.

Ούτε και υπάρχουν περιθώρια για να διχαζόμαστε.

Κινήσεις υπάρχουν πολλές που πρέπει να γίνουν.

Δεν φτάνει μόνο να υλοποιηθεί η ορθή απόφαση για ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. 

Είναι και ώρα για κινήσεις στο διπλωματικό πεδίο που θα δημιουργήσουν ισχυρή ισορροπία δυνάμεων υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.

Ίσως είναι ώρα η κυβέρνηση να επιχειρήσει να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος στις ελληνορωσικές σχέσεις. Με συγκεκριμένες αποφάσεις.

Για παράδειγμα: Η Αθήνα να ενημερώσει το Παρίσι ότι για εθνικούς λόγους ο Mr Bitcoin δεν θα εκδοθεί τελικά στη Γαλλία και να παραδώσει τον Αλεξάντερ Βίνικ στην Μόσχα, όπως διακαώς επιθυμούν οι Ρώσοι.

Σε αυτή την συγκυρία, οι φίλοι και σύμμαχοι της χώρας πρέπει να αποδείξουν ότι εννοούν όσα έλεγαν περί στρατηγικών σχέσεων. Όχι μόνο κάνοντας ασκήσεις στην ελληνική επικράτεια, λες και η Ελλάδα είναι μόνο πεδίο βολής για να ασκούνται ξένοι φαντάροι.

Είναι μια ανεξάρτητη χώρα και η κυβέρνηση έχει όλα τα συνταγματικά όπλα για να κάνει τα πάντα προκειμένου να ασκήσει την κρατική κυριαρχία, ιδίως σε περιόδους κρίσης.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_566.html

Share.