“Κλείστε τη Μόρια, τη ΒΙΑΛ και το Βαθύ, και θα δεχτούμε να γίνουν τρία νέα κλειστά κέντρα για πρόσφυγες σε Λέσβο, Χίο και Σάμο”. Ακριβώς έτσι…

Μόλις όμως ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί η πρότασή του, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος. Στη δική του πρόταση, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και καθιστώντας πρακτικά αδύνατη οποιαδήποτε λύση για τον συνωστισμό των προσφύγων στα νησιά, προσπαθούσε να δρομολογήσει η κυβέρνηση!

Γιατί; Ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος μίας τόσο μεγάλης κωλοτούμπας;

Τι οδήγησε τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ να “μεταμορφωθεί” σε κάφρο του… Ελλαδιστάν;

Η δικαιολογία που προβάλλει πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς τις κυβερνητικές υποσχέσεις για απομάκρυνση των μεταναστών κ.λπ. και η απαίτηση για άμεση εκκένωση των νησιών,

…είναι τόσο ανόητα και εξωπραγματικα επιχειρήματα ώστε το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προσβάλουν τη νοημοσύνη, πρώτα του ιδίου και μετά όλων εμάς των υπολοίπων.

Εκτός και αν πιστεύει πως υπάρχει κάποιος τρόπος να… λιαστούν και να… εξαφανιστούν μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, ότι υπάρχει… David Copperfield για στρατόπεδα προσφύγων…

Για ποιον λόγο λοιπόν αυτή η, αλλοπρόσαλλη στην καλύτερη περίπτωση, στάση του κυρίου Περιφερειάρχη;

Εμφανής λόγος, δεν υπάρχει και καμία επαρκής εξήγηση δεν έχει δοθεί.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες πληροφορίες και συγκεκριμένα, αδιάψευστα και αδιαμφισβήτητα γεγονότα, από τα οποία καθένας μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα…

Π.χ. υπάρχει αντιπεριφερειάρχης νησιού που φιλοξενεί πολλές χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών, ο οποίος πρωτοστατεί στις αντιδράσεις κατά των κλειστών κέντρων και ο οποίος ενοικιάζει διαμέρισμα σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση για να φιλοξενούνται… πρόσφυγες και μετανάστες!

Ναι, σωστά διαβάζετε!

Ένας από τους πρωτεργάτες της αντίδρασης στο κλείσιμο μεταναστών σε ελεγχόμενους χώρους, ενοικιάζει διαμέρισμα σε… μετανάστες, χωρίς κανένα έλεγχο! Είπατε κάτι;

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα.

Σε άλλο νησί, με περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες και ένα διαβόητο “κέντρο φιλοξενίας”, υπάρχει ένα μικρό χωράφι, δίπλα ακριβώς από το εν λόγω κέντρο.

Το χωραφάκι αυτό έχει ενοικιάσει πασίγνωστη, απολύτως νόμιμη, διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση που παράγει πραγματικά ουσιαστικό και χρήσιμο έργο για την φροντίδα των άμοιρων αυτών ανθρώπων.

Για το χωράφι αυτό, ένα ακίνητο μερικών εκατοντάδων (ή έστω χιλιάδων) τετραγωνικών πληρώνει ενοίκιο €20.000/μήνα! 

Όπως το διαβάζετε!

Είκοσι χιλιάδες ευρώ τον μήνα, κάθε μήνα, στη μέση του πουθενά! 

Είκοσι χιλιαρικάκια, “ζεστά και ντάγκα-ντάγκα”, που έλεγε και μια ψυχή.

Λέτε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να έχουν… μετακομίσει στο Manhattan ή στο Down Town Tokyo και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Πόσο… τυχερός άνθρωπος είναι ο… ιδιοκτήτης αυτού του ακινήτου; Πόσο τυχερός, αλήθεια;

Τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά μόνο, δεκάδων, ίσως κι εκατοντάδων άλλων.

Η ουσία όμως είναι μία, σε όλα:

τα παράσιτα συνεχίζουν ανενόχλητα να λυμαίνονται τα νησιά του Αιγαίου, να απομυζούν το αίμα ολόκληρης της χώρας και να καίνε το σύμπαν εάν κάποιος αποπειραθεί να κάνει το παιχνίδι τίμιο.

Εκμεταλλευόμενα όποιον, όσο και όπως μπορούν!

Και θα συνεχίσουν να το κάνουν αδιατάρακτα, αφενός εφόσον θα βρίσκονται (άλλα) λαμόγια ν’ αναλαμβάνουν πρόθυμα τις “εργολαβίες” τους και αφετέρου για όσο καιρό οι ταγοί της χώρας θα τους το επιτρέπουν.

Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν π.χ. τραυματίζονται 43 αστυνομικοί πραγματοποιούνται προσαγωγές αλλά δεν διενεργείται ΟΥΤΕ ΜΙΑ σύλληψη!

Ήρθε πια ο καιρός ν’ αντιληφθούν οι πάντες πως ορισμένα πράγματα, γίνονται μ’ έναν και μόνο τρόπο.

Πως για να κάνεις ομελέτα, χρειάζεται να σπάσεις αυγά. Διαφορετικά, βρίσκεσαι να τρως μόνο τα τσόφλια.

Τ’ αυγά τ’ απολαμβάνουν μόνο και πάντα τα παράσιτα…

Πέτρος Λάζος
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/manhattan.html

Share.