[ccpw id="136103"]

Επιμένουν να αγνοούν τη γεωγραφική πραγματικότητα, που έχει τοποθετήσει τα νησιά τους δίπλα στις τουρκικές (μικρασιατικές) ακτές, και ζητούν, όπως π.χ. ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης, όσοι φθάνουν να μεταφέρονται αμέσως στην Αττική (στην Αμυγδαλέζα) για τη διαλογή.

Επιμένουν να αγνοούν, επίσης, τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας, βάσει της οποίας το δικαίωμα επιστροφής παύει από την ώρα που ο μετανάστης μεταφέρεται στην ενδοχώρα.

Εν ολίγοις, δεν θέλουν καθόλου πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά τους, ούτε κλειστά κέντρα γι’ αυτούς ούτε ανοικτά!

Θέλουν την ησυχία τους και, ουσιαστικά, απαιτούν από την κυβέρνηση να βρει τρόπο ώστε οι λεγόμενες ροές να παρακάμπτουν τα νησιά τους.

Δεν είναι να απορείς που με τέτοιες εξωπραγματικές θέσεις καταφέρνουν σιγά σιγά να στρέφουν εναντίον τους ακόμη και εκείνους που μέχρι χθες συνηγορούσαν υπέρ των δικαίων τους.

Και είναι φυσικό, όταν δεν ζητούν ανταλλάγματα, ούτε εγγυήσεις.

Οταν δεν είναι καν σε θέση να διαπραγματευθούν, αφού δεν ξέρουν τι θέλουν.

Προβάλλουν μόνο μια παιδιάστικη άρνηση της πραγματικότητας, την οποία μάλιστα κατά μία ειρωνεία της τύχης ενσαρκώνει ένας ανώριμος υπερήλικας, ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης.

Το μόνο που μπορεί να πετύχει η εξτρεμιστική θέση του περιφερειάρχη στο ζήτημα είναι να δημιουργήσει το υπόβαθρο για νέου τύπου διχασμό.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
kathimerini.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_445.html