[ccpw id="136103"]
Οι Αλβανοί ενσωματώθηκαν στη χώρα, αφού ούτως ή άλλως είχαμε παραπλήσια πολιτισμικά χαρακτηριστικά (δεν είναι του παρόντος αλλά και μόνο που η φουστανέλα είναι αλβανική φορεσιά, θα αρκούσε). Όμως με την κατάρρευση του καθεστώτος είχαν ανοίξει οι φυλακές ροβόλησαν κατά δω πρώτοι οι ποινικοί.

Οι κάτοικοι της Ηπείρου τους βοήθησαν με τρόφιμα και ρουχισμό. Θυμούνται βέβαια λεηλατήσεις σπιτιών, καταστάσεις τρόμου όπου γέροντες σκοτώθηκαν για ένα εικοσάρικο, καταλήψεις στάβλων, ακατοίκητων σπιτιών και σχολείων, ενώ κότες, γουρούνια, κηπευτικά και φρούτα εξαφανίζονταν εν μια νυκτί.

Τότε ο εκεί πληθυσμός οργανώθηκε και ομάδες πολιτών περιφρουρούσαν τα χωριά τους. Σιγά σιγά το πράγμα καταλάγιασε, με πρόσθετη συνδρομή τους Συνοριοφύλακες. Αρχισαν να εντάσσονται στην παραγωγική διαδικασία, να τους προσφέρονται δουλειές. Δουλειές κακοπληρωμένες βέβαια, που κανείς Ελληνας δεν ήθελε να κάνει, αλλά δουλειές.

Ολο αυτό το διάστημα καμιά ΜΚΟ δεν εμφανίστηκε, καμιά ομάδα αλληλέγγυων δεν έτρεξε στα κατσάβραχα να τους συνδράμει, καμιά διεθνής Αμνηστία δεν τους χορήγησε προπληρωμένες κάρτες, κανένα δωμάτιο δεν νοικιάστηκε για χάρη τους από την ΕΕ. Καμιά ευαίσθητη ψυχούλα δεν έγραψε «immigrants welcome, tourists fuck of».

Δεν έγιναν δηλαδή όλα αυτά που έγιναν στα νησιά και δημιούργησαν μια παράλογη κατάσταση, η οποία αφέθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ να κακοφορμίσει, και την οποία η τωρινή κυβέρνηση δεν θέλησε να αντιμετωπίσει δυναμικά, υπό το ενοχικό σύνδρομο να μην την πούνε… Δεξιά!

Κατ’ αρχάς ξαφνιάζει η απότομη μεταστροφή και ο δυναμισμός που εκδηλώνεται στην άρνηση των δομών. Τι συνέβη και βρέθηκε σε καθεστώς απόλυτης άρνησης ο περιφερειάρχης Μουτζούρης, όταν ο ίδιος αναρτούσε στις 6 Νοεμβρίου:

«Διεκδικούμε με βάσιμες ελπίδες για τη Λέσβο τη δημιουργία μιας ΚΛΕΙΣΤΗΣ δομής (τα κεφαλαία δικά του) για περιορισμένο αριθμό μεταναστών σε θέση εκτός κατοικημένων περιοχών με ταυτόχρονη πλήρη εκκένωση του ΚΥΤ Μόριας και κατανομή των υπολοίπων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ίδιο και για την Χίο και την Σάμο».

Είναι λογικό να σκεφθεί κανείς ότι με τη δημιουργία δομών για ελάφρυνση αυτών που ήθελαν «πίσω τα νησιά τους», θίγονται όσοι χρησιμοποίησαν το μεταναστευτικό ως χρυσοτόκο όρνιθα:

Αυτοί που νοικιάζουν σε ΜΚΟ ολόκληρα οικήματα ή δωμάτια, χωράφια κα ελαιώνες, διάφορα καταστήματα προμηθειών, κάποιοι μεσάζοντες, ύποπτοι αλληλέγγυοι κλπ.

Χθες εν είδη όχλου μαινόμενοι κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχεία όπου έμεναν άνδρες των ΜΑΤ στη Χίο και τη Μυτιλήνη, ενώ στις άγριες μάχες που διεξήχθησαν πέριξ των χωροθετημένων χώρων τραυματίστηκαν άνω τω 50 εξ αυτών!

Και ενώ είχε γραφτεί το κείμενο τα κανάλια έδειξαν ότι κάτοικοι (; ) εισέβαλαν στο στρατόπεδο Παγάνης. Δηλαδή σε χώρο που φιλοξενεί στρατευμένους οι οποίοι είναι εκεί γιατί έχουν χρέος να τους υπερασπίσουν από τους εχθρούς!

Το αλλόφρον πλήθος που αντιδρά είναι ποικίλο. Από καλοπροαίρετους πολίτες που παρασύρθηκαν, μέχρι πούρους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου, ΚΚΕδες, Συριζαίους, αναρχικούς (σιγά που ήξεραν οι ντόπιοι να φτιάχνουν μολότοφ), ακροδεξιούς, Χρυσαυγίτες, χριστιανοταλιμπάν, αλλά και πονηρούληδες αγανακτισμένους γιατί θα χάσουν τα οφέλη της παράνομης μετανάστευσης.

Την ίδια ημέρα σημειώθηκε η μέγιστη ντροπή. Εθνοφύλακες πήγαν να παραδώσουν τα όπλα τους τους εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για τις δομές – τα όπλα δηλαδή που έχουν για να προφυλάξουν ( μαζί με τον στρατό) τα δικά τους σπίτια, τις δικές τους οικογένειες, το δικό τους νησί, σε περίπτωση τουρκικής απόβασης. Πλήρης έκπτωση αξιών.

Σε μια πιο λιτή περιγραφή θα λέγαμε συμπήχθηκαν στο ίδιο αλλόφρον μέτωπο αυτοί που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα ή να μην υπάρχουν σύνορα, με αυτούς που τα θέλουν θεόκλειστα και να πνίγουμε τους μετανάστες στη θάλασσα. Τραγέλαφος!

Ουσιαστικά όμως αυτό που παίζεται είναι ένα κρας τεστ. Να τσαλακωθεί η κυβέρνηση. Ισως συμφέρει κάποιες πολιτικές δυνάμεις αλλά όχι όλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. του φιλομεταναστευτικού προσανατολισμού και των ανοιχτών συνόρων, ουδέν έχει λαμβάνειν από αυτή την εκτρωματική κατάσταση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η αντίδραση δεν συμφέρει τους νησιώτες, και το ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι δεν το καταλαβαίνουν. 


Είναι δυνατόν να έχουν την εντύπωση ότι αν υποχωρήσει σε αυτούς η κυβέρνηση, θα μπορέσει δυναμικά να δημιουργήσει δομές κάπου αλλού στην Ελλάδα, με δεδομένη την άρνηση των εκεί ντόπιων πληθυσμών;

Και εφόσον και οι πληθυσμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας φερθούν όπως οι ίδιοι, και δεν γίνει κατορθωτό να στηθούν δομές, δεν κατανοούν ότι δεν θα υπάρξει ποτέ αποσυμφόρηση;

Θα μείνουν με όσους μετανάστες έχουν, ενώ στην συνέχεια θα έρχονται και άλλοι. Ο Θεός να τους βοηθήσει – όσους πιστεύουν τουλάχιστον.

Η κυβέρνηση δείχνει να υποχωρεί, με την ανακοινωθείσα απόσυρση των ΜΑΤ και την συνάντηση σήμερα του Πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη Μουτζούρη και τους δημάρχους. Εχασαν οι ίδιοι. Όταν θα υπάρξουν αντιδράσεις από άλλες περιοχές για τη μη δημιουργία δομών και θα τους μένουν οι μετανάστες εκεί, θα θυμηθούν αυτή την Πύρρεια νίκη.

Γιάννης Σιδέρης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_487.html