[ccpw id="136103"]
Αυτή είναι, τελικά, η «ελληνική ιδιαιτερότητα»: ένα μείγμα

  • πρωτογονισμού, 
  • ψευτομαγκιάς και πάνω απ’ όλα 
  • βαθιάς άγνοιας για τα πάντα και 
  • ακόμα βαθύτερου πολιτικού αναλφαβητισμού.

Κι αν κάποιοι από τους φίλους μας που στη Χούντα ήταν φοιτητές (και όχι νήπια όπως εμείς), χωρίς βέβαια να έχει καταγραφεί κάποιο ανδραγάθημά τους κατά του καθεστώτος των Συνταγματαρχών, μπορούν, ίσως, να δικαιολογηθούν, όταν αποκαλούν τη σημερινή αστυνομία, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «χωροφυλακή»,

…εμείς πάντως «σκάμε στα γέλια» όταν το ακούμε το εκλαμβάνουμε ως «αντίσταση στο χρόνο» και το αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια.

Κάποιοι συνομήλικοί μας όμως και φυσικά οι κατά πολύ νεότεροι, πραγματικά δεν έχουν ιδέα για ποιο πράγμα ομιλούν όταν κάνουν λόγο για αστυνομική βία, έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την ακρίβεια, αν κρίνουμε από τον τρόπο που τοποθετούνται σε επεισόδια όπως αυτό της ΑΣΟΕΕ.

Στις σύγχρονες, δυτικές κοινωνίες όποιος τολμήσει να αγγίξει αστυνομικό μπλέκει πολύ άσχημα.

Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος που οι καταγγελίες για αστυνομική βία έχουν νόημα:

ακριβώς επειδή όλοι γνωρίζουν ότι κανείς δεν σκέφτεται καν να επιτεθεί σε αστυνομικό η καταγγελία ότι κάποιος αστυνομικός υπερέβη τα όρια διερευνάται.

«Στο Ελλάντα» βλέπουμε σε βίντεο τον ξυλοδαρμό αστυνομικού από 30 αλήτες, μέσα σ ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα και καθόμαστε και αναλύουμε το έγκλημα που έχουμε βέβαιο ότι διέπραξε ο αστυνομικός για να φάει ξύλο.

«Γιατί ενώ φορούσε το παντελόνι της υπηρεσιακής στολής, τόλμησε να σταθεί στο πεζοδρόμιο της ΑΣΟΕΕ; Άφρων. Ας πρόσεχε!».

Αυτό είναι το πιο ήπιο σχόλιο που διαβάσαμε από μια ομάδα σχολιαστών που από την σπουδή να εμφανιστεί προοδευτική υιοθετεί τις πιο σκληροπυρηνικές, σταλινικές δηλαδή αρχαϊκές θέσεις.

Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα γιατί το «έχουμε κουράσει» πάρα πολύ.

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να καθαρίσει τα πανεπιστήμια από χούλιγκαν και αλήτες που παρεμποδίζουν τη λειτουργία τους. Έχει την πλήρη στήριξη της κοινωνίας σε αυτό.

Το επεισόδιο της ΑΣΟΕΕ δείχνει πως έχουν να γίνουν ακόμα πολλά.

Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια χωρίς κανένα δισταγμό. Ειδικώς για την υπογράφουσα, η προσπάθεια της κυβέρνησης να καθαρίσει τα ΑΕΙ πρέπει να συνεχιστεί για έναν ακόμα λόγο, πολύ βασικό: γιατί αυτό είναι το προοδευτικό και φιλελεύθερο να κάνει.

Προοδευτική και φιλελεύθερη πολιτική είναι να αποκατασταθεί η τάξη και η λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει τα Πανεπιστήμια από τους σταλινοχούλιγκαν και να τα αποδώσει, ανοιχτά, στην κοινωνία.

Bίβιαν Ευθυμιοπούλου
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_849.html