Λοιπόν! Ας αποφασίσουν οι διάφοροι Μουτζούρηδες: Με τον Νόμο ή με την ακροδεξιά. Όποιος θέλει αυτόνομες πολιτείες ανομίας στα νησιά θα αντιμετωπίσει και τις συνέπειες.

Είναι απολύτως απαράδεκτα αυτά που συνέβησαν χτες στο Βόρειο Αιγαίο και δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.

Δεν μπαίνει στο ζύγι η «οργισμένη αντίδραση» ορισμένων με την παρουσία των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί είναι υπάλληλοι του κράτους, εντεταλμένοι να εφαρμόσουν τον Νόμο.

Ο αστυνομικός δεν είναι μέλος κάποιου στρατού κατοχής, ούτε και απαγορεύεται να περνάει από την κεντρική πλατεία της Χίου ή από έξω από την οικονομική σχολή των Αθηνών στην Πατησίων.

Έχουμε χάσει το μέτρο και δυστυχώς αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος γι αυτό το έθνος.

Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι από την αρχαιότητα είμαστε ο μοναδικός λαός που έχει επισημάνει την αναγκαιότητα του μέτρου. Προφανώς το χάναμε κατά διαστήματα…

Σήμερα ο Περιφερειάρχης του βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των νησιών θα βρεθούν στο Μαξίμου. Θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Θα επιμείνουν, άραγε, σε πολεμικές για διακοπή των σχέσεών τους με την κεντρική διοίκηση;

Θα συνεχίσουν να ρίχνουν δηλητήριο και εν συνεχεία να προσποιούνται ότι κάποιοι άλλοι ευθύνονται για τα την όξυνση των πνευμάτων;

Καταρχήν, δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι ακριβώς θέλουν.

Γιατί εξεγέρθηκαν σήμερα και δεν το είχαν κάνει πριν από έναν χρόνο! 

Η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει την δράση των ΜΚΟ και να δημιουργήσει κλειστά κέντρα για τους μετανάστες, καταργώντας τα γνωστά κάτεργα.

Τι κακό έχει αυτή η απόφαση για να τους βγάλει στον δρόμο;

Ποιο ακριβώς είναι το αίτημα;

Λένε ότι ζήτησαν κλειστά κέντρα, αλλά με λιγότερες θέσεις. Μάλιστα!

Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση κινείται στο προσφυγικό προς την θέση των κλειστών κέντρων και βγαίνουν κουμπούρια!

Να είμαστε δίκαιοι.

Ο κόσμος στα νησιά έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται, επειδή έχει ταλαιπωρηθεί όσο κανένας άλλος από το μεταναστευτικό.

Αλλά αυτοί που υποκινούν τα επεισόδια κάτι άλλο πρέπει να έχουν στο μυαλό τους.

Κι ακόμη κι αν έχουν κάποιο δίκιο, με το να δέρνουν αστυνομικούς, να βγάζουν όπλα και να παρεμποδίζουν τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους τραυματίες, το όποιο δίκιο τους το χάνουν.

Να μην μασάμε τα λόγια μας.

Οι νησιώτες έχουν δίκιο γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει διώξει προς το εσωτερικό της χώρας εκείνους που έχουν αποκτήσει το δικαίωμα του ασύλου και δεν έχει επιστρέψει στην Τουρκία εκείνους για τους οποίους η ελληνική πολιτεία έχει αποφασίσει οριστικά ότι δεν δικαιούνται ασύλου.

Αλλά ξεχνούν ότι η εφαρμογή του μέτρου της επιστροφής δεν μπορεί να γίνει με τις σημερινές συνθήκες και χωρίς τα κλειστά κέντρα.

Γιατί λοιπόν τα εμποδίζουν;

Οι νησιώτες έχουν άδικο όταν εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν μεταφέρει όλους τους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.

Κι αυτό διότι ο κ. Μουζάλας έχει ερμηνεύσει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία με τρόπο που δεν επιτρέπει την μεταφορά των μεταναστών, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα χαθεί αυτόματα το δικαίωμα της Ελλάδας να τους επιστρέψει στην Τουρκία. 

Οι ερμηνεία αυτή δεν μπορεί να αλλάξει μόνο επειδή το αποφασίσαμε εμείς.

Δεν το ήξεραν αυτό τόσο καιρό;

Αλλά όλα αυτά είναι θέματα που λύνονται μεταξύ ανθρώπων που συζητούν.

Οι βιοπραγίες και οι πυροβολισμοί σε βάρος δημόσιων λειτουργών, όμως, δεν είναι πράξεις αποδεκτές. Όχι σε μία δημοκρατική χώρα.

Και σε όποιον αρέσει.

Κι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιληφθεί ότι η εφαρμογή του Νόμου είναι ρητή εντολή που πήρε από τους Έλληνες πολίτες, τότε θα χάσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που την έστειλαν στην εξουσία με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό.

Τα άκρα έχουν κουράσει.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_696.html

Share.