[ccpw id="136103"]
Τι θα πεις στους μισούς Έλληνες που δεν ξέρουν τι χρωστάνε. Πάμε σε εκλογές και θα τα πληρώσουν οι άλλοι μισοί; Τόσο δύσκολο είναι να σοβαρευτούμε;

Με 920.000 άνεργους και τους μισούς, τουλάχιστον 3-5 χρόνια χωρίς δουλειά, καθήκον σου είναι να προλάβεις να χτίσεις δουλειές πριν περάσουμε στα ρομπότ, στην αυτοματοποίηση και την πλήρη ψηφιακή εποχή.

Γιατί τότε (στην άλλη βιομηχανική επανάσταση, που ίσως φέρει δουλειές και στην Ελλάδα ) δεν θα έχεις να προσφέρεις καθόλου δυναμικό.

Τα μηνύματα για την ανυπαρξία εξειδικευμένων ακόμη και στην ηλικία των 20-30 είναι καθημερινά. Ακούγονται από τις κρατικές υπηρεσίες, που έχουν την κατάσταση στο τραπέζι τους, μέχρι τους εκπροσώπους της παραγωγής, που ζητάνε κόσμο (όσο ζητάνε) αλλά δεν βρίσκουν εκείνους που θα χρειαστούν.

Αυτά έπρεπε να γίνουν χθες. Η εξειδίκευση και οι δεξιότητες είναι χρέος και του κράτους. Και οι άνεργοι της χώρας δεν είναι μόνο οι μπολσεβίκοι με τα επιδόματα της πείνας. Θέλουν δουλειές.

Τα ιδιωτικά χρέη και τα κόκκινα δάνεια αφορούν εκατομμύρια πολίτες που δεν θα τα βγάλουν πέρα. Και ο κορβανάς θα στερέψει, στα επόμενα χρόνια, όσο το εσωτερικό χρέος καβαλάει για τα καλά και το εξωτερικό.

Η πραγματικότητα αυτή δεν βολεύεται, με τις πατενταρισμένες απατεωνίστικες ιδεολογικές υποσχέσεις της δίκαιης διανομής του πλούτου, μέσα από τις αρπαχτές που εφαρμόζουμε εδώ και μια 20ετία ως δήθεν φορολογική πολιτική. Ως δήθεν ΕΝΦΙΑ ή δήθεν εισφορά αλληλεγγύης που σουφρώνει το κράτος.

Αν δεν λυθούν και αν δεν περάσουμε στο ξέφωτο, ας μην πουλάμε όνειρα επενδύσεων και ιδιωτικών κεφαλαίων σε μια χώρα η οποία δεν έχει να προσφέρει (με βεβαιότητα) τίποτε άλλο εκτός από συνταξιούχους.

Τα σημειώνουμε όλα αυτά, γιατί κάτι η Novartis, κάτι το μεταναστευτικό, κάτι οι πρασινοκόκκινες μετακινήσεις, κάτι τα φλερτ και τα ψευτοοράματα περί δεύτερου αριστερού γύρου…, δεν αφήνουν να καταλαγιάσει η παρασκηνιακή “σκόνη” για πρόωρες εκλογές. Ακόμη και μέσα στο 2020, λέει…

Ποιος είναι ο λόγος; Από τη μια οι κάποιοι στενοκέφαλοι ή και ανεγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη κάποιοι άλλοι (ευτυχώς λίγοι) χοντροκέφαλοι στη Ν.Δ, που νομίζουν ότι ως κυβέρνηση είναι ήδη καβάλα στ’ άλογο…

Και σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορείς να περιμένεις σχέδια, στρατηγικές ή κάποιο σωστό παιχνίδι στην πολιτική σκακιέρα… Θέλει δουλειά.

Και ας υπάρχει κάποιος κόσμος που νομίζει πως δεν είναι άσχημα με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, επειδή είναι όλα προβλέψιμα αν μελετήσεις σωστά τι εξωτερική πολιτική συμφέρει Αμερικάνους και Γερμανούς, πόσο τους βολεύει να ξεμυτίσουμε οικονομικά και πώς βλέπουν το δικό μας μέλλον στα Βαλκάνια…

Συνεπώς δεν είναι και τόσο τρομερό, στη “λογική” αυτή, να ακούς στον ΣΥΡΙΖΑ να σου μιλάνε για δεύτερη φορά αριστερά, να ολοκληρώσει το έργο της με δίκαιη ανάπτυξη… και δουλειές στον λαό…

Στη Ν.Δ. όμως (με τη σοβαρή επιφύλαξή μας για την άποψη του αρχηγού της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη) έχουν πολλά μαλλιά να ξάνουν…, για να πείσουν τον κόσμο τους, πως η Ελλάδα μπορεί να περάσει σε άλλο κεφάλαιο. Να γυρίσει σελίδα.

Γιατί είτε το έχουν λογαριάσει στο πρόγραμμά τους, ως κυβέρνηση της Ν.Δ., είτε όχι ανέλαβαν την εξουσία σε φάση που ο λαός θεωρεί πως δεν πάει άλλο.

Ο λαός δεν έχει άλλη αντοχή να προσφέρεται για πειραματόζωο, στις πολιτικές μπούρδες που πασάρονται ως ιδεολογίες, πότε αριστερές με ροζ και πράσινα χρώματα και πότε δήθεν φιλελεύθερες, με ολίγη από κρατισμό, για γαρνίρισμα.

Όλος ο λαός; Ίσως όχι ακόμη.

Ωστόσο ας μην περνάει απαρατήρητο το ενδιαφέρον του (συνεπούς στις υποχρεώσεις του πολίτη), για το πού πάνε οι φόροι και τα τέλη που παίρνει η Πολιτεία, με όλες τις μορφές της.

Όπως και η αδιαφορία του στον ποιόν ανήκουν οι συγκοινωνίες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το ηλεκτρικό, το αέριο ή τα ταχυδρομεία, αρκεί να μην στερείται τις υπηρεσίες, που πληρώνει, από μια χούφτα κομματικών.

Οι δε πνιγμένοι στα χρέη πολίτες (ειλικρινείς, στην πλειοψηφία τους) δεν περιμένουν εκλογές και σωτήρες.

Αναζητούν την κυβέρνηση εκείνη που θα αναλάβει όλες τις ευθύνες, για τις 10ετίες όπου η Ελλάδα των δανεικών (και όχι της παραγωγής), έπειθε προεκλογικά τους Έλληνες, ότι λεφτά υπάρχουν…

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_526.html