[ccpw id="136103"]
«Οι ιταλικές μετοχές οδηγούν την παγκόσμια πτώση» σημειώνουν οι Financial Times εστιάζοντας στον δείκτη FTSE Mib, ο οποίος αυτή την ώρα (15:49, ώρα Ελλάδος) παρουσιάζει δραματική «βουτιά» κατά 5,13%.

Η έξαρση του κορωνοϊού επηρέασε σημαντικά και τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, ο οποίος, την ίδια ώρα, κινείται στο -3,77%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή ποσοστιαία πτώση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, τον Ιούνιο του 2016.

Είναι ενδεικτικό ότι ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Λονδίνου σημείωσε νωρίτερα πτώση 3%, με τις μετοχές των εταιριών πετρελαίου και ταξιδίων να καταγράφουν από τις μεγαλύτερες απώλειες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μετοχή της easyJet έχασε 12 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η Ryanair «κατρακύλησε» κατά 10%.

Παρόμοιες τάσεις, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, εμφάνισαν οι μετοχές της Air France και της Lufthansa.

Κορωνοϊός: Στα ύψη τα ιταλικά ομόλογα

«Οι αγορές πιθανότατα θα κρατήσουν πολύ επιφυλακτική στάση μπροστά στην παγκόσμια διάδοση του κορωνοϊού. Ο κορωνοϊός δεν είναι πλέον ένα ασιατικό ζήτημα»

…δήλωσε ο Ρόμπερ Καρνέλ, αναλυτής της ING.

Να σημειωθεί ότι λόγω της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο του κορωνοϊού η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο δυο εβδομάδων (1,002%).

Σύμφωνα με το Reuters, αυξημένες έως και κατά 8 μονάδες ήταν και οι αποδόσεις άλλων ιταλικών τίτλων.

«Η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μία ύφεση τώρα και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ενός αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς ο ιός θα μεταδοθεί από εδώ», δήλωσε στέλεχος της Daiwa Capital Markets στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι η έξαρση του κορωνοϊού είχε αρνητικό αντίκτυπο . Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις απώλειες, νωρίτερα, να ξεπερνούν το 6%.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/420000000000.html