[ccpw id="136103"]
Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα έχει ήδη “τρέξει” σε 15 πόλεις, σε χώρες όπως:

  • ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ρωσία και Βουλγαρία και 
  • έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελώντας την αφετηρία για την επιτυχία τους στις διεθνείς πωλήσεις.

Τι όμως προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις 70 ελληνικές επιχειρήσεις που επελέγησαν για να εκπαιδευτούν από συνεργάτες της eBay στην Ελλάδα, την Κραταιόν Συμβουλευτική και Vivid Vibes;

Δυνατότητα προβολής σε περισσότερους από 183 εκατομμύρια δυνητικούς αγοραστές, σε 190 αγορές, και παρουσία σε σελίδα στο eBay.com, που θα αναδεικνύει τα προϊόντα των συμμετεχόντων. 

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της διαδικτυακής πρόσβασης των ελληνικών επιχειρήσεων που επελέγησαν για ένα νέο ξεκίνημα σε διεθνείς επιτυχημένες πωλήσεις.
Πρόγραμμα

Πώς θα γίνει αυτό;

Οι 70 ελληνικές επιχειρήσεις που επελέγησαν θα λάβουν μηνιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές που συναντώνται κατά την εξαγωγική δραστηριότητα: λειτουργίες και διαδικασίες, μάρκετινγκ, logistics και εξυπηρέτηση πελατών, κ.ά.

Όπως είπε σε ειδική εκδήλωση ο Ilya Kretov, General Manager Russia & Emerging Europe της eBay η “Ελλάδα διαθέτει μοναδικά προϊόντα και ισχυρή εξαγωγική δυναμική, η οποία έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου: περίπου 12.000 πωλητές από την Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στην πλατφόρμα eBay, πολλοί από τους οποίους, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενισχύουν και αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω διεθνών πωλήσεων αξιοποιώντας την πλατφόρμα της eBay.

Μόλις για το 2019 πούλησαν και εξήγαγαν σχεδόν 1 εκατομμύριο προϊόντα”.

Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, να αναφέρει πως “τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας κάθε ψηφιακό εργαλείο, μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντές τους σε όλο τον κόσμο μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο”.

Το Cloud

Η eBay, όμως, δεν είναι η μοναδική πολυεθνική που αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως μια ακόμη πολυεθνική αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την Amazon Web Services, το Cloud δηλαδή της Amazon.

Το μνημόνιο συνεργασίας με την Amazon που υπέγραψε η Ελλάδα έχει να κάνει και με προγράμματα κατάρτισης στην Ελλάδα όσον αφορά το cloud computing.

Για την έλευση στην Ελλάδα της Amazon Web Services, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε πως “η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αυξανόμενη σημασία της χώρας ως περιφερειακού κόμβου στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά.

Η εμπιστοσύνη της εταιρείας υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή για νέες επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των υποδομών καθώς και τη σημασία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας”.

Από τη μεριά του ο Cameron Brooks, διευθυντής του Public Sector Europe της Amazon Web Services δήλωσε:

“Για πολλά χρόνια είχαμε μια ισχυρή και συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα πελατών στην Ελλάδα. Από startups μέχρι μεγάλες και εδραιωμένες εταιρείες αλλά και τον δημόσιο τομέα, οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τεχνολογίες μας ώστε να καινοτομούν για το συμφέρον των δικών τους πελατών”.

Της Αλεξάνδρας Γκίτση
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/amazon-ebay.html