ΜΚΟ βδέλλες να σώσουμε ό,τι χάσαμε στην κρίση. Ρουσφετοδάνεια από κρατικές Τράπεζες. Σοσιαλισμός και αριστερισμός “γάντι” σε δεξιούς κρατικοδίαιτους…

Tο μεγάλο κόλπο, πρόσφυγες, μετανάστευση και λαθρομετανάστες μόλις άνοιξε. Και να είμαστε βέβαιοι ότι θα ρίξει κυβερνήσεις, διαχρονικά. Γιατί αποκλείεται να κλείσει στην 5ετία 2020-2025.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα εμετικά που ακούστηκαν χθες και έγιναν αιτία πολλών καβγάδων στα πηγαδάκια της Βουλής, μεταξύ των αριστερών και των σοσιαλιστών των διαφόρων αποχρώσεων.

Οι εξελίξεις των ημερών θα δείξουν την τραγωδία του τρίτου “μεγάλου κόλπου” της ελληνικής σοβιετίας, 1975-2019, που θα προστεθεί στα άλλα δύο και θα μας μπερδέψει ακόμη περισσότερο.

Τι είμαστε τελικά; Είμαστε ο 45χρονος “ατρόμητος και αμετανόητος” ψευτοσοβιετικός λαός (μοναδικό μοντέλο σε όλη την Ευρώπη) με την αριστερά προσωρινά στον “πάγκο” (να παίξει μπάλα ανάλογα με τον αγώνα… και τον αντίπαλο) ή οι αγωνιστές Έλληνες (έτσι λένε οι δανειστές και οι εφημερίδες τους) που θα ελευθερωθούμε (στην υποθηκευμένη χώρα μας) αν πληρώσουμε τα χρωστούμενα, από τα “μεγάλα κόλπα” της ελληνικής σοβιετίας;

Και ποια είναι τα χρωστούμενα από τα άλλα δύο “μεγάλα κόλπα” της ελληνικής σοβιετίας στα οποία προστίθεται και το “κόλπο ΜΚΟ”; Ο διπλασιασμός του κρατισμού (μεταξύ 1975-1985). Και ο κομματικός ρουσφετοδανεισμός την εποχή του ποταμού των δανεικών…

Μια ματιά σε όσα ακούστηκαν χθες (και πάλι επισήμως) για το τι μας ετοιμάζουν το κρατικό μονοπώλιο “γέννημα θρέμμα” της ελληνικής σοβιετίας θα μας πείσει…

Ο λόγος για το “κουστούμι” του 1 δισ. που θα μας φορέσουν από τη ΔΕΗ και λέγεται παραγωγή ρεύματος για τον λαό… από τους λιγνίτες. Κουστούμι που “ράβεται” από το 2018 που η ΔΕΗ έχασε από τους λιγνίτες 200 εκατ. ευρώ. Το 2019 300 εκατ. ευρώ ενώ για το 2020, οι επίσημες κυβερνητικές εκτιμήσεις μιλάνε για άλλα 400 εκατ. ευρώ.

Ποιος θα πληρώσει στο κρατικό μονοπώλιο ρεύματος το περίπου 1 δισ. ευρώ για να μπορεί το κράτος να κομπάζει ότι ελέγχει τον ενεργειακό τομέα της οικονομίας ως στρατηγικό και να καθησυχάζει 17.000 κομματικούς κρατικούς πελάτες που υπηρετούν, υπό τον σοβιετική θαλπωρή του;

Όταν “ακτινολογηθούν” οι συντμήσεις…, στους λογαριασμούς ρεύματος του 2021 θα τα βρούμε στα ψιλά…, όπως τόσα χρόνια βρίσκουμε κάτω από τα συγκινητικότατα… αρχικά ΥΚΩ τον σκασμό με τα λεφτά που έχουμε πληρώσει για να ενώσουμε την Κρήτη και τις Κυκλάδες με τη χερσαία Ελλάδα που σε σύγκριση δίκτυα ακόμη και στην Τουρκία…, είναι να πιάνεις το ένα και να ξηλώνεις το άλλο.

Δηλαδή πριν την επίσημη πτώχευση της ΔΕΗ (γιατί ανεπισήμως τι κάνει νιάου… νιάου) θα “καμαρώνουμε” για τη διανομή στη δεξιά κρατικοδίαιτη πελατεία του ελληνικού σοσιαλισμού και αριστερισμού…, όλα όσα θέλει η ΔΕΗ να παραστήσει τη “νύφη” στους γάμους της αποκρατικοποίησης που θα ακολουθήσουν.

Το δεύτερο “μεγάλο κόλπο” της ελληνικής σοβιετίας ήταν ο ρουσφετοδανεισμός του 1985-2005, (αναφερθήκαμε . χθεσινό μας σημείωμα) που επίσης πέρασε από την τσέπη μας.

Ποιος πλήρωσε τον δανεισμό των 2,5 δισ. της κρατικής Ολυμπιακής;

Από πού καλύφθηκε η χασούρα του 1 δισ. από τα κρατικά ναυπηγεία;

Ποιος έδωσε το 1 δισ. περίπου (μαζί με τα φέσια εδώ και εκεί) των κρατικών λιπασμάτων;

Και ποιος (εκτός από τον κορβανά, δηλαδή εμείς) κατάπιε τα δισ. από δάνεια με βουλευτικά σημειώματα της ΑΤΕ, της ΕΤΒΑ και της παλαιάς Εθνικής (οι διοικήσεις των οποίων –μετά το 1983– είχαν χτικιάσει να πολεμάνε τις κρατικοποιήσεις που προκάλεσαν και τη δική τους και τηνδική μας τραγωδία).

Το ελληνικό σοβιετικό καραγκιοζιλίκι που πληρώνουμε θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε.

Υπάρχει λύση;

Κατά τη γνώμη μου περιγράφεται άριστα από τον σχολιαστή “gt 1212” στο χθεσινό μας σημείωμα:

“Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους. Στο χέρι μας είναι αν θα γίνουμε προβατάκια τους ή θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Συνεχίζουμε να παρακαλάμε να μας διορίσουν σε μια θέση στο δημόσιο ή μαθαίνουμε πώς να στήνουμε επιχειρήσεις από το πουθενά, στη μέση της ερήμου, στην Ανταρκτική, κάτω από τους ουρανοξύστες του Μανχάταν ή σε ένα κρουαζιερόπλοιο χωρίς να χρειαζόμαστε πολιτικούς για να επιβιώνουμε; Κανένα εγχειρίδιο επιχειρηματικότητας δεν περιλαμβάνει κεφάλαιο για βοήθεια από τους πολιτικούς”.

Γ.Κράλογλου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/1975-2019.html

Share.