[ccpw id="136103"]

Η δήλωση του υπουργού εξωτερικών της Κίνας, ότι «θα νικήσουν τον Κορονοϊό, βασιζόμενοι στην Σοσιαλισμό», περιέχει ένα είδος μεταφυσικής πίστης θρησκευτικού τύπου: ότι το «καλό» -, δηλαδή ο Σοσιαλισμός – θα νικήσει το κακό. 


Αρκεί να έχουμε την βοήθεια του «Θεού», που στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ο Σι Τζινπίνγκ.

Και το καλό με αυτή την δήλωση, είναι ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο λογικής. Δηλαδή μπορεί να παραμείνει έτσι, αιωρούμενη επ’ άπειρον στην δημόσια σφαίρα, έτοιμη να «καταναλωθεί» από όσους είναι πρόθυμοι να την «καταναλώσουν».

Γιατί ακριβώς έτσι λειτουργούν τα θέσφατα.

Κανονικά, αν ήθελε να γίνει ακόμα πιο πιστευτός, ο υπουργός εξωτερικών της Κίνας, θα έπρεπε να υιοθετήσει την μέθοδο του Θανάση Καρτερού από την εποχή του Τσέρνομπιλ, που – υποτίθεται – έτρωγε τα μαρούλια. Δηλαδή να περπατήσει χωρίς μάσκα μέσα στα αποκλεισμένα χωριά, αποδεικνύοντας ότι η πίστη στον Σοσιαλισμό, σώζει από κάθε κίνδυνο.

Εξάλλου κάθε θρησκεία χρειάζεται τους μάρτυρές της. Της δίνουν πολύ μεγαλύτερο πρεστίζ.

Επίσης θα μπορούσε να ζητήσει από την κινέζικη τηλεόραση να μεταδώσει ζωντανά τις συσκέψεις των κρατικών αξιωματούχων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Διότι ο κορονοϊός, το Τσερνόμπιλ αποτελούν μέρος της ίδια ομπρέλας που στηρίζεται στην ίδια βάση: την άρνηση. Αυτό είναι άλλωστε και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όταν εκπροσωπείς μια «θρησκεία». 

Ότι μπορείς να διαμορφώνεις την πραγματικότητα κατά βούληση. Και όταν σου το επισημαίνουν είναι απλώς κακόβουλη προπαγάνδα των εχθρών.

Και εδώ που τα λέμε, η στρατηγική αυτή, ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

Γιατί στην ουσία, εφάρμοσε την θεωρία του «θόλου», που έχει γίνει κοινός τόπος πλέον, την εποχή των social media.

Δημιουργεί ένα «θόλο» όπου μέσα του επιτρέπεις να υπάρχει ό,τι εσύ επιλέγεις. Αυτά που δεν θέλεις να δεις, απλώς δεν εμφανίζονται στο timeline σου.

Εξάλλου, όταν ο σοσιαλισμός σου δίνει τη δύναμη να αποκλείεις ολόκληρα χωριά ή να χτίζεις νοσοκομεία σε 10 ημέρες, γιατί να μην σου δίνει την δύναμη να ελέγχεις και ολόκληρη την πραγματικότητα; Δηλαδή και το μέλλον;

Αυτή άλλωστε είναι η μεγάλη του δύναμη. Που τον κάνει τόσο ελκυστικό.

Και τον αναβαθμίζει σε κάτι πολύ σημαντικότερο από ένα πολιτικό σύστημα.

Τον μετατρέπει σε ψυχική κατάσταση.

Στο Τσερνόμπιλ το ατύχημα απεκρύβη αρχικά μετά επιχειρήθηκε να μειωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Στην Ελλάδα οι θιασώτες έτρωγαν… μαρούλια για να δείξουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στην Κίνα, όπως ήδη κυκλοφορεί, ο Κορονοιός έχει κάνει την εμφάνισή του πολύ πριν αρχίσουν να μεταδίδουν αριθμούς νεκρών και κρουσμάτων. 

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/02/blog-post_28.html