[ccpw id="136103"]
Αν κοιτούσε κάποιος τους χάρτες των ψηφιακών πλοηγών οι περισσότερες μικρές και μεγάλες αρτηρίες της πρωτεύουσας ήταν “κόκκινες” που σημαίνει πως τα τροχοφόρα κινούνταν πολύ αργά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα παρέμεναν στάσιμα…

Αιτία όλων αυτών η ξαφνική απεργία των εργαζομένων στο Μετρό…

Το βράδυ της Δευτέρας το σωματείο εργαζομένων στο μετρό (γραμμές 2, 3) αποφάσισε αιφνιδιαστικά να κηρύξει στάση εργασίας από τις 6 έως τις 10 το πρωί, απαιτώντας προσλήψεις τακτικού προσωπικού και την ανάκληση των μονομερών… βίαιων μετακινήσεων.

“Κανένας υπάλληλος δεν θα κινηθεί μέχρι να ενημερωθεί το σωματείο” ανέφεραν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σε ρόλο συνδιοικητών της εταιρείας και αυτοχρισθέντων συνδιαχειριστών της δημόσιας περιουσίας.

Ιδού κατά το ρεπορτάζ, τι αφορούσαν οι “μονομερείς βίαιες μετακινήσεις”.

Αφορούσαν τη μετακίνηση 20 υπαλλήλων από θέσεις διοικητικές “αδρανείς” στον έλεγχο στους σταθμούς.

Είναι προφανές πως οι κατέχοντες διοικητικές “αδρανείς” θέσεις έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στο σωματείο. Αυτό δεν είναι αποκάλυψη, το ίδιο συμβαίνει στον συνδικαλισμό ολόκληρου του ελληνικού δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου.

Η μετακίνηση 20 “αδρανών” σε θέσεις “δραστήριας” εργασίας σημαίνει ενίσχυση των θέσεων αυτών και άρα ελάφρυνση του φόρτου όσων απασχολούνται σε αυτές. Τουτέστιν οι μοχθούντες δεν έχουν κίνητρο να ματαιώσουν τη μετακίνηση. Οι “αδρανείς” ναι…

Να μην ξεχνάμε επίσης πως το Μετρό των Αθηνών θα μείνει στην ιστορία των πρώτων 200 ετών του νεοελληνικού κράτους σαν μια από τις υψηλότερες κορυφές του παγόβουνου της αναξιοκρατίας της πελατειακής κομματοκρατίας.

Και τούτο γιατί το αφορά η ιστορική πλέον φράση που χαρακτηρίζει την Κατοχή που υπόκειται αυτή η χώρα. Την φράση: “Δεν κάνει για τίποτα βάλτε τον κάπου”.

Η φράση αυτή ανακαλύφθηκε από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σε φαξ με αποστολέα το ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ το 2009 το οποίο είχε παραλήπτη την τότε διοίκηση του “Μετρό”.

Από το, “δεν κάνει για τίποτα, βάλτε τον κάπου” μέχρι “δεν κάνει τίποτα αφήστε τον εκεί που είναι…” η απόσταση αποδεικνύεται ιδιαίτερα μικρή σε αυτό που ονομάζεται ελληνικό δημόσιο και αποτελεί το καρκίνωμα που απειλεί να αφανίσει τη χώρα.

Δυστυχώς σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία (και ίσως λιγότερα πριν την επόμενη) πολύ λίγα έχουν αλλάξει στη χώρα και ειδικά στον Δημόσιο Τομέα. Εξαίρεση αποτελούν οι λίγες εταιρείες που έχουν αποκρατικοποιηθεί, αλλά δεν φαίνεται να επαρκούν για να κάνουν τη διαφορά.

Αν σε μια ασθένεια δεν εξαλειφθεί το αίτιο που την προκάλεσε η βελτίωση που μπορεί να επιφέρουν οι “ασπιρίνες” είναι πρόσκαιρη. Τα συμπτώματα στην πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουν και θα είναι βαρύτερα.

Δυστυχώς καμιά κυβέρνηση δεν τολμά να βάλει το μαχαίρι στο “κόκκαλο” γιατί οι “αδρανείς” είναι πολλοί και καλύτερα οργανωμένοι πολιτικά και συνδικαλιστικά. Όσοι τόλμησαν από το πολιτικό προσωπικό να ζητήσουν αξιοκρατία και μείωση της “παρασιτοκρατίας” δεν βρήκαν ούτε την ψήφο τους…

Τούτο σημαίνει πως σαν χώρα και λαός είμαστε “χαλασμένοι” με περισσότερους σάπιους ιστούς απ’ ό,τι υγιείς. Μην εκπλήσσεστε λοιπόν που οι υγιείς ιστοί απομακρύνονται από τη χώρα, αυξάνοντας δραματικά την πυκνότητα των υπολοίπων…

Η χθεσινή απεργία αποτελεί μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης η οποία δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει καμιά 20αριά εκβιαστές να ταλαιπωρήσουν και να ζημιώσουν εκατομμύρια πολίτες…

Οποιαδήποτε κυβέρνηση σέβεται τον εαυτό της θα έβρισκε τρόπο να προλάβει παρόμοια φαινόμενα κατάχρησης δημόσιας θέσης στο μέλλον και να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα…

2) Περί φοροδιαφυγής…

Κ. Στούπα καλημέρα σας.

Δράττομαι της ευκαιρίας και βάσει του σημερινού θέματος σας για την φορολογία, να σας θέσω ένα ερώτημα και παράλληλα εάν και εφ όσον το κρίνετε σκόπιμο παρέμβαση σας δοθέντος, ότι πιστεύω ακράδαντα πως οι επιτελείς των υπουργείων σας διαβάζουν.

Το θέμα και η απορία μου είναι γιατί η αφαίρεση από την προηγουμένη κυβέρνηση (των αρνησιπατριδων) της έκπτωσης φόρου από ιατρικά έξοδα δεν επανάφερε η σημερινή κυβέρνηση της “κανονικότητας”…

Διότι δεν έχουμε σύστημα υγείας όπως πριν κρίσης, δηλ. στο τοπικό ΙΚΑ να έχει όλες τις ειδικότητες των ιατρών. Σήμερα όμως όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα, πρέπει να επικοινωνεί μέσω του 1535 και θα έχει ραντεβού μετά από 15 έως 80 ημέρες.

( Έχω προσωπική εμπειρία για ραντεβού στον Άγιο Σάββα αντικαρκινικό ).

Πηγαίνοντας λοιπόν σε έναν ιδιώτη ιατρό η επίσκεψη που είναι έστω 80 ευρώ με απόδειξη και 50 χωρίς.

ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, αφού δεν έχει φοροαπαλλαγή; Άρα το κράτος μας ωθεί στην παρανομία εμάς, αλλά και τον ιατρό με την υπέρμετρη φορολογία που του έχει.

Τέλος το ίδιο συμβαίνει με μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση που είχα την τύχη να κάνω προσωπικά και να μου κοστίσει 6.000 ευρώ, σε μεγάλο ιδιωτικό κέντρο.

Σας πληροφορώ πως δεν μου έδωσαν ούτε επίσημο τιμολόγιο, η δε συναλλαγή έγινε με μεταφορά χρημάτων διαδικτυακά.

Πέστε μου με ποια λογική δεν επανήλθε η μειωμένη φορολογία. Ποιο είναι το κέρδος του κράτους, όταν στατιστικές ανεβάζουν το ποσό της ιδιωτικής προσφυγής της πολιτών στους ιατρούς ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ;

Σας ευχαριστώ θερμά που θα με διαβάσετε. Αν έχετε το χρόνο και την ευγενή καλοσύνη θα ήθελα μια απάντηση σας.

Δ Τ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΚΟ

Απ: Δεν έχω κάτι να σχολιάσω… Περαστικά σας και περαστικά μας!

Κ.Στούπας
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/12/blog-post_571.html