Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ένα από τα κατασκευάσματα των υποστηρικτών της αθρόας λαθρομετανάστευσης, δημοσιεύει μαζί με άλλες ΜΚΟ έκθεση η οποία περιέχει δήθεν μαρτυρίες προσώπων που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα από τα σύνορα της χώρας με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου και αναφέρουν ότι επαναπροωθήθηκαν, κατά παράβαση του εθνικού και διεθνούς δικαίου πίσω στην Τουρκία… δηλαδή δεν τους επετράπη η εισβολή στη χώρα μας!

Οι δήθεν συνεχείς αναφορές που λαμβάνουν οι ΜΚΟ-σφραγίδες, από δήθεν πρόσφυγες, μαρτυρούν κατά την άποψή τους ότι το φαινόμενο των επαναπροωθήσεων, παρά τη αντίθετη άποψη των αρμοδίων ελληνικών φορέων και υπηρεσιών, του Ελληνικού κράτους δηλαδή, είναι ιδιαίτερα έντονο, παρά τις αναφορές και τις καταγγελίες που έχουν λάβει χώρα, κυρίως από την Τουρκία με την οποία απ’ ό,τι φαίνεται συνεργάζονται αγαστά με αμφίπλευρο κέρδος!

Οι καθοδηγούμενες από την Τουρκία ΜΚΟ θεωρούν πως οι πρακτικές αυτές, που τεκμηριώνονται από χαλκευμένες μαρτυρίες που τυχαία είναι ακριβώς οι ίδιες που καταθέτουν και οι Τούρκοι, που ανοιγοκλείνουν τις στρόφιγγες του λαθρομεταναστευτικού, αναδεικνύουν την πρακτική των… δήθεν παράνομων επαναπροωθήσεων.

Οι Τούρκοι και οι συνεργαζόμενες με αυτούς ΜΚΟ και οργανώσεις θεωρούν ανησυχητικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτές τις επαναπροωθήσεις… ομιλούν όπως κάποιοι ισχυρίζονται, άλλοτε ελληνικά και άλλοτε άλλες γλώσσες, ενώ φορούν και διαφορετικά ρούχα – άλλοτε δηλαδή του στρατού και άλλοτε της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δηλαδή υποστηρίζουν πως στις επαναπροωθήσεις που υπαινίσσονται, συμμετέχουν και ένστολοι από άλλες χώρες της Ε.Ε. και όχι μόνον από την Ελλάδα!

Θεωρούν εν ολίγοις ότι πρόκειται για μία γενικευμένη πρακτική, συχνά συνοδευόμενη και από βία, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Ε.Ε. όσο και την Ελλάδα, και πλήττει βάναυσα το κράτος δικαίου – ποιου δικαίου άραγε ρε σύντροφοι;

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό το θέατρο της γελοιότητας, στο παιχνίδι μπήκε και το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, μέσω της οργάνωσης Forensic Architecture, και μαζί υπονοούν πως η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις επαναπροωθήσεις, αλλά από την άλλη συνεχίζει να αμφισβητεί πεισματικά τη διενέργεια από το ελληνικό κράτος παρανόμων επαναπροωθήσεων στα χερσαία σύνορα της με την Τουρκία και συγκεκριμένα στον ποταμό Έβρο – το φυσικό σύνορο με τη γείτονα.

Στο δημοσίευμα αλλά . επισυναπτόμενο βίντεο καταβάλλονται συγκινητικές προσπάθειες να επεξηγηθούν λεπτομερώς οι σκηνές που διαδραματίζονται, οι άνθρωποι, τα υπάρχοντά τους, τα δέντρα, οι σκιές των δέντρων στο νερό και των θάμνων, καθώς και ο ίδιος ο ποταμός με τα βότσαλα και τις κροκάλες στην κοίτη του!

Ανάμεσα στο… πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό υπάρχουν και λήψεις από το κινητό πιθανότατα κάποιου Τούρκου πράκτορα που συμμετέχει στο σενάριο -τόσο οργανωμένο είναι το σχέδιο της Τουρκίας μέσω των πληρωμένων από την ίδια άρθρων σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ…

Το Spiegel, βέβαια, πουθενά δεν αναφέρει την άρνηση των χωρών-μελών της Ε.Ε. να δεχθούν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν, ούτε το δικαίωμα μιας χώρας όπως η Ελλάδα να εμποδίσει την εισβολή ανεπιθύμητων στην επικράτειά της, αλλά από την άλλη υπαινίσσεται χυδαία πως οι επαναπροωθήσεις χωρίς την έγκριση των εισβολέων… είναι παράνομες και αντίκεινται τόσο στη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όσο και στη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες – πουθενά βέβαια δεν αναφέρει το αρθράκι του γερμανικού περιοδικού πως το 90% εξ αυτών είναι οικονομικοί μετανάστες από χώρες όπως η Αλγερία, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές κ.ά… και στις οποίες κανένας κίνδυνος δεν ελλοχεύει, που να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή την ίδια τη ζωή τους.

Ας φροντίσουν οι Γερμανοί και οι κερδοφόρες ΜΚΟ τους, που ψαρεύουν λαθρομετανάστες σε όλη τη Μεσόγειο και τους κουβαλούν με θράσος σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, να δέχονται αυτούς που τους αναλογούν, όπως και οι υπόλοιπες χώρες, πριν τολμούν και κριτικάρουν την Ελλάδα.

Αν οι επαναπροωθήσεις όντως γίνονται.. τότε καλώς γίνονται, αν και θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερες…

Μια χώρα είναι κυρίαρχη στην επικράτειά της όταν μπορεί να ελέγχει και να θωρακίζει τα σύνορά της… και μια κυβέρνηση γίνεται αληθινή κυβέρνηση όταν καταφέρνει να εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες της χώρας που κυβερνά.

Του Θοδωρή Γιάνναρου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/12/blog-post_768.html

Share.