Στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ παραδέχεται ότι ΟΛΟΙ όσοι, με τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους, συνέβαλαν στη μη ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ έκαναν λάθος, το οποίο ιστορικά αποδείχθηκε ότι ήταν εθνικά εγκληματικό.

Ποιές ήταν οι κύριες κατηγορίες επιχειρημάτων ενάντια της ανακήρυξης Ελληνικής ΑΟΖ;

– Οι φανατικοί διεθνιστές σοσιαλιστές, οι οποίοι δεν θέλουν σύνορα και έθνη-κράτη.

– Οι ευρωπατριώτες, οι οποίοι θέλουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας και, επειδή αυτά συνδέονται στρατηγικά με την Τουρκία, δεν ήθελαν την κατοχύρωση των Ελληνικών.

– Οι πουλημένοι, οι οποίοι θέλουν να χάσει η Ελλάδα το τμήμα της ΑΟΖ μεταξύ Κρήτης-Ρόδου-Κύπρου ώστε να επωφεληθούν (οι ίδιοι ή αυτοί που τους πληρώνουν) από την εκμετάλλευση των βυθοτεμαχίων από τις συμβάσεις μεταξύ της TPAO (τα ΕΛΠΕ της Τουρκίας) και ιδιωτικής εταιρίας που αγόρασε τα δικαιώματα εξόρυξης υδρογονανθράκων από κάποιον που δεν είναι ιδιοκτήτης για να πάρει θέση.

– Οι φοβικοί «αν κάνουμε ανακήρυξη, θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία», «αν κάνουμε ανακήρυξη, όσοι θα οριοθετούσαν με εμάς θα το θεωρήσουν επιθετική ενέργεια, θα στραβώσουν και δεν θα οριοθετήσουν» και τα λοιπά φαιδρά: η Κύπρος ανακήρυξε και η Τουρκία δεν έκανε πόλεμο, Λιβύη και Αίγυπτος δεν οριοθετούσαν και δεν οριοθετούν όσο δεν έχουμε κάνει ανακήρυξη.

– Οι ψεύτες «δεν κάνουμε ανακήρυξη γιατί δεν μας αφήνουν οι Αμερικάνοι», «δεν κάνουμε ανακήρυξη για να μη χαλάσουν οι συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού» και τα λοιπά φαιδρά: οι Αμερικάνοι ουδέποτε απέτρεψαν την Ελλάδα από το να ασκήσει διεθνές της δικαίωμα και οι επίλυση του Κυπριακού δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα, αλλά μόνο ανέκδοτο με τον Τοτό.

– Οι εγωϊστές ημιμαθείς, οι οποίοι είναι αρνητικοί σε οτιδήποτε δεν έχουν προτείνει αυτοί (=δεν έχουν μπορέσει να κλέψουν ως ιδέα για να το παρουσιάσουν ως δικό τους) αλλά κάποιος άλλος που δεν τον ελέγχουν σε σημείο να λένε γι’ αυτόν «είναι δικός μου».

– Οι μισθοφόροι, οι οποίοι στηρίζουν κάτι μόνο αν πληρώνονται για να το στηρίζουν, και επειδή δεν πληρώνει κανείς για κάτι τόσο εθνικό, προτιμούν είτε να ιντριγκάρουν τους πουλημένους μήπως πάρουν κανένα μεροκάματο είτε να σιωπούν.

Ο ΟΗΕ για την ΑΟΖ είναι ότι το Κτηματολόγιο για τα ακίνητα.

Η Ελλάδα δεν δήλωνε το οικόπεδό της για να μην ενοχλήσει τον πλούσιο μπράβο γείτονά της, ο οποίος ήθελε να καταπατήσει το οικόπεδό της και να πληρώσει/φοβερίσει τους αγρότες γείτονες που το καλλιεργούν, ώστε να αναγκαστούν να ψευδομαρτυρήσουν ότι του ανήκει.

Αν δεν το δηλώσει, απλά ο γείτονας θα το πάρει χωρίς αντίσταση.

Αν το δηλώσει, ο γείτονας θα έχει δυσκολότερο έργο να πείσει τους άλλους γείτονες, μπορεί να μην το προσπαθήσει καν, γιατί οι αγρότες γείτονες θα προτιμήσουν να συνεχίσουν να το καλλιεργούν παρά να μπλέξουν μήπως και ο μπράβος τους το δώσει την επόμενη μέρα, αν και εφόσον ψευδομαρτυρήσουν και το πάρει, επειδή τότε δεν θα τους έχει ανάγκη και θα το δώσει ο ίδιος όπου θέλει, προφανώς αλλού, που δεν θα χρωστάει χάρη.

Αν κάποιος δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του και απλά του κόλλαγαν εικονικά ένσημα στο δικηγορικό γραφείο φίλου του ή στην κατασκευαστική εταιρία του πατέρα του ή στην ένωση πιτσοϋπαλλήλων ή σε ΔΕΚΟ εποπτευόμενη από τον πατέρα του, δεν μπορεί να καταλάβει τα αυτονόητα και αυτό είναι έγκλημα επειδή δεν μπορεί από εγωϊσμό να ακούσει τους ικανούς αλλά μόνο με τους φίλους του που τον γλύφουν για να είναι δίπλα στον Μπέη.

Αυτός είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της αξιοκρατικής ισοπέδωσης που καταστρέφει την Ελλάδα: θα πας μπροστά αν είσαι ανίκανος αρεστός, θα έχεις μοναξιά αν είσαι ικανός. Επιβραβεύεται η σοσιαλιστική αξιοκρατία: ρουφιανιλίκι και σεχτοποίηση με επίκεντρο ανασφαλείς φοβικούς εξαρτημένους στην τεχνητή εξουσία ώστε να επιβάλλουν τεχνητή ανισότητα.

Παρέλειψε λοιπόν να μας δώσει η ΕΣΤΙΑ έναν χαρακτηρισμό για την εγκληματική αμέλεια λ.χ. του Κώστα Καραμανλή να ανακηρύξει ΑΟΖ και παρουσιάζει ως δική της πρόταση την ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ, επιβεβαιώνοντας την πίστη και την αφοσίωσή της στη σηπτική κατάσταση που περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Δεν μπορείς να μάθεις από το λάθος σου αν θεωρείς ότι δεν έκανες λάθος.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όσους, με τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους, συνέβαλαν στη μη ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ: έκαναν λάθος, το οποίο ιστορικά αποδείχθηκε ότι ήταν εθνικά εγκληματικό.

Ας αναθεωρήσουν τη στάση τους γενικότερα, ώστε να ανατραπεί η σηπτική κατάσταση που περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο και να μην καταστεί το λάθος τους για την ΑΟΖ εθνικά τραγικό και μη αναστρέψιμο.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/12/blog-post_457.html

Share.