[ccpw id="136103"]
Το τι σκαρφίστηκε το κράτος-πατερούλης για να δείξει την παρουσία του και στην αγορά, το μάθαμε χθες και προχθές.

Βάζει ιδιώτες επιχειρηματίες να τρέξουν στην Ευρώπη, στην Αμερική .ν υπόλοιπο ντουνιά… να μαζέψουν, γιατρούς, μηχανικούς, φυσικούς, ηλεκτρονικούς, χημικούς, καθηγητές, ερευνητές και άλλους με μεταπτυχιακά και ντοκτορά να τους γυρίσουν στον τόπο τους.

Λες και πρόκειται για θεόστραβους ή ψυχικά ανώμαλους να εγκαταλείπουν την Ελλάδα της μεταπολίτευσης ψάχνοντας να βρουν τόπο της προκοπής να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Και άμα τους βρείτε (λέει) να τους προσλάβετε στην Ελλάδα, και το σοβιετικό μας κράτος-πατερούλης θα σας δίνει μηνιάτικο επίδομα 2.100 ευρώ (από λεφτά των ΕΣΠΑ που είναι για άλλη δουλειά… και από τον κορβανά) και εσείς θα βάζετε μόνο 900 ευρώ (στις 3.000 ευρώ) και το χέρι στο Ευαγγέλιο… πως θα τους κρατήσετε άλλο ένα χρόνο.

Φέρτε και τον Αντετοκούνμπο, αν πέσει στον δρόμο σας…, και επειδή έχει δουλειά στο NBA πείστε τον σαν επενδυτή… Θα τον βολέψουμε κι αυτόν…

Το μαύρο άσπρο κάνουμε εδώ και 45 χρόνια αρκεί να μη μας φύγει από τα χέρια η οικονομία. Να μη χάσουμε τους κρατικοδίαιτους. Χώνουμε τη σοβιετική μας ουρά εκεί που δεν τη σπέρνουν. Και στην αγορά. Το κράτος ανάμεσα στα πόδια της.

Εκτός από το “μεταναστευτικό” πρόβλημα, από προχθές αποκτήσαμε και “επενδυτικό”. Και αυτό, το δεύτερο, είναι τρισχειρότερο από το μεταναστευτικό.

Άντε να συμμαζέψεις το στριμωξίδι… επιχειρηματιών (των δικών μας επιχειρηματιών… και άλλων φίλων) να μπουν στη λίστα του κράτους-πατερούλη για το δώρο των 2.100 ευρώ τον μήνα, για κάθε πρόσληψη Έλληνα επιστήμονα εκτός Ελλάδας.

Και έτσι πάμε να βγούμε στον μεγάλο δρόμο…, με τα άρματα-τα άρματα…, να πάμε και εμείς, της Ελλάδας, στη 4η βιομηχανική επανάσταση… Να σηκωθούμε από τους πάτους που βρισκόμαστε σαν ανταγωνιστικοί, σαν χώρα ευκαιριών, σαν παραγωγικοί και σε ό,τι άλλο νομίζουμε ότι είμαστε…, τρομάρα μας;

Μη ρωτάτε τώρα που θα δουλέψουν οι μεταπτυχιακοί και δόκτορες, που έτσι και ξεφύγεις από το επίπεδο του βιοτέχνη καρεκλά στην Ελλάδα ή του κατόχου μικρού καρνάγιου στις παραλίες, είσαι, για τη μισή ελληνική Βουλή ή ολιγαρχία ή απατεώνας ή δουλέμπορος ή πλιατσικολόγος της οικονομίας.

Τι νομίζουμε δηλαδή; Επειδή για ένα εξάμηνο, το 2019, βγάλαμε εξαπτέρυγα στους ιδιώτες επιχειρηματίες, λιβανίσαμε τις πολυεθνικές και σαλιαρίσαμε με κάποιους κεφαλαιούχους, γυρίσαμε τα πάνω κάτω και στην πολιτική μας σκηνή; Από αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε…

Με 142 από τους 300 της Βουλής να θεωρούν αίσχος και βλασφημία τη φράση “κέρδος από ιδιωτική επιχείρηση ή ιδιώτη επαγγελματία” ποιος σοβαρός Έλληνας επιστήμονας (που πολύ καλά έκανε και πήρε τα μάτια του από την Ελλάδα) θα γυρίσει να πάρει 3.000 ευρώ.

Αν τα παίρνει στην ώρα του, ενώ από την άλλη θα προσεύχεται μη πέσει η κυβέρνηση, γιατί η άλλη που θα έρθει θα τα κόψει γιατί το ζήτησε ο λαός. Έτσι θα του πει.

Δεν μας φτάνει το διεθνές ρεζιλίκι μας να έχουμε τους επιστήμονες μας σκορπισμένους σε πατρίδες που αντιλαμβάνονται την αξία τους και ζητάμε να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Σε μια Ελλάδα που θα… έλθουν επενδυτές, που θα… εκβιομηχανιστεί ξανά…, που θα… εκσυγχρονιστεί, που θα… υποδέχεται τους επενδυτές όχι ως κλέφτες και κατακτητές, που θα… λέει αυτά που λέει σήμερα μέχρι τις εκλογές του 2023!!! Μετά βλέπουμε.

Τότε γιατί όλα αυτά. 

Μήπως (λέμε εμείς…,οι καχύποπτοι, που παρακολουθούμε όμως -δημοσιογραφικά- την μεταπολίτευση από την πρώτη μέρα), 

…εκτός από ρουσφέτια διορισμών, με 3.000 ευρώ στα δικά μας παιδιά-επιχειρηματίες…, 

…δικαιολογούμε έτσι και την σύσταση (αντιγράφουμε από την εξαγγελία) “…φορέα REBRAIN GREECE με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα παρέχει τεχνική βοήθεια και θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στους τομείς παρακολούθησης και ανάλυσης της αγοράς εργασίας και σχεδιασμού ενεργητικών πολιτικών”. 

Γιατί (λέμε ξανά εμείς…) πως θα πάει η σοβιετία μας στην 4η βιομηχανική επανάσταση χωρίς κράτος. 

Χωρίς προσλήψεις.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/12/blog-post_563.html