Στην αρχή, στις πρώτες επιθέσεις που δέχτηκε ο Κυρανάκης, ξεκίνησα να αναζητώ την αιτία με λογικά, ορθολογιστικά κριτήρια, πράγμα που δεν με βοήθησε πολύ.

Στη συνέχεια, προσπάθησα να διαβάσω πίσω από τις λέξεις. Εκεί που οι άνθρωποι προβάλλουν το μακρύ ή το κοντό τους (συχνότερα) στις λέξεις και τις σκέψεις άλλων.

Είναι ξεκάθαρα έρμαιο του προσωπικού μας φίλτρου η ερμηνεία, κι ύστερα η αξιολόγηση και η ταμπελίτσα που φοράμε στους Κυρανάκηδες, ή τους Αδώνιδες, ή τους Βοριδήδες, ή τους Αλέξηδες που συναντάμε.

Σήμερα λοιπόν, μια παρέα σοσιαλο-ποταμιδο-φιλελευθερο-κουλτουριάρηδων τοποθετήθηκε για την περίφημη απάντηση που έδωσε ο Konstantinos Kyranakis στην κυρία που – στο πλαίσιο μιας ημερίδας που έλαβε χώρα στο LSE, με θέμα την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού – του απηύθυνε υπό μορφή ερώτησης, γενικευμένη διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση σε αυτά των LGBT.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Ακούσαμε [πάλι] τον κ. Βορίδη να τάσσεται υπέρ της αστυνομικής βίας.» και στη συνέχεια διερωτήθηκε «Πώς η ενίσχυση συντηρητικών χριστιανορθόδοξων αξιών συμβαδίζει με τον φιλελευθερισμό;»

Οι ευγενείς, καλοπροαίρετοι, αντικειμενικοί και ευαίσθητοι σοσιαλο-ποταμιδο-φιλελευθερο-κουλτουριάρηδες κριτές δεν ανίχνευσαν κάποια παρανοϊκή διαστρέβλωση στην ρητορική της κυρίας, δεν αναγνώρισαν τα fake news στην ρητορική της, δεν θύμωσαν που η δήλωση Βορίδη ήταν ότι «Η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία» ενώ η κυρία παρουσίασε μία ιδεοληπτική παραπλανητική εκδοχή της δήλωσής του που αδικεί την ίδια, την αλήθεια αλλά και την προοπτική νομιμότητας και τάξης στη χώρα.

Επίσης, δεν προβληματίστηκαν που υπονομεύτηκε η Χριστιανή Ορθόδοξη ψυχή της Ελλάδας (που βάσει του Συντάγματός της, Επικρατούσα θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού και παρουσιάστηκε ως αξιωματικά αντίθετη με τις αξίες του φιλελευθερισμού.

Τα ευαίσθητα, αγνά, αντικειμενικά κριτήριά των κριτών έσπευσαν να ψέξουν τον Κυρανάκη γιατί, λέει, διέδωσε fake news! Στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε ότι τη στιχομυθία την ανέβασε κάποιος φοιτητής του LSE που ήταν παρών στην ημερίδα, και στη συνέχεια έγινε viral.

O Kυρανάκης ανέβασε (χωρίς σχολιασμό) την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στα parapolitika.

Η κυρία που άκουσε την περίφημη απάντηση Κυρανάκη «Τι θα γινόταν αν θα πετούσε μολότοφ έξω από το LSE» ανέβασε σήμερα ανάλυση για το τι είπε και τι δεν είπε και τι εννοούσε και γιατί έγινε απόδοση και όχι ακριβής μετάφραση κ.λπ., υπονοώντας ότι «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Απηύδησε γιατί δεν της έφτανε, λέει που πρέπει να διευκρινίζει ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που ασκεί κριτική στη ΝΔ, τώρα πρέπει να διευκρινίζει και ότι δεν είναι αριστερή, δεν είναι φοιτήτρια του LSE, δεν την ζει ο μπαμπάς της, δεν είναι ελέφαντας κ.λπ.

Όμως το θέμα μας δεν είναι ποια είναι και τι πρεσβεύει η κυρία που βρέθηκε να συνομιλεί με τον Κυρανάκη στο LSE.
Εννοώ, it’s not personal.

Το θέμα μας είναι τα ιδεοληπτικά λεγόμενα και σημαινόμενα της κυρίας που λόγω Κυρανάκη βρήκαν τοίχο και σταμάτησε η φόρα τους, αλλά λόγω #Κυρακατινάκιδων (ποταμοφιλελέδων) .. αναβίωσε η παράνοια των σημαινόμενων ως κανονικότητα.. που btw κάνει και ντα τον Κυρανάκη.

Λυπάμαι που το μαθαίνετε από μένα, αλλά όσο και να σπάτε τον χάρακα του Κυρανάκη, όλοι οι χάρακες θα σας θυμίζουν τα δικά σας “εκατοστά”.

Aphro Papa

……………………………………………………..

Στην ομιλία που έγινε στο LSE με θέμα την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού, ειπώθηκε το (ήδη γνωστό) ότι από τους νέους που εγκαταλείπουν τη χώρα, κάποιοι δεν φεύγουν λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά πρωτίστως λόγω της κουλτούρας.


Ο κ. Κυρανάκης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να κάνει αλλαγές ώστε το περιβάλλον να γίνει φιλικό για όλους τους πολίτες, επιχειρηματικά *αλλά και πολιτισμικά*.


Οπότε μιας και πιάσαμε τα της κουλτούρας και της κοινωνικής αλλαγής που είναι τα αντικείμενα σπουδών μου, ρωτάω:


“Αναφερθήκατε σε ‘ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο’ και ‘φιλικό περιβάλλον’.


Πρόσφατα η Βουλή με σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία απέρριψε την πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να συμπεριλάβει τα δικαιώματα πολιτών – όπως οι LGBTQ – για τους οποίους δεν υπάρχει ισότητα στην Ελλάδα.


Αυτό βρίσκει σύμφωνη και την εκκλησία [που διαχρονικά στηρίζετε] η οποία ακόμα, στον 21ο αιώνα, έχει δύναμη και επιρροή στις νομοθεσίες και στην κοινή γνώμη.


Επίσης πρόσφατα ακούσαμε [πάλι] τον κ. Βορίδη να τάσσεται υπέρ της αστυνομικής βίας.


[Δεν αναφέρω πουθενά τα πανεπιστήμια, σημαντική λεπτομέρεια για τη ρετροσπεκτίβα του παραλόγου που ακολουθεί]


Πώς ακριβώς αυτό αποτελεί φιλικό περιβάλλον [για όλους τους πολίτες]; Πώς η ενίσχυση συντηρητικών χριστιανορθοδοξων αξιών συμβαδίζει με τον φιλελευθερισμό;”


(Τα αυτονόητα δηλαδή: το να λες ότι θέλεις ελευθερία και τους προοδευτικούς νέους πίσω, αλλά πίσω να στηρίζεις τον σκοταδισμό, τις θεσμοθετημένες διακρίσεις, τον περιορισμό ελευθεριών και τη βία από τις αρχές, είναι κάπως αντιφατικό, n’est pas?)


Και μου απαντάει:


“Οι LGBTQ πολίτες προστατεύονται από τον νόμο, οι νομοθεσίες υπάρχουν, το ότι το περιεχόμενό τους δεν υπάρχει στο Σύνταγμα είναι άλλη συζήτηση.”


Του λέω ότι αναφέρομαι γενικά στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.


Απαντάει “Στην Ελλάδα είναι απόλυτα σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σχετικά με την αστυνομική βία, αν κάποιος έριχνε τώρα μολότωφ στο LSE, δεν θα θέλατε να επέμβει η αστυνομία; Ε λοιπόν εγώ θέλω τα ελληνικά πανεπιστήμια να φαίνονται* σαν το LSE”.


Απαντάω “Δεν αναφέρθηκα ειδικά στα πανεπιστήμια αλλά γενικά στην αστυνομική βία” [κι αυτό σημαντική λεπτομέρεια], αλλά δεν απάντησε.


Μα τα δαπίτικα μοχίτο της Μυκόνου, αυτά είπε (σε περιληπτική μετάφραση από τα αγγλικά τύπου Τσίπρα που μιλάει, να τα λέμε κι αυτά), απαντώντας όχι στην ερώτηση μου αλλά σε διαστρεβλωμένα τμήματα αυτής.


Απαντώντας δηλαδή με σφάλμα λογικής, το οποίο ήταν ή εσκεμμένο (κλασική τεχνική χειραγώγησης γαρ), που θα σήμαινε ότι είναι έξυπνος αλλά κακόβουλος, ή κατά λάθος, που θα σήμαινε ότι είναι παντελώς άσχετος από διαλεκτική ή/ και ενδεχομένως ανόητος.


Εν πάση περιπτώσει, ουσιαστικά δεν είχε απάντηση.


Γιατί οι όποιοι νόμοι υπάρχουν σχετικά με τα LGBTQ δικαιώματα ούτε προτάθηκαν ούτε βρήκαν ποτέ σύμφωνη τη ΝΔ, και γενικώς έχουμε χάσει το μέτρημα από τις καταδίκες και τα πρόστιμα που μας έχει δώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Πάλι καλά δηλαδή που η ΝΔ θέλει κοινή ευρωπαϊκή πορεία, φαντάσου να μην ήθελε.


Γιατί προφανώς αναφέρθηκα στους τραμπουκισμούς και στην αστυνομική βία που βλέπουμε γενικά και εκτός πανεπιστημίων.


*Πάντως βρίσκω πολύ εύστοχη την επιλογή της λέξης “φαίνονται” (είπε “look like”), γιατί αν ποτέ γίνουν όντως τα ελληνικά πανεπιστήμια σαν το LSE θα πρέπει να φύγουν οι κομματικές νεολαίες, κι ύστερα πού θα εκκολάπτονται οι επόμενες γενιές Κυρανάκηδων;


Σχετικά με την εκκλησία – φυσικά – απέφυγε να σχολιάσει.


Μετά μάλιστα μίλησε με ειρωνεία όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ακόμα κάτι άβολο, γενικά απάντησε σε ο,τι τον βόλευε και όχι ο,τι πραγματικά ερωτήθηκε, ενώ πούλησε υφάκι .ν συντονιστή της συζήτησης.


Απελπιστικά απαράδεκτη συμπεριφορά από βουλευτή καλεσμένο σε πανεπιστήμιο και δη σε δημόσιο διάλογο με πολίτες.


Μετά από μέρες (εδώ αρχίζει το καλό) συναντώ κάποιον που ήταν στην ομιλία και με ενημερώνει ότι η συνδιαλλαγή έγινε βάιραλ.


Διαβάζω:


“Αποστομωτική απάντηση Κυρανάκη σε Ελληνίδα φοιτήτρια του LSE”


(Καθόλου αποστομωτική στο μεταξύ, ίσα ίσα που ακολούθησε ένας – ας πούμε – διάλογος, επίσης δεν είμαι φοιτήτρια του LSE)


“Καυστική απάντηση Κυρανάκη σε φοιτήτρια που τον κατηγόρησε για αστυνομική βία”


(Η ερώτηση για το πώς η υποστήριξη της αστυνομικής βίας και της εκκλησίας αλλά όχι της διαφορετικότητας συνάδει με τον φιλελευθερισμό, αποτελεί προσωπική επίθεση για την αστυνομική βία, μάλιστα)


“Ελληνίδα αριστερή φοιτήτρια που ζει στο Λονδίνο με τα λεφτά των πλούσιων γονιών της”


(Βρε σατανάδες, πού τα βρίσκετε)


“Εσείς οι βολεψάκηδες που θέλετε μπάχαλο στην Ελλάδα αλλά ζείτε στην Αγγλία με τα λεφτά του μπαμπά”


(Έχει προχωρήσει η fintech τόσο που μπορούν να κάνουν εμβάσματα άνθρωποι που έχουν πεθάνει; #disruptive_startup )


“Αυτοί θέλουν να είναι τα ξένα πανεπιστήμια καλύτερα από τα ελληνικά για να έχουν προβάδισμα σε σχέση με τους φοιτητές εδώ” #διορατικός


“Φημολογείται ότι ήταν στημένο το σκηνικό”


(Έγινα δάκτυλος του ΣΥΡΙΖΑ να υποθέσω; Να βγει κάποιος αρμόδιος να μας πει)


Κατάλαβες, δε μας έφτανε που πρέπει να διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που ασκούμε κριτική στη ΝΔ, τώρα πρέπει να διευκρινίζουμε και ότι δεν είμαστε αριστερές, δεν είμαστε φοιτήτριες του LSE, δεν μας ζει ο μπαμπάς μας – που ούτε καν ζει ο ίδιος-, δεν είμαστε ελέφαντες κλπ.


Αδικείστε παιδιά με τα μπλογκς και τα σχόλια, σαπουνόπερες να γράφετε.


Ο κ. Πορτοσάλτε και κάποιοι άλλοι με ενημερώνουν δε, ότι απάντησα “Άλλο το LSE!” (!!!), ότι αδιαφορώ για τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων φοιτητών, ότι ήμουν επιθετική, κάποιος στο YouTube με αποκαλεί “πρεζού”, ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σοσιαλ μίντια για να ξέρω τι είμαι, τι είπα και πώς το είπα.


Το βίντεο όπου ακούγεται ξεκάθαρα η ερώτηση μου στην οποία ούτε αναφέρομαι σε πανεπιστήμια, ούτε λέω “Άλλο το LSE”, ούτε έχω επιθετικό ύφος, υπάρχει ολόκληρο και είναι αυτό https://youtu.be/HtwrpCUQjGs (21:40 η ερώτηση, 32:06 η απάντηση) και το podcast εδώ: https://richmedia.lse.ac.uk/helle…/20191202_HO_BrainGain.mp3


Βέβαια το απόσπασμα που αναπαράγεται είναι κομμένο- ραμμένο στα μέτρα της προπαγάνδας που θέλει εμένα υποστηρίκτρια των μολότωφ στα πανεπιστήμια και τον Κυρανάκη επιδέξιο ρήτορα.


(Γιατί χωρίς εχθρούς δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες, και αν ο εχθρός δεν υπάρχει τότε πρέπει να κατασκευαστεί)


Κάνουμε μια απλή (μεν, άβολη δε) ερώτηση σε βουλευτή ως πολίτες και ως κοινωνικοί επιστήμονες και μας την πέφτουν τα φερέφωνα, τα φιλοκαθεστωτικά ΜΜΕ και ο καθένας που ακόμα τους πιστεύει γιατί διαβάζει τίτλους και νομίζει πως ενημερώνεται, αλλά κατά τα άλλα ελευθερία και φιλικό περιβάλλον για την επιστροφή των Ελλήνων που έφυγαν, ε;


Μη μας περιμένετε, θ’ αργήσουμε. Φάτε.


Nicole Erini

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/12/blog-post_30.html

Share.