[ccpw id="136103"]

Οι σκηνές που έμειναν σε όσους προσπάθησαν να λάβουν γνώση των προτεραιοτήτων που αναδεικνύει το κάθε στρατόπεδο ήταν η “κόντρα” μεταξύ του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του κατά επάγγελμα μεταγραφικού αστέρα του ελληνικού πολιτικού πρωταθλήματος κ. Νίκου Μπίστη.

Ο κ. Τσακαλώτος λαμβάνοντας αποστάσεις από τη μαζική “παλαιο-πασοκοποίηση” του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ονομάζεται άνοιγμα στο κέντρο, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με τη φράση “ως αριστερός είμαι 30-40 χρόνια και ως αριστερός θα πεθάνω”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ. Νίκος Μπίστης ο οποίος βάζοντας το δάχτυλο επί των τύπων των ίλων (του διακυβεύματος της πολιτικής συστράτευσης που δεν είναι άλλο από την “κουτάλα” που εξασφαλίζει η εξουσία…) είπε: “Κι εγώ, όπως ο Ευκλείδης το ‘χω πάρει απόφαση ότι θα πεθάνω ως αριστερός, αλλά θέλω πριν να έρθει το μοιραίο, να προλάβω να δω τη δεύτερη κυβέρνηση της αριστεράς”.

Αν θυμάμαι καλά ο κ. Μπίστης έχει χρηματίσει μέλος και κάποιας παλαιότερης κυβέρνησης Σημίτη, άρα μιλάει για κάποια νιοστή εναλλαγή συστημικών πελατειακών φατριών που παριστάνουν τα αστικά κόμματα στην εξουσία. Μετά το ’15 κυρίως μιλάμε για κόμματα τα οποία δεν εμφανίζουν ουσιώδεις διαφορές στον τρόπο διακυβέρνησης όπως αρέσκονται να διατυμπανίζουν προκειμένου να κρατάνε τους ψηφοφόρους στο κοπάδι…

Μιμούμενος τον χειμαρρώδη και ακατάληπτο λόγο του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου ο κ. Μπίστης, ανέφερε ακόμη τα εξής: “…ο αναγκαίος μετασχηματισμός δεν συνιστά μετατόπιση προς το Κέντρο, αλλά αποδεικνύει ότι είναι ένα κόμμα εν κινήσει, εκπροσωπεί τον προοδευτικό πόλο και εκφράζει την ανάγκη μεγαλύτερης συμπόρευσης….”.

Με τη μετανεωτερικής σημασίας, καταλυτική για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κεντροαριστερά παρουσία του κ. Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος είχε τολμήσει να παραιτηθεί από δήμαρχος διαμαρτυρόμενος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μιλήσουμε σε προσεχές άρθρο με θέμα την παρακμή της Δύσης σε μια χώρα που δεν πρόλαβε καν να ακμάσει…

Στην άλλη πλευρά…

Διαφοροποιήσεις από την ηγεσία δεν παρατηρήθηκαν μόνο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμηρές διατυπώσεις χρησιμοποίησε και ο κ. Αντώνης Σαμαράς που μίλησε στο 13Ο συνέδριο της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε μια λέξη ταμπού για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας που είναι η λέξη “λαθρομετανάστης”.

Από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, είπε ο κ. Σαμαράς, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. ‘Άρα είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα γιατί αλλιώς αδικούμε τους νόμιμους μετανάστες”.

Όντας εκτός κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς είναι φανερό πως αφουγκράζεται καλύτερα το “βουητό” δυσαρέσκειας που αναδύεται στην κοινωνία με τη διασπορά του προβλήματος της εισβολής που δέχεται η Ελλάδα σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ασχέτως πώς ονομάζει όσους έρχονται ακάλεστοι στη χώρα και εκβιάζουν την παραμονή, σίτιση και περίθαλψή τους εδώ, η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τη λειτουργία των κλειστών χώρων φιλοξενίας και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης πρέπει να συναρτήσει τις ροές μεταναστών με τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που σχεδιάζει η Τουρκία στην περιοχή.

Είναι φανερό πως οι εισροές παράνομων μεταναστών χειραγωγούνται από την Τουρκία η οποία παράλληλα μεθοδεύει τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο μέχρι νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Δια τούτο η πολιτική ηγεσία οφείλει να πάρει μέτρα πριν μας τα πάρουν άλλοι συλλήβδην για δεξιούς, αριστερούς, φιλελεύθερους, ορθόδοξους, αγνωστικιστές, φεμινίστριες και τοξικά ή μη αρσενικά, θηλυκά και ουδέτερα…

Η χώρα λόγω της αλλοίωσης των κοινωνικών ιστών από την ευημερία με δανεικά και τον παρασιτικό κρατικοδιαιτισμό δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αντιληφθεί πως βρίσκεται κοντά σε καθοριστικής σημασίας εξελίξεις στον κόσμο αλλά κυρίως και την περιοχή που βρίσκεται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων…

Αλλιώς δεν εξηγείται πως η μεγάλη είδηση στα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Κυριακής ήταν το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για 200.000 νοικοκυριά…

Παρατηρώντας τις τελευταίες εξελίξεις καθημερινά κλίνω όλο και περισσότερο στην πεποίθηση πως το θέμα που θα ‘πρεπε να είναι πρώτο σε προτεραιότητα στην καθημερινότητα και τα συνέδρια των κομμάτων είναι ο εξοπλισμός και ενδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας…

Αλλά φευ!

Του Κώστα Στούπα
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/12/blog-post_75.html