Απεικονίζει 2 νεαρούς “αντιεξουσιαστές” ή “επαναστάτες φοιτητές”, όπως θέλετε χαρακτηρίστε τους. Οπωσδήποτε πρόκειται για άτομα με αντισυμβατικό προφίλ και εμφάνιση, τα οποία στέκονται μπροστά στην είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), φράζοντας την.

Ο ένας από αυτούς έχει σηκώσει τον δείκτη του δεξιού του χεριού και, με προφανή θρασύτητα, δείχνει προκλητικά το πρόσωπο ενός ανωτάτου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος κρατά έναν φορητό ασύρματο, παρακολουθεί προσεκτικά όσα λέει ο νεαρός και (κατά πάσα πιθανότητα) κάτι του απαντά.

Δίπλα και ελαφρά πιο πίσω από τον συγκεκριμένο νεαρό, στέκεται ένας δεύτερος νεαρός, εξίσου προκλητικός.

Πιο δίπλα εμφανίζονται να παρακολουθούν τον “διάλογο” (θου Κύριε…) δύο κυρίες. Η μία πιθανότατα είναι Ελληνίδα Ευρωβουλευτής ακροαριστερού κόμματος αλλά, καθώς δεν φαίνονται τα πρόσωπά τους, αναφέρονται μόνο προς χάριν της ακρίβειας της περιγραφής…

Ο κύριος Κώστας Κάπος έγραψε στο Facebook, ένα εύστοχο και εξαιρετικά γλαφυρό σχόλιο προς τον νεαρό.

Απολαύστε το (με αλλαγή δύο λέξεων, λόγω νόμου περί τύπου και… ασέμνων):

“Μισό λεπτό, να σου εξηγήσω 2 πραγματάκια, παλικάρι μου, επειδή ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να τα εξηγήσει όπως πρέπει, έχοντας τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους στο σβέρκο του:


1. Το πανεπιστήμιο ΔΕΝ ανήκει ούτε σε σένα, ούτε στους φοιτητές. Μέχρι τώρα δεν έχεις πληρώσει ούτε 1 ευρώ για τη συντήρηση και λειτουργία του, εγώ, ο απλός πολίτης τα πληρώνω για να βάλεις τίποτα άλλο εκτός από… άχυρα (σ.σ. άλλη λέξη υπήρχε στο πρωτότυπο) στην κεφάλα σου. Αν δεν το μπορείς αυτό το γεγονός, είσαι ελεύθερος να αποχωρήσεις και να πας να δοκιμάσεις την πραγματικότητα ξεφορτώνοντας φορτηγά, όπως τόσοι άλλοι συνομήλικοί σου που στηρίζουν τις οικογένειές τους.


2. Η Κυβέρνηση που αποκαλείς “φασιστική” είχε εξαγγείλει ακριβώς τι θα πράξει με τα πανεπιστήμια και ο Ελληνικός Λαός ενέκρινε το πρόγραμμά της. Προς τιμή της, πράττει ακριβώς αυτό που υποσχέθηκε. Είσαι ελεύθερος να μεταπείσεις τους συμπολίτες σου, ώστε την επόμενη φορά να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τότε, τουμπεκί ψιλοκομμένο, σιλ βου πλαί.


3. Το πανεπιστήμιο είναι περιουσία ΜΟΥ και περιουσία κάθε άλλου φορολογούμενου Έλληνα. Το έχουμε χρυσοπληρώσει για να σπουδάσουν σε αυτό τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας. Ποιος είσαι ΕΣΥ που αποφασίζεις να το καταστρέψεις για να δείξεις ότι είσαι αντράκι και από την άλλη να ζητάς άσυλο ατιμωρησίας; Ποιος είσαι εσύ που θα τρομοκρατείς το παιδί μου, που το μόνο που θέλει είναι να σπουδάσει, για να επιβάλλεις την αποψάρα σου και να μπάσεις ένα σωρό εγκληματίες μέσα σε αυτό;


4. Αν ο πατέρας σου είναι ΒΛΑΚΑΣ (σ.σ. άλλη λέξη με πολλά… άλφα υπάρχει στο πρωτότυπο) και δεν σε έμαθε ποτέ να ζεις σαν μονάδα μέσα σε ένα Κοινωνικό σύνολο, σεβόμενος τους κανόνες του, εγώ δεν είμαι και το λάθος να με εξισώνεις με τον πατέρα σου θα σου κοστίσει ακριβά. Για μένα δεν είσαι πρίγκιπας, ένας αληταράς είσαι!


5. Εάν αμφισβητείς τη Δημοκρατία, ετοιμάσου για την καρπαζιά της αμφισβήτησής σου από τη Δημοκρατία.


6. Εάν ακόμα πιστεύεις ότι “η Χούντα δεν τελείωσε το ’73” (το ’74 τελείωσε αστοιχείωτε βλακέντιε), θα έπρεπε να κάνεις αυτή τη χειρονομία σε έναν αστυνομικό της Χούντας, για να δεις που θα έψαχνες να βρεις το δάχτυλό σου.


Μάζεψε λοιπόν τα κουβαδάκια σου κι αν θέλεις να το παίξεις μάγκας, πάγαινε στη μανούλα σου να απαιτήσεις ό,τι γουστάρεις. Μην το κάνεις όμως σε ξένους ανθρώπους, γιατί δεν θα προλαβαίνεις να μετράς καρπαζιές στη ζωή σου

Κεφτέ!!”

Ο κύριος Κάπος, με τις 379 λέξεις του, εξέφρασε εξαιρετικά τα συναισθήματα κάθε λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου, που διαθέτει στοιχειώδη συναισθηματική ευφυία και κοινωνική ευθύνη.

Μοναδική προσθήκη, η επισήμανση πως η πραγματική δημοκρατία και η αντικειμενική ελευθερία, είναι αγαθά τα οποία διδάσκονται και αποκτώνται με προσπάθεια, σε βάθος χρόνου. Δεν βρίσκονται στο DNA κανενός και δεν αποδίδονται μέσω κληρονομικότητας!

Ειλικρινά, προσπαθώ να μην σκέφτομαι πόσο καλύτερη χώρα θα ήταν η Ελλάδα, εάν κάποιοι μεγάλωναν τα παιδιά τους, μαθαίνοντάς τους την διαφορά μεταξύ ελευθερίας και ασυδοσίας.

Ή εάν κάποιοι “δάσκαλοι”, την δίδασκαν…

Πέτρος Λάζος
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/11/blog-post_315.html

Share.