[ccpw id="136103"]
Αυτές τις δύο ημέρες είδαμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας οι δύο Ελλάδες.

Από την μια μεριά είδαμε τον Κινέζο πρόεδρο να επισκέπτεται την πατρίδα μας, να συζητεί για επενδύσεις με τον πρωθυπουργό, να επισκέπτεται το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο διαχειρίζεται η κινεζική εταιρεία Cosco, να επίκειται η δραστηριοποίηση στην Ελλάδα δύο κινεζικών τραπεζικών ομίλων συνολικής κεφαλαιοποίησης ενός τρισ. δολαρίων.

Βλέπεις όλους αυτούς που ακολουθούν τους δύο ηγέτες, με τα κουστούμια και τις γραβάτες τους– δεν υπάρχει κατσαπλιάς– όλοι οι χώροι είναι πεντακάθαροι, κι εσύ συλλογίζεσαι πώς θα αξιοποιηθούν οι επενδυτικές προτάσεις της Κίνας.

Αυτή είναι μια Ελλάδα που αγωνίζεται, που παράγει, που θέλει να προοδεύσει. Μια Ελλάδα που θα χρειαστεί τα νέα παιδιά που τώρα είναι ξενητεμένα. Μια Ελλάδα που θέλει να βγει από το καβούκι της.

Από την άλλη μεριά είδαμε όλοι τις ντροπιαστικές εικόνες της ΑΣΟΕΕ. Μια χούφτα ερυθροτραμπούκων, όλοι ομοιόμορφα ντυμένοι, όλοι σχεδόν ίδιες φάτσες, με τα στυλιάρια τους, να προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα της σχολής με αλυσοπρίονο. Τους ενόχλησε που η αστυνομία ανακάλυψε στους χώρους της σχολής μολότοφ και ρόπαλα. Θεωρούν αυτοί οι απίθανοι τύποι τις μολότοφ και τα ρόπαλα μέσα «δημοκρατικής έκφρασης» του φοιτητικού κινήματος.

Και κοντά τους ήρθαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θίχτηκε το δημοκρατικό τους φρόνημα με την είσοδο της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό χώρο.

Ας το καταλάβουμε, επί τέλους.

Οι Συριζαίοι, και όλο το τσούρμο που καλύπτουν πολιτικά, έχουν άλλες αξίες. Θεωρούν πως η επίθεση με μπογιά είναι μια ανώδυνη μορφή διαμαρτυρίας, που δεν αξίζει καν να την σχολιάζουμε. Την δε χρήση αλυσοπρίονου την θεωρούν πράξη αποδεκτή και επιβεβλημένη από τις περιστάσεις.

Αυτά τα ανατριχιαστικά για μια δημοκρατία τα έχουν υποστηρίξει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι μαζί με τους ερυθροτραμπούκους εκφράζουν την Ελλάδα της μιζέριας.Την Ελλάδα της στασιμότητας, του φθόνου, της ανομίας.

Γνωρίζουν πως στην Ελλάδα που προοδεύει δεν έχουν καμιά θέση, γιατί είναι άχρηστοι. Τεμπέληδες. Δεν δούλεψαν, οι περισσότεροι ποτέ στην ζωή τους, και ούτε θέλουν να δουλέψουν. Και η Ελλάδα που προοδεύει δεν τους χρειάζεται.

Τι επιδιώκουν; Να κρατήσουν με τις δράσεις τους την πατρίδα μας καθηλωμένη ή ακόμα καλύτερα γι΄αυτούς, οπισθοδρομούσα.

Μόνον μέσα σε μια τέτοια ζοφερή κατάσταση επιπλέουν και αυτοί.

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μιαν ανεπανάλειπτη ευκαιρία. Εκφράζοντας την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, να συντρίψει τους ερυθροτραμπούκους. Να βάλει ένα οριστικό τέρμα στην ανομία.

Το οφείλει στα νέα παιδιά που θέλουν να δημιουργήσουν, να προοδεύσουν. Το οφείλει στους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν χωρίς τον φόβο των τραμπούκων, οι οποίοι καταδυναστεύουν τις σχολές.

Το οφείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην νέα γενιά.

Αλλά το οφείλει .υς καθηγητές που θέλουν να διδάξουν χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπεια τους από τις εισβολές αυτών των μπαχαλάκηδων.

Αυτές τις δύο Ελλάδες έχουμε μπροστά μας. Οι πολίτες, με ευρεία πλειοψηφία, έδωσαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να μεταμορφώσει την πατρίδα μας. Να την απογειώσει.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εξαφάνιση της ανομίας. Ας το αντιληφθεί ο πρωθυπουργός πως το πολιτικό κόστος ενός συμβιβασμού με την υπάρχουσα βλιβερή κατάσταση, θα είναι απείρως μεγαλύτερο από τις συνέπειες μιας ολικής ρήξης.

Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/11/blog-post_802.html