Το τι έχει γραφτεί και ακουστεί για τη… μίμηση του silly walk των Monty Python δεν περιγράφεται. Από κορώνες, νουθεσίες και αμπελοφιλοσοφίες μέχρι ανοησίες.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, πολύ κακό για το τίποτα… 


Πρώτα από όλα, η μίμηση ήταν κακόγουστη. Ατάλαντη… Μάλλον χρειάζονταν πολύ περισσότερες πρόβες και παρακολούθηση των απολαυστικών Monty Python.

Και δεύτερον, εκείνο που δεν γνώριζαν ή δεν κατάλαβαν οι νεαρές κακόγουστες που υποτίθεται ότι ήθελαν να περάσουν κάποιο μήνυμα, κατά τα λεγόμενά τους μέσω της επιστολής τους, είναι ότι η σάτιρα των χαρισματικών Βρετανών δεν αφορούσε πολεμικά τεκταινόμενα αλλά τη γραφειοκρατία.

Αν διάβασαν σε κανέναν… τοίχο στο Facebook ότι το silly walk επιχειρούσε να θίξει τον νευρικό κλονισμό των στρατιωτών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου που τους προκαλούσε νευρικές κινήσεις και… αφασία, μάλλον την πάτησαν. Όπως συνήθως συμβαίνει με τα fake news των social media.

Ας το έχουν κατά νου όσοι έσπευσαν να υποστηρίξουν αυτή την ασεβή παρέμβαση ως τάχα πολιτική θέση. Επειδή κάποια κορίτσια διεκδίκησαν τα δικά τους 5 λεπτά δημοσιότητας. Αλλά βέβαια το ίδιο ισχύει για τους υπέρ – ευαίσθητους εθνικά πολίτες που… εθίγησαν ή και τους υπερβάλλοντες θεσμικούς εκπροσώπους.

Ναι, πράγματι ήταν μία ασέβεια στο εθνικό σύμβολο .ν γενικότερο συμβολισμό της επετείου.

Μόνο που προσωπικά με προβληματίζει πολύ περισσότερο το γεγονός ότι οι… μισοί μαθητές μπερδεύουν την 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου, παρά το ότι μερικά κορίτσια που μπήκαν σφήνα στην παρέλαση σε μία γειτονιά θεωρούν ότι έτσι… έκαναν την επανάστασή τους.

Γιατί κατά τα άλλα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία το συμβάν από εκείνους που εισβάλουν γυμνοί σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα… Μην τρελαθούμε κιόλας…

Όσο για τους Monty Pythons παρακαλώ αφήστε τους ήσυχους!

Το καυστικό και φλεγματικό τους χιούμορ και η σκληρή σάτιρα σε μία εξόχως πουριτανική και “καθώς πρέπει” πολιτική και κοινωνική κουλτούρα . γραφειοκρατικό τέρας του απομειναριού μίας αυτοκρατορίας είναι και θα παραμείνουν μοναδικά.

Και πριν ασχοληθούν μαζί τους, είτε μικροί επίδοξοι μιμητές, είτε… σοβαρολάγνοι αφοριστές ας αναζητήσουν να δουν καμία εκπομπή η έστω καμιά ταινία τους…

Μπας και καταλάβουν…

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/10/monty-python.html

Share.