[ccpw id="136103"]

Όλοι αυτοί που έχουν αποστασιοποιηθεί από την ελληνική μιζέρια, γνωρίζουν πως τα κηρύγματα της Αριστεράς έχουν ξεπεραστεί εδώ και δεκαετίες σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Γιατί οι περισσότεροι από τους απόδημους εκεί ζουν. Και με την ψήφο τους έχουν τη δυνατότητα να δώσουν στις εγχώριες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις τη μεγάλη πλειοψηφία για να βγει η πατρίδα μας από το τέλμα του κρατισμού.

Είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση, προκειμένου να ψηφιστεί ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων, έκανε σημαντικές υποχωρήσεις για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 200 ψήφων.

Ως γνωστόν με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 το άρθρο 51 παρ.4 απαιτεί για την ψήφο των αποδήμων ο σχετικός νόμος να ψηφιστεί από την πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών.

Συνεπώς για την κυβέρνηση το δίλημμα ήταν ή να κάνει παραχωρήσεις κυρίως προς το ΚΚΕ ή να μην ψηφισθεί ο σχετικός νόμος.

Επέλεξε το πρώτο.

Είναι αλήθεια πως με την απόρριψη της επιστολικής ψήφου περιορίζονται οι δυνατότητες για να ασκήσει ένα σημαντικό κομμάτι των Ελλήνων του εξωτερικού το εκλογικό του δικαίωμα στους τόπους διαμονής του.

Επίσης τίθενται και κάποιες προϋποθέσεις που θα προσθέσουν γραφειοκρατικές διατυπώσεις, οι οποίες πιθανόν να αποθαρρύνουν ένα μέρος των αποδήμων να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Ενώ το ΚΚΕ θέτει συγκεκριμένους περιορισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξ αρχής τάχθηκε κατά της ψήφου των αποδήμων. Μάλιστα βουλευτής του κόμματος απέδωσε την σχετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να μη ξανακυβερνήσει η «προοδευτική παράταξη».

Μέσα στην αφέλεια του, ο εν λόγω βουλευτής που διετέλεσε και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, παραδέχεται δύο πράγματα :

1. Oι απόδημοι δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και

2. Γι’ αυτόν τον ευτελή μικροπολιτικό λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί αυτοί οι Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αφέλεια; Χυδαιότητα; Κυνισμός;

Το δε κόμμα του Γ. Βαρουφάκη θέτει δύο όρους που ουσιαστικά καθιστούν απαγορευτική την εφαρμογή του νόμου.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα. Γιατί η Αριστερά φοβάται την ψήφο των αποδήμων; 


Γιατί το ΚΚΕ δεν θέλει να ψηφίσουν οι χιλιάδες ναυτεργάτες; 


Ως γνωστόν οι ναυτεργάτες μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο με την επιστολική ψήφο.

Η απάντηση είναι μία.

Όλοι αυτοί που έχουν αποστασιοποιηθεί από την ελληνική μιζέρια, όλοι αυτοί που ζουν και απολαμβάνουν τις παροχές των προηγμένων καπιταλιστικών κρατών, γνωρίζουν πως τα κηρύγματα της Αριστεράς έχουν ξεπερασθεί εδώ και δεκαετίες σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Γιατί οι περισσότεροι από τους απόδημους εκεί ζουν.

Γνωρίζουν, γιατί ενημερώνονται, πως η Ελλάδα, η πατρίδα τους, είναι η τελευταία «κομμουνισμένη» χώρα του αναπτυγμένου κόσμου. Και με την ψήφο τους έχουν την δυνατότητα να δώσουν στις εγχώριες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις την μεγάλη πλειοψηφία για να βγει η πατρίδα μας από το τέλμα του κρατισμού.

Για να αρχίσει σιγά-σιγά η Ελλάδα να γίνεται μια χώρα σαν τις χώρες στις οποίες αυτοί ζούν και εργάζονται.

Οι απόδημοι μένουν έκπληκτοι από την ψηφιακή καθυστέρηση που παρατηρείται στην Ελλάδα και που είναι πρόξενος πολλών δεινών. 

Αδυνατούν να αντιληφθούν πώς γίνεται π.χ. και η Βουλγαρία έχει καθιερώσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία κι εμείς καλούμε τους απόδημους να μας προσκομίζουν βεβαιώσεις διετούς διαμονής για να ψηφίσουν.

Οντως, καλά κάνει η Αριστερά και φοβάται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. 


Αλλά καλόν θα είναι να αναρωτηθεί πρώτα γιατί αυτή η κατηγορία των Ελλήνων της έχει στρέψει την πλάτη.


Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/10/blog-post_886.html