Την αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2006 θα ανακοινώσει, από το βήμα της εκδήλωσης του Εconomist, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως θα επισημάνει ο κ. Μητσοτάκης η κίνηση αυτή θα οδηγήσει άμεσα στην αναθέρμανση της παγωμένης (στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας) αγοράς ακινήτων, που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.

Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει έτσι το τοπίο για την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές καταργώντας τον ουσιαστικά και για όλα τα αδιάθετα ακίνητα που έχουν οικοδομηθεί με άδειες που εκδόθηκαν ακόμη και πριν από 13 χρόνια, δηλαδή από την 1.1.2006. 

 

Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά καθίστανται φορολογικά ισότιμα και τα παλιά αδιάθετα διαμερίσματα που οικοδομήθηκαν πριν το ξέσπασμα της κρίσης ενώ προωθείται φορολογικά και η εφεξής οικοδομική δραστηριότητα.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη κίνηση βελτιώνει θεαματικά, όπως τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, τους ισολογισμούς των τραπεζών καθώς αυξάνει την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους. 

 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/10/112006.html

Share.