Η κυβέρνηση του λαϊκισμού, του ψέματος κα της απάτης άφησε κληρονομιά ένα δημόσιο χρέος ίσο με το 181,9% του Ακαθαρίστου Εγχωρϊου Προϊόντος και μια κοινωνία συγκλίνουσα προς μια διαστρωματοποιημένη φτωχοποίηση. 

Επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση και κατέστησε τη μεσαία τάξη ψυχορραγούσα, ενώ τους μικρομεσαίους και μικρούς «φτωχοδιαβόλους» τους μετέτρεψε σε φτωχούς, πολύ φτωχούς, πάμφτωχους και εξαθλιωμένους.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετά την τεράστια ζημιά του πρώτου εξαμήνου του 2015, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να διατηρηθεί στην εξουσία, αδιαφορώντας για την πολυεπίπεδη ζημιά που εν συνειδήσει προκαλούσε. Για τους προερχόμενους από την κομμουνιστική μήτρα, η κατάληψη της εξουσίας ισοδυναμούσε με μία προσομοίωση νίκης σε συμμοριτοπόλεμο. 

Βεβαίως, αν δεν ήταν οι γραφικοί τύποι των ΑΝΕΛ, δεν θα ήταν εξουσία. Οι σύγχρονοι καιροσκόποι και τυχοδιώκτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέστησαν μια «εταιρεία» που πουλούσε ψέμα και οι «μέτοχοι» απολάμβαναν το προϊόν της πολιτικής τους απάτης, ρουφώντας τα οφέλη της εξουσίας.

Οι τύποι που κυβερνούσαν 4,5 χρόνια ανέβηκαν στην εξουσία καλλιεργώντας την οργή και το μίσος. Έκλεψαν την ψήφο πλήθους αφελών που πίστεψαν ότι ο γάιδαρος έχει φτερά και ο ήλιος βγαίνει το πρωί από τη δύση! 

Μαγκιά τους! Κατάφεραν να πιάσουν κορόιδα τόσους συμπολίτες μας, οι οποίοι μάλλον δεν πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς για την επιλογή τους. 

Όσο γι αυτούς που εξακολουθούν και στηρίζουν την οπισθοδρομική κομπανία του πεζοδρομίου, της μετριότητας και της ασχετοσύνης, προφανώς είναι θέμα… συμφέροντος. 

Με τους μέτριους και τους ανίκανους, έχεις περισσότερες πιθανότητες να βολευτείς, άλλωστε…

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θέλουμε να πιστεύουμε ότι σηματοδότησε το τέλος της Μεταπολίτευσης, το οποίο θα είναι οριστικό, εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητοποιήσει ότι έχει την ιστορική ευθύνη να απαλλάξει τη χώρα από τα βαρίδια, τις παρασιτικές και βλαπτικές νοοτροπίες. 

Η πολιτική αλλαγή στη χώρα είναι εμφανής πλέον και με το παραπάνω. 

  • Οι εταίροι μας μας βλέπουν με εντελώς διαφορετικό μάτι και δείχνουν εμπιστοσύνη. 
  • Οι αγορές μας δανείζουν ακόμη και με αρνητικά επιτόκια, παραβλέποντας το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος του 181,9% του ΑΕΠ. 
  • Οι επιχειρήσεις και οι διευθύνοντες σύμβουλοι ξεχειλίζουν από αισιοδοξία και ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται στα επίπεδα προ του 2010. 
  • Η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια φιλική επενδυτική χώρα. 

Όσους επενδυτές είδαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης τους βλέπουν οι σημερινοί κυβερνώντες σε μια εβδομάδα! 

Αρκούν όμως αυτά; Όχι. 

Είναι πολύ λίγα μπροστά στη δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να αποκατασταθούν οι ηθικοί, αξιακοί και πολιτισμικοί κώδικες που αρμόζουν σε μια αστική δημοκρατία δυτικού τύπου στην οποία κυριαρχούν οι κανόνες και είναι απαιτητός ο σεβασμός τους.

Η αλλαγή του οικονομικού κλίματος είναι ένα βασικό ζητούμενο, αλλά όχι το βασικότερο. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις παθογένειες που μας έφεραν στα χάλια της υπερχρέωσης. Και αυτές οι παθογένειες έχουν αριστερό πρόσημο. 

Η καταστρατήγηση βασικών οικονομικών κανόνων και αξιωμάτων από τη δεκαετία του ΄80 και η διαμόρφωση συνειδήσεων που παραπέμπουν σε τραμπούκους και κακοποιούς, μας συνοδεύουν δεκαετίες τώρα. Αυτές έφεραν την οικονομική, ηθική, αξιακή, πολιτισμική, θεσμική και εκπαιδευτική χρεοκοπία. 

Όπως πολύ ορθά έχει επισημάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός υπαίτιος για την τσογλανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας». Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε τους «αγώνες» αυτών των τύπων ώστε να γίνει η χώρα μας ένα… τσαντίρι!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται με βάση τη λογική αλλά και τη σύνεση που αρμόζει στον μεσαίο χώρο. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα επιθυμητό, αλλά οι περιστάσεις είναι τέτοιες που απαιτείται μια νέου τύπου… γνωριμία με την πραγματικότητα. 

Έχει έρθει η στιγμή για να ξαναγνωριστούμε και να βάλουμε τέλος στη Μεταπολίτευση της ηθικής, πολιτισμικής και αξιακής υπονόμευσης. 

Αυτή η γνωριμία, απαιτεί έναν επαναπροσδιορισμό της σχέσης των πολιτών με τη νομιμότητα μέσα από την επιβολή των κανόνων που αρμόζουν σε μια συντεταγμένη πολιτεία. 

Παραγνωριστήκαμε και φαίνεται ότι κάποιοι αριστεροί «δημοκράτες» έχουν παρεξηγήσει πολλά πράγματα….

Η νέα Βουλή είναι απαλλαγμένη από το άγος των φασιστοειδών της… κάτω πλατείας. Μπήκαν στο περιθώριο και αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας. 

Ωστόσο, υπάρχει και το άλλο άκρο. 

  • Αυτό που νομίζει ότι μπορεί να απεργεί και να καταδυναστεύει τους πολλούς. 
  • Αυτό που επί δεκαετίες κυριαρχεί μειοψηφικά, κάνοντας δύσκολη τη ζωή της πλειοψηφίας. 
  • Αυτό που πιστεύει ότι είναι δημοκρατία να ανοίγεις το κεφάλι όποιου δεν γουστάρεις, αλλά είναι φασισμός η επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν σέβονται τους κανόνες της δημοκρατίας. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να στείλει το μήνυμα στους φασίστες κόκκινης απόχρωσης, ότι η ανοχή και τα… κυριλίκια τελείωσαν. Μάλιστα, πρέπει να το κάνει το συντομότερο δυνατόν, όταν έχουμε το ελεεινό παράδειγμα βουλευτίνας του ελληνικού κονοβουλίου, η οποία υποστήριξε ότι διαδηλωτής του κόμματος της ορθώς επιχείρησε πισώπλατο δολοφονικό χτύπημα σε αστυνομικό.

Σε άλλη χώρα, ο δράστης της επίθεσης κατά του αστυνομικού το περασμένο Σάββατο, θα είχε συλληφθεί και θα είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Μιλάμε για επίθεση στη στολή, δηλαδή σε αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συμβολίζει την εγγύηση της ασφάλειας και την τάξης για την οποία πληρώνει αδρά ο Έλληνας φορολογούμενος. 

Και αυτή η επίθεση σύμφωνα με την κυρία είναι δικαιολογημένη απέναντι στον αστυνομικό που είναι εντεταλμένος από την ελληνική δημοκρατία και τον λαό να τηρεί την τάξη και τη νομιμότητα αποκρούοντας επιθέσεις κατά της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας. 

Και φανταστείτε ότι αυτά τα λένε βουλευτές τους οποίους φυλάσσουν αστυνομικοί. 

Αυτήν την κυρία την πληρώνουμε αδρά από την τσέπη μας με 7.000 ευρώ μηνιαίως για να θεωρεί «σκουπίδι» αυτόν που ανήκει σε ένα σώμα το οποίο προστατεύει τους «υπηρέτες» της δημοκρατίας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να φέρει το συντομότερο δυνατό δρακόντειους νόμους, ώστε να τελειώσουν τα αριστερά… καλαμπούρια, πριν εξελιχθούν σε τραγωδίες. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. 

Οι καταλήψεις θα τυγχάνουν της αντιμετώπισης που αρμόζει σε ένα συντεταγμένο κράτος. Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές όπως συμβαίνει σε κάθε δημοκρατική χώρα. 

Οι πορείες θα είναι ελεύθερες αλλά με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα των πολλών να μετακινηθούν. Όποιος παρεμποδίζει τους πολλούς γιατί είναι πολύ… δημοκράτης, τότε πρέπει να… μαθαίνει αυτομάτως τους κανόνες της δημοκρατίας. 

Οι μολότοφ, τα εκρηκτικά, τα στειλιάρια και όλες αυτές οι αριστερές «ευρεσιτεχνίες» πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κακουργήματα και οι ποινές πρέπει να είναι παραδειγματικές. 

Και στο κάτω κάτω όλοι αυτοί που κάνουν την… ανέξοδη «επανάσταση» για την επικράτηση του κομμουνισμού, ο οποίος σβήστηκε από τον χάρτη, πρέπει να μάθουν ότι δεν μπορούν να αποτελούν βαρίδια στην εξέλιξη της κοινωνίας. Δεν είναι αυτοί ο λαός, αλλά είναι η φύρα για τον λαό και τη δημοκρατία.

Ο Τσίπρας μπορεί να προώθησε έναν ποινικό κώδικα για να οδηγήσει την τσογλανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στο… limit up, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία οφείλουν στο όνομα της δημοκρατικής νομιμότητας να δώσουν τέλος σε αυτό το έκτρωμα. 

Το παλιό και το σάπιο δεν μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται. Πρέπει να εναρμονιστούν με τους κανόνες της συντεταγμένης πολιτείας μας. Πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για «να ξεχωρίσουν τα στέρφα από τα γαλάρια».

Κακοποιοί και αυτόκλητοι «αγωνιστές» της δικής τους «δημοκρατίας» πρέπει να γνωρίζουν ότι οι… γλύκες τελειώνουν. Οι τραμπούκοι που αυτοαποκαλούνται «αγωνιστές» πρέπει να μπουν οριστικά στο περιθώριο. 

Τα άκρα πρέπει να απομονωθούν. Οι θαυμαστές του Ναζισμού και του Κομμουνισμού που πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να δρουν ανενόχλητοι πρέπει να μάθουν και να… χωνέψουν καλά ένα πράγμα: the game is over! 

Θα τολμήσετε κύριε Μητσοτάκη να το κάνετε πράξη; 

Δεν πάει άλλο και δεν αντέχονται άλλο τα βαρίδια και οι μειοψηφίες που έχουν κάνει επάγγελμα την «αριστερή δημοκρατία»…

Λουκάς Γεωργιάδης

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/10/blog-post_389.html

Share.