Διότι στους περισσότερους ακούστηκε σαν “αυτό πως μας ξέφυγε;” και όχι σαν “τουλάχιστον έχουμε φθηνό νερό”.

Όπως και οι άλλες περικοκλάδες για μια “σοβαρή Χρυσή Αυγή” (και κάτι άλλα λίγα κατά καιρούς) λες και δεν υπήρχαν άλλοι χώροι από τους οποίους θα μπορούσε η ΝΔ να αλιεύσει ψήφους.

Διότι μπορεί για τον απερισκεπτούλη που ήταν και πρώην ψιλο-μεγαλοδημοσιογράφος να ήταν φθηνό το νερό σαν ποσοστού των εισοδημάτων του αλλά ξέχασε ότι για την κοινωνία (δε μου πάει η λέξη “λαός”-πολτός) δεν είναι “φτηνά” και το νερό-νεράκι, και πολλά άλλα πράγματα. Ιδίως όταν μέσα στην κοινωνία -“λαό” (…) ανήκουν και πολλοί ψηφοφόροι που άντεξαν στα Πέτρινα Χρόνια του εθνολαίκισμού και για αυτούς το νερό δεν ήταν και τόσο “φθηνό” όπως για τον κύριο βουλευτή, πρώην δημοσιογράφο.

Και διότι ο πιο σπάταλος και αδιάφορος καταναλωτής του νερού είναι το ίδιο το κράτος. Και το ξέρουν όλοι όσοι τηλεφωνούν για σπασμένο αγωγό και η αντίδραση του κράτους λαμβάνει χώρα μετά από μέρες, ή διαβάζουν για τις διαρροές ένεκα παλαιότητος του δικτύου, κακής συντήρησης κλπ με αντάλλαγμα την διαθεση των αναγκαίων πόρων στη μισθοδοσία των “ημετέρων” και μετακλητών ανεξαρτήτως χρώματος. .

Αλλά που να τα ξέρει ο βασιλικότερος (του οποίου πολύ θα θέλαμε να ξέραμε τις αποδοχές ΠΡΙΝ γίνει βουλευτής για να του φαίνεται φθηνό το νερό, που ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ και είναι φθηνό), ο οποίος ξεστομίζει πλέον αθυρόστομα και απερίσκεπτα (και ας ήταν δημοσιογράφος) ότι του κατέβει.

Και ας προσέξει ο Μητσοτάκης διότι στην κυβέρνησή του υπάρχουν και άλλα φρούτα όπως ο αμίμητος πολιτικός κληρονόμος “εάν δεν μπορούν να το κρατήσουν το σπίτι τους ας το πουλήσουν, τι θα κάνουν”, μεταξύ άλλων φυντανιών τα οποία περιμένουν να την πούνε την κουτουράδα τους και να μαχαιρώσουν πισώπλατα μια συλλογική προσπάθεια η οποία πανθομολογούμενα και δημοσκοπικά βρίσκεται σε από καλό έως πολύ καλό δρόμο.

Αυτό είναι δίκαιο και ανακουφίζει την πλειονότητα των αστών εφόσον δείχνει και μια κυκλική κανονικότητα ουσιαστικής δράσης και δημοσκοπικής ανταπόδωσης, εάν δε τα πράγματα πάνε καλλίτερα, μπορεί να δούμε τον παρόντα κυβερνητικό σχηματισμό να συμπληρώνει και οκταετία. Τα έχουμε πει.

Για να γίνει όμως αυτό, καλόν θα ήτο εκτός από τις απαραίτητες διορθώσεις και επιστασία του κυβερνητικού έργου στις αρχές της “διοίκησης μέσω στόχων” (“Management by Objectives” που λέμε και στην Άνω Ραχούλα Αγούλιανης), να εκδοθεί και μία “εσωτερική οδηγία” να ράψουν όλοι το στοματάκι τους και να μιλάνε λιγότερο και να δουλεύουν περισσότερο. Ιδίως κάποιοι που τους τρώει ο ουρανίσκος τους να την πούνε την πατάτα όπως τους την κατεβάζει η γκλάβα τους και γαία πυρί μειχθήτω.

Διότι ο εχθρός καραδοκεί, είναι αδίστακτος, και αυτός και οι εγχώριοι και υψηλοί προστάτες του και καιροφυλακτούν για το μοιραίο λάθος. Και δεν έχουμε καιρό για βλακείες, ούτε για να τρέχουμε να βουλώνουμε τις τρύπες από τις χαζομαρούλες του κάθε απερισκεπτούλη.

Και καλά κάνει το νερό που είναι “φθηνό”. Χάθηκε το 30% του εισοδήματος μας, περιουσίες, καριέρες, δουλειές, επιχειρήσεις, κόποι ζωής. Ε ας είναι (αν είναι) φθηνό το νεράκι, δεν πειράζει.

ΚΚ2
Το Παρατηρητήριο

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/09/blog-post_734.html

Share.