[ccpw id="136103"]
Μας περιμένουν εκπλήξεις, και προφανώς σε άλλα υπολόγισαν αλλά το 40% ήταν καθοριστικό. Όσες αλχημείες όμως και να έκαναν απευθυνόμενοι σε ομάδες εκτός αστικού και κοινωνικού πλαισίου, προσέκρουσαν σε τοίχο. Θα τα δούμε εν καιρώ όλα αυτά.

Όπως επίσης, λίγοι πιθανόν θα σχολιάσουν το γεγονός ότι ένα πολυσυλλεκτικό ποσοστό έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπέρβαση και απέδωσε στον Μητσοτάκη ένα 40% και μια πλειοψηφία πολύ πέρα από τα όρια της τυπικής αυτοδυναμίας – ευτυχές γεγονός η κατακρήμνιση της Χρυσής Αυγής.

Παρά τις όποιες Ελληνοποιήσεις (έχω διαβάσει για νούμερα από 80 έως 800 χιλιάδες, έλεος!!! 😀 ), παρά τους διοριΖμούς, παρά την αδίστακτη προπαγάνδα και τις στρεβλώσεις, η Νέα Δημοκρατία κατόρθωσε το ακατόρθωτο:

Μάζεψε ένα ποσοστό μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό του “Ναι” στο περίφημο εκείνο δημοψήφισμα με τα αλαμπουρνέζικα ερωτήματα.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!!!

Και, εδώ δώστε προσοχή, σε πείσμα απάντων, η βάση της, αντίθετα με τον άλλο πόλο των μεταπολιτευτικών χρόνων που με την πρώτη στραβή του έφυγαν στελέχη και ψηφοφόροι, στάθηκε δίπλα της, περισσότερο ακόμα και από πολλά στελέχη της ιδίως αυτά της “Καραμανλικής” χωρίς τον Καραμανλή, συνιστώσας, την κράτησε σε αξιοπρεπή νούμερα.

Και είναι ίσως αυτό το 40% που δίνει δικαίωμα στον Μητσοτάκη να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές σε κάθε τομέα της μεταπολιτευτικής παράνοιας. Αυτή είναι η παρακαταθήκη, αυτή είναι η εντολή, και το 40% μπορεί να γίνει και 50% εάν ακολουθηθεί η ίδια οδός της σύνεσης, της αποφασιστικότητας και των συγκροτημένων λόγων.

Κανείς δε λέει όχι στην ανάπτυξη, στις δουλειές, τα τίμια λεφτά για ΟΛΟΥΣ, αντί για κλειδοκράτορες στη ροή του χρήματος, και ένα σύμφυρμα ψυχάκηδων οι οποίοι έψαχναν μανιωδώς να εργαλειοποιήσουν τα πάντα, απο τον αριθμό των καναλιών μέχρι το νομικό πλαίσιο για νέες επενδύσεις, το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων, και την πολιτική ιστορία των τελευταίων 70 χρόνων, με προεξάρχοντα τον Διχασμό και τον Εμφύλιο, δυο από τις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας μας.

Κανένας δεν διακινδυνεύει όταν αυτό που ψάχνει είναι διαθέσιμο ελεύθερα, χωρίς να φιλάς κατουρημένες ποδιές ή να θες μέσον “υπουργό” για να προσληφθείς σε μια αξιοπρεπή εργασία με προοπτικές. To τίμιο, ασφαλές χρήμα είναι σαν το τσουνάμι: Ανατρέπει τα πάντα στο πέρασμά του.

Διότι κανείς δεν το διακινδυνεύει είτε να φοροδιαφεύγει, είτε να παρανομεί παντοιοτρόπως, αιματηρά ή αναίμακτα, τη στιγμή που η ωφέλεια της νομιμότητας υπερβαίνει (σημαντικά) το τίμημα της παρανομίας.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους ενεργούς ΝΔήτες και λοιπούς ανώνυμους αστούς για τη μεγάλη τους Νίκη, αναμένουμε μια εξίσου λαμπρή συνέχεια.

Το μέλλον είναι δικό μας.

Δεν οργιζόμαστε, δεν βρίζουμε, θωρακίζουμε και ετοιμαζόμαστε για την αντεπίθεση ενός ανέντιμου και κακόψυχου αντιπάλου, και αρχίζουμε τη δουλειά να κάνουμε τη χώρα μας αυτό που όλοι θα θέλαμε να είναι.

Μεγάλη Νίκη! Όχι μόνον της ΝΔ. Όλων μας!

ΚΚ2
Το Παρατηρητήριο

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/07/blog-post_537.html