[ccpw id="136103"]

Και επειδή κάποιοι θα διαφωνήσουν μαζί μας (εκτιμώντας διαφορετικά την παρουσία του Τσίπρα), τους θυμίζουμε τα βασικά, που είπε, για την σωτηρία της οικονομίας… από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τον Μάιο του 2018 .


“Ολοκληρώνουμε (δήλωσε με στόμφο) το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα έχοντας υλοποιήσει ένα δραστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών σχεδόν σε όλο το εύρος του οικονομικού συστήματος, αποκαθιστώντας την εικόνα της ελληνικής οικονομίας αλλά και της χώρας γενικότερα, εις το διεθνές στερέωμα.

Δεν θεωρούμαστε πια μία χώρα διεφθαρμένη και μία οικονομία αναποτελεσματική, όπου κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει.

Υπάρχουν αδιάβλητοι κανόνες ανταγωνισμού και κανόνες ίσης μεταχείρισης για όποιον επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας.

Οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζουν απερίφραστα αυτή την προσπάθεια”.

Τα είπε πράγματι. Χωρίς ντροπή. Τα είχαμε ακούσει με τα αυτιά μας. Αλλά ποιους μας θύμισε, ποιους μας θύμισε … καμιά 40ριά χρόνια πριν. Τότε που κάποιοι ιδίας αντίληψης … γυρνούσαν την Ελλάδα με μυστρί στο χέρι… και την ξαναέχτιζαν. Τότε που κάθε χωριό είχε σχολειό… Κάθε πόλη και γυμναστήριο…. Τότε που η Ελλάδα είχε βγει από το γύψο… και ήμασταν (σαν και σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ…), υπόδειγμα του πλανήτη…

Μας θύμισε και άλλα, στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ το 2018 ο Αλέξης Τσίπρας. Κάτι Χριστούγεννα του 1989 στην Ρουμανία, με την κομμουνιστική Ρουμάνικη οικονομία (όπως και η Ελλάδα) να γίνεται κέντρο συγκέντρωσης των επενδύσεων του πλανήτη… με κρατικά ρουμάνικα κεφάλαια…

Δεν μας έπιασε πόνος …επειδή (ούτε εμείς ξέρουμε πως) φέραμε στον νου μας εικόνες του κομμουνιστικού παρελθόντος ,που δεν θέλουν οι σημερινοί του πρώην Ανατολικού μπλοκ να τα σκαλίζεις … επειδή ακόμη βρωμάνε…

Ο Τσίπρας μας τα θύμισε. Και το σοφιστικέ… ύφος του συντρόφου Αλέκου Φλαμπουράρη όταν επιμένει να μας πείθει ότι, “εμείς του ΣΥΡΙΖΑ σταματήσαμε τους Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια… και πως “το 2018 η οικονομία, επί ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει ανάπτυξη να μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας…”.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν. Τι περισσότερο θα έλεγε ο Τσίπρας (στην σημερινή ομιλία του στον ΣΕΒ που την αρνήθηκε) όταν έχουμε διαβεβαιώσεις του “μαέστρου της ορχήστρας” για τους μεγάλους επενδυτές, συντρόφου Νίκου Παππά πως, σε προεδρικό επίπεδο, θα λύνονται όλα τα τυχόν επενδυτικά σκαλώματα… με διαδικασίες fast track.

Σύστημα που βεβαίως και δεν λειτούργησε αφού (αντί επενδύσεων) βάλανε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυνηγάει και τις 2-3 που ξέμειναν από τους άλλους… ενώ από το 2017 (τότε ξεκίνησαν να τα λένε…) άλλαξαν έδρα πάνω από 50 μεγάλοι Όμιλοι και έκλεισαν περισσότερες από 65.000 βιοτεχνίες.

Ήταν την εποχή που και ο σύντροφος Ευκλείδης μας βεβαίωνε ότι θα έλθουν τόσοι επενδυτές που δεν θα έχουμε τι να τους κάνουμε … Δεν θα χωράνε στην Ελλάδα … Ποιους εννοούσε; Προφανώς τις ορδές των ελληνοαμερικάνικων επενδύσεων που θα μας έφερναν (μαζί με 600.000 δουλειές) κάποιοι σύντροφοι-υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι (από την άλλη) χρέωναν στον λαό και το νοίκι του σπιτιού τους…

Και γιατί αυτή η επενδυτική κοσμοσυρροή στην Ελλάδα; Προφανώς για τις μεταρρυθμίσεις Τσίπρα στην οικονομία. Αυτές που μας πήρε τα αυτιά τον Μάιο του 2018 στον ΣΕΒ. Τους μισθούς πείνας 350 ευρώ (στην τσέπη), με τρίωρα και τριήμερα, σε θέσεις καθαρίστριας και σερβιτόρου … Και τους επιδοματούχους ,σε συνδυασμό με την μαύρη εργασία, για όσους δεν χώνει το κόμμα στο κράτος…

Ας μην ξεχνιόμαστε.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τον δεκάλογο του ψεύδους στην ΔΕΘ του 2014, κερδίζει δύο εκλογές κάποιοι είναι διαθέσιμοι… να χωνεύουν, την καθεστωτική του νοοτροπία.

Όταν θεσμικά γεγονότα, δεκαετιών, όπως τα εγκαίνια ΔΕΘ και η γενική συνέλευση του ΣΕΒ, μετατρέπονται από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μνημεία ασύστολου ψεύδους, εμείς είμαστε που έχουμε ευθύνη και για τα γλοιώδη τα οποία θα ακούγαμε ξανά σήμερα, αν ο Τσίπρας αποδεχόταν την πρόσκληση του ΣΕΒ και δεν έστελνε τον Δραγασάκη.

του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/06/blog-post_286.html