Πριν 45 χρόνια η Ελλάδα ήταν έτοιμη να ξανακυλήσει στη δικτατορία. Ανεξάρτητα αν συμφωνουμε όλοι με την πολιτική των Εθνικοποιήσεων που οδήγησε στον Κρατισμό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (απλή συνωνυμία με τον Βούδα) έφερε την Ελλάδα στην ομαλότητα και την έκανε μέλος της ΕΟΚ, νομιμοποιώντας για πρώτη φορά το ΚΚΕ.

Πριν 45 χρόνια ήθελες 10 ωρες να πας Αθηνα-Θεσσαλονίκη, περίμενες 15 χρόνια να πάρεις αριθμό τηλεφώνου και ενα μεγαλο ποσοστό της επαρχίας δεν ειχε ρεύμα.

Πριν 45 χρόνια δεν υπήρχε εγκληματικότητα, αλλά υπήρχε μια Αστυνομία (και Χωροφυλακή) που ήξερε τι ώρες πας για κατούρημα και πόσες φορές πήγες στην εκκλησία και αν κάποιος 5ος σου ξάδερφος ήταν αριστερός

Πριν 45 χρόνια η Ελλάδα δεν είχε υποδομές, τα δίκτυα ήταν αστεία, τα μεταφορικά μέσα ανύπαρκτα και ο κόσμος πέθαινε από τα 70-75 του.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παρέλαβαν μια Ελλάδα με ένα στρατό φτιαγμένο να καταπνίγει μόνο εσωτερικές ταραχές και τον έκαναν ένα από τους ισχυρότερους στρατούς της Ευρώπης.

Επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού εκτοξεύθηκε, ώστε όλοι οι Ελληνες να έχουν ανέσεις και πρόσβαση σε υπηρεσίες που το 1974 ήταν προνόμιο ελαχίστων.

Επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά τις έριδες, εδραιώθηκε ένα ανεκτικό δημοκρατικό πολίτευμα που εξασφάλισε στον Έλληνα ελευθερίες που δεν είχε φανταστεί μέχρι το 1974.

Επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καλομάθαμε τόσο πολύ σε αυτές τις παροχές και τις ανέσεις που απαιτούσαμε όλο και περισσότερα, αδιαφορώντας αν οι κυβερνησεις έπρεπε να δανείζονται για να τις ικανοποιήσουν. Αλλά για ένα μωρό υπεύθυνος είναι ο γονιός, για έναν ενήλικο είναι ο ίδιος. Τι θέλουμε να είμαστε;

Ναι, έγιναν και ρεμούλες και μίζες και κλεψιές, αλλά υπήρξε ενας διακομματικός σεβασμός στους θεσμούς και κανένας δεν σκέφθηκε να τους αλώσει και να τους κανει υποχείριο του κάθε Πολάκη.

Το λάθος μας ήταν ότι επιτρέψαμε τις ρεμούλες, γιατί κι εμείς καλοπερνάγαμε. Αμοιβαία ενοχή, δηλαδή.

Kαι τι έκανε η Αριστερά και οι κάθε λογής εργατοπατέρες;

Μια μόνιμη αντίθεση, αντιπαράθεση και σαμποτάζ σε κάθε κίνηση της εκάστοτε Κυβέρνησης, με στείρο κομματικό λόγο και καμία εποικοδομητική παρέμβαση.

Χέστε με λοιπόν με την καραμέλα “ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατεστρεψαν την Ελλάδα για 40 χρόνια” γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί, θα χέζατε ακόμα μέσα σε τρύπες σκαμμένες στο χώμα…

Άσχετοι Κεφτέδες!!

***(Είναι καιρός πια για μια Εθνική Συμφιλίωση ανάμεσα στα 2 αυτά κόμματα που έφτιαξαν την Ελλάδα όπως είναι. Είναι Αστικά Κόμματα και παρόλα τα σφάλματά τους, είναι οι μόνη λογική λύση σε αυτό τον ορυμαγδό)

Κώστας Κάπος

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_1506.html

Share.